Онлайн поведението разкрива ли истинската личност?

• 3 461
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
  • София
За мен това е абсолютна инфантилност - да държиш сметка на някого, че не ти лайкнал поста. Самият факт, че очакваш лайк, проверяваш за него, после търсиш сметка, говори за нещо нездраво в моите очи.

# 46
Много по-интересни неща могат да се кажат по темата от някакви си лайкове. Примерно реакции онлайн, които силно не съвпадат с представата ни за човек, когото сме си мислили, че познаваме добре. Кроткият колега, с когото се разбираме добре, се оказва бесен псувосващ онлайн фен на някоя партия или пък под всяка статия за убита жена пише цинични коментарчета "така ѝ се пада, заслужила си го е със сигурност".

Тия честитки са голяма тъпотия, вдигни телефона, па се обади за нечий празник, ще си от малцината... Едно време си правехме труда да си спомняме кой кога е роден, ако ни пука за него. Сега се чака ФБ да ни напомни, а който си скрие датата на профила си остава непоздравен, което може и да е по-добър вариант от получаването на 100 лицемерни розички и меченца, на които им излизат балончета от дупетата, пратени от хора, активирани от софтуер. Клики-клики, повърхностност без съдържание.

# 47
Аз много познати изтрих поради постове и коментари, които са ме втрещявали. Въобще не „цепя басма” на никой.
Наистина гледаш ги някакви свестни уж, а се изцепват яко с някоя публикация или коментар. Понеже имам доста познати турци и в една голяма компания бяхме в студентските години. Една от компанията уж голяма прителка с турците, през ден в Турция на почивка, но пише някакви конетари от сорта на  „ смърт за турците; да си ходят в Анадола” и т.н. Това за мен е безумно лицемерие и ми говори за доста кофти човек, друг е въпросът ,че и прителите и турци виждат тези коментари... Колко човека изтрих, заради споделяне на пари за пари, на детелинки за късмет, на амин да не те удари гръм и всякакви подобни дивотии. Или някакви клетви „сподели, иначе ще умреш”.. Ай сиктир, без извинение... Това са ненормалници и пълни идиоти за мен и въобще не желая да ги познавам нито онлайн, нито на живо..

# 48
  • На върха на вълната
Честно казано вече дори не влизам във фейсбук. Всичко стана едно и също, не знам какво още откриват в тази мрежа.

# 49
Социалните мрежи няма да ги коментирам, че това е огромно безумие да се гледа кой лайкнал публикациите, кой какво коментирал и еди-какво си.

Личи си кой какъв човек е и в реалността, и във виртуалната среда. Това не може да се сбърка, ако усещате нещо, което ви кара да се замисляте за това поведение. Не е до наблюдение, до усещане е. И ако се окаже, че са се потвърдили съмненията ви - хоп!

# 50
Честно казано вече дори не влизам във фейсбук. Всичко стана едно и също, не знам какво още откриват в тази мрежа.

Аз също не влизам, ама сме като бели птици на фона на останалите, които си живеят и комуникират във фейса. Нищо интересно не виждам аз в тази мрежа, само показност и безсмислици като цяло.

# 51
Нито "лайквам", нито "дислайквам", нито следя. Първо нямам време, дори и да намеря, нямам желание, пълна загуба.

Нетът е един от каналите за комуникация и всеки я прави, както може, и както я разбира.
Аз предпочитам да не си губя времето. Директно заявявам за какво се боря, искам, и ако съвпадат мирогледи и поведение, минаваме бързичко "в реала" Wink . Това ми е и един от филтриращите навици - ако е склонна към среща и е инициативна, чудесно, тя ще си е такава и след това. Почнем ли да си играем на сега мога, утре - не и т.н., работата е бегала. Реалните ангажименти и адекватното общуване, и отлагане, не ги броя, защото и аз колкото да се стремя, не съм мистър Робот, и не съм available 24/7 Wink .
Сякаш съм леко Old school и преди години по-бяха склонни за по-бързи срещи хората. Имаше и съспенс. А сега пада едно проучване до 9-то коляно, което не, че е лошо, но се прекалява.
С този абзац визирах, да кажем отношение мъж-жена.

Това за промискуитета с 4-5 да си пишеш - реалността е една, както за мъжете, така и за жените, а именно, че като си single, по всяко време можеш с колкото искаш да общуваш, но вече, като попаднеш на подходящ или човек, който те кефи, най-чисто е да му го кажеш и наистина не просто да се почувства специален, а наистина да е такъв, и да се ориентирате кой с кой, без да се губи време и ресур излишен. Такова зряло поведение малко демонстрират. Възрастта не е фактор.

Народът тотално е "зомбирясъл".

Всеки ден ми прави впечатление вече адската забързаност и изнервеност, вече не се търпи. То е с натрупване и навсякъде, малко по-наблюдателен да е човек. Примери десетки мога да дам, дори от днес, но ме мързи Satisfied .

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 20:47 от FragranceFanatic

# 52
Нали има един лаф "Не се дръж с другите, както те се държат с теб, сърдят се". Много е верен.
За честитките и аз да се изкажа. Преди и аз имах фейсбук, но си бях махнала датата на раждане. Е, има голяма разлика, когато я има тая дата и когато я няма. Когато е била там са ми писали всякакви, някои и само Честит Рожден Ден, без пожелания, без нищо, с малки букви, с грешки... Ами тъпо е.
Като си я махнах мноого малко хора се сетиха да ми честитят, което е още по-тъпо. А сега от 5 години нямам фейсбук, само инстаграм и добре, че там няма такова отбелязване на празници и събития. Веднагически ще го изтрия и него. Smile
А иначе, който ме игнорира и аз го игнорирам, но както исках да кажа в началото, изобщо не му харесва. Някои с игнор искат да покажат, че се сърдят за нещо, но така отблъскват човека отсреща с детинско поведение.

# 53

Аз също не влизам, ама сме като бели птици на фона на останалите, които си живеят и комуникират във фейса. Нищо интересно не виждам аз в тази мрежа, само показност и безсмислици като цяло.

Има групи за хобита и интереси, точно както седите тук в БГ-Мама, така и други седят в групи, я за коли, я за гоблени, я за сериали, я за продажби.  Стана като платформа - събираш си на едно място няколко хобита. И например, може да си триеш публикациите (за разлика от тук) или пък никога да не напишеш нито ред за нищо.

# 54
Точно за групи по интереси е фейса. Интерактивна реалност. Новините първо там ги виждам. Колко пъти и по БТВ цитират нещо от фейсбук. Щеш новини, щеш билки- лечение, щеш папагалска среща, запознанства, спорт, готварски рецепти.  Всичко е много по мащабно, също ако ползваш и чужди езици. Форум като този са на умиране. Тук си анонимен, там се вижда с кой говориш. Помощ за нещо ти трябва, фейса е мястото. Повече потребители, по-лесно се качват снимки.. Може кифленски фейс да поддържаш, къде си ходила на почивка, как са ти направили маникюра, по-лесно можеш да прецениш човека по фейсбук. Избираш колко и какво да показваш на другите.

# 55
Точно за групи по интереси е фейса. Интерактивна реалност. Новините първо там ги виждам. Колко пъти и по БТВ цитират нещо от фейсбук. Щеш новини, щеш билки- лечение, щеш папагалска среща, запознанства, спорт, готварски рецепти.  Всичко е много по мащабно, също ако ползваш и чужди езици. Форум като този са на умиране. Тук си анонимен, там се вижда с кой говориш. Помощ за нещо ти трябва, фейса е мястото. Повече потребители, по-лесно се качват снимки.. Може кифленски фейс да поддържаш, къде си ходила на почивка, как са ти направили маникюра, по-лесно можеш да прецениш човека по фейсбук. Избираш колко и какво да показваш на другите.
А, те доста хора направо така си живеят у сурат тефтерЯ... Simple Smile Не знам дали някой баламурник не си е пуснал снимки и спящ, щото нали, да не опущят другите великата "новина"... Simple Smile

# 56
Е, дали ще живееш във форум или във фейсбук и подобни, къде е разликата.
Точно както тук се хвалите, че не ползвате ФБ, там се хвалят, че не влизат в бг-мамма.

# 57
А, те доста хора направо така си живеят у сурат тефтерЯ... Simple Smile Не знам дали някой баламурник не си е пуснал снимки и спящ, щото нали, да не опущят другите великата "новина"... Simple Smile

То дето се казва най-опасни са тези без фейсбук. Нито ги знаеш къде са, нито какво си мислят:))

# 58
Не, невинаги е така. Човек може в интернет да пише най-различни постове или коментари, които да го представят например по-уверен, а всъщност в реалността да е по-свит и затворен. Има обаче и такива, които имат еднакво поведение - както във фейсбук/интернет, така и в реалният живот.

# 59
Не, невинаги е така. Човек може в интернет да пише най-различни постове или коментари, които да го представят например по-уверен, а всъщност в реалността да е по-свит и затворен.
Това пък ми е най-страшната комбинация. За мен означава, че човекът няма куража да си каже каквото мисли при директен контакт, а зад калвиатурата е много силен, само на думи.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 08:42 от Elimelihubaveli

Общи условия

Активация на акаунт