138-ма гобленарска среща

• 32 451
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, дами! На 22 съм и съм съвсем нова както в темата, така и в шиенето на гоблени. Преди около 15 години моята майка шиеше гоблена "Момичето на скалата" и ѝ беше голяма страст. За съжаление от много време тя вече не е сред нас, а гобленът ѝ така си остана наполовина ушит. В крайна сметка реших да го довърша и да го поставя в рамка, защото има сантиментална стойност за мен. И така се нагърбих с тази нелека задача. Оказа се обаче, че части от схемата липсват и никъде не мога да ги намеря. Ще бъда много благодарна, ако някоя от вас ми изпрати тези части. Ще приложа снимки на гоблена и схемата, с която разполагам. Като допълнителна информация: гобленът е с 34 цвята, 1:4. Simple Smile

# 661
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, дами! На 22 съм и съм съвсем нова както в темата, така и в шиенето на гоблени. Преди около 15 години моята майка шиеше гоблена "Момичето на скалата" и ѝ беше голяма страст.
Скрит текст:
За съжаление от много време тя вече не е сред нас, а гобленът ѝ така си остана наполовина ушит. В крайна сметка реших да го довърша и да го поставя в рамка, защото има сантиментална стойност за мен. И така се нагърбих с тази нелека задача. Оказа се обаче, че части от схемата липсват и никъде не мога да ги намеря. Ще бъда много благодарна, ако някоя от вас ми изпрати тези части. Ще приложа снимки на гоблена и схемата, с която разполагам. Като допълнителна информация: гобленът е с 34 цвята, 1:4. Simple Smile

имаш ли кутията? или някаква идея на коя фирма е комплекта?
моите предположения са за Заря - София или Казанлъшки гоблен - Казанлък. и двата са 36 цвята и двата са 1:4. вилер 1:4 няма.
http://www.zaria-21.com/index.php?p=27&id=109
https://goblen.org/gobleni/momicheto-na-skalata.html

лично аз не вярвам да има кой знае каква разлика в схемата, и двете фирми са копирали Вилер, разликата може да е само в цветовите нюанси, но това не би трябвало да те бърка, защото ти си имаш конците, липсва ти само схемата. нали правилно съм разбрала?

от тук нататък вариантите ти са: да намериш схема от някоя отзивчива съфорумка тук или в другия форум;
или да пишеш на фирмите, да обясниш ситуацията и да помолишщ да платиш само схема.

успех

# 662
Здравейте, дами! На 22 съм и съм съвсем нова както в темата, така и в шиенето на гоблени. Преди около 15 години моята майка шиеше гоблена "Момичето на скалата" и ѝ беше голяма страст.
Скрит текст:
За съжаление от много време тя вече не е сред нас, а гобленът ѝ така си остана наполовина ушит. В крайна сметка реших да го довърша и да го поставя в рамка, защото има сантиментална стойност за мен. И така се нагърбих с тази нелека задача. Оказа се обаче, че части от схемата липсват и никъде не мога да ги намеря. Ще бъда много благодарна, ако някоя от вас ми изпрати тези части. Ще приложа снимки на гоблена и схемата, с която разполагам. Като допълнителна информация: гобленът е с 34 цвята, 1:4. Simple Smile

имаш ли кутията? или някаква идея на коя фирма е комплекта?
моите предположения са за Заря - София или Казанлъшки гоблен - Казанлък. и двата са 36 цвята и двата са 1:4. вилер 1:4 няма.
http://www.zaria-21.com/index.php?p=27&id=109
https://goblen.org/gobleni/momicheto-na-skalata.html

лично аз не вярвам да има кой знае каква разлика в схемата, и двете фирми са копирали Вилер, разликата може да е само в цветовите нюанси, но това не би трябвало да те бърка, защото ти си имаш конците, липсва ти само схемата. нали правилно съм разбрала?

от тук нататък вариантите ти са: да намериш схема от някоя отзивчива съфорумка тук или в другия форум;
или да пишеш на фирмите, да обясниш ситуацията и да помолишщ да платиш само схема.

успех

Да, имам кутия, фирмата е Заря. Ще изчакам известно време. Надявам се някой от форума да разполага със схемата и да бъде така добър да ми я изпрати. Ако не, ще се свържа с фирмата. Благодаря за помощта!

# 663
Дени , ако имаш фейсбук , влез в групата за Гоблени. Там има страшно много жени , които не могат да разбият старите стереотипи и със сигурност ще има някоя , която да ти прати схемичка ! Успех !

# 664
  • Карлово

Най-после в рамка замина за среща с получателите...

# 665
много, много нежен Simple Smile Simple Smile

FlushedFlushed

Скрит текст:
0 lb 13 oz  или 8 lb 13 oz? че се стреснах малко.

# 666
  • Карлово
много, много нежен Simple Smile Simple Smile

FlushedFlushed

Скрит текст:
0 lb 13 oz  или 8 lb 13 oz? че се стреснах малко.
Второто е, но фотографа е слаб, шрифта допълнително подпомага гледката Laughing и резултата не закъснява...

# 667
Simple Smile Simple Smile Simple Smile хубава малка дама. да е жива и здрава. Simple Smile Simple Smile

# 668
  • Казанлък
Добро утро Simple Smile . Не е четвъртък, но ще се покажа  Simple Smile , минах 1/4 и временно ще спра за да боцна няколко коледни дребоси.
Взех си восък за метализираните конци е друго си е. Не съм ползвала до сега, че рядко и по малко съм ползвала, но тук има доста Crazy

Да те помоля да споделиш откъде си взе восъка и как се работи с него. И аз шия една икона на Солария и ми остава голяма част от ламето, досега беше голяма мъкааааааа. И аз смених панамата смених и бода и се получава според мен добре, но това ламе ще ме довърши.
Очаквам и другите момичета да споделят как се справят с тези метализирани конци.

# 669
Скрит текст:
Добро утро Simple Smile . Не е четвъртък, но ще се покажа  Simple Smile , минах 1/4 и временно ще спра за да боцна няколко коледни дребоси.
Взех си восък за метализираните конци е друго си е. Не съм ползвала до сега, че рядко и по малко съм ползвала, но тук има доста Crazy

Да те помоля да споделиш откъде си взе восъка и как се работи с него. И аз шия една икона на Солария и ми остава голяма част от ламето, досега беше голяма мъкааааааа. И аз смених панамата смених и бода и се получава според мен добре, но това ламе ще ме довърши.
Очаквам и другите момичета да споделят как се справят с тези метализирани конци.

Восък има в ЕМ АРТ

# 670
Скрит текст:
Добро утро Simple Smile . Не е четвъртък, но ще се покажа  Simple Smile , минах 1/4 и временно ще спра за да боцна няколко коледни дребоси.

Восък има в ЕМ АРТ

Сериозно ли???  ooooh! Никога не съм виждала, даже не знам къде да го търся  Thinking

elka52 моят е от тук https://rukodelki.com.ua/aksessuary-dlya-rukodeliya/2493-vosk-dl … olnij-tv-050.html
Поръчвам във ФБ чрез една жена гоблени от този и друг сайт и си взех и восъка.
Работата е съвсем лесна, както се вижда има процепи през които прекарваш конеца, той потъва във восъка и се "омазва" целия и шиеш  Hug

# 671

Simple Smile разбира се има и други

https://www.paola-apologna.com/bees-wax-thread-conditioner.html

# 672
Хубаво, че ме "светнахте"  Laughing  Hug . Аз сега така или иначе поръчвах и други неща, но като ми свърши щях да се чудя откъде да вземам  Crazy

# 673
  • БЪЛГАРИЯ
Абе, момичета, свещи нямате ли вкъщи?! Wink
Викам си, няма да се обаждам, ама много се проточи казусът!
Отпреди 10 (и кусур) години си разтопих остатъците от свещи и още имам от "питката". Вярно, че е парафин, но резултатът е същият (дано не вярвате, че ви продават чист пчелен восък!). Ако държите на восък, предполагам, че ви се намират неизползваеми парчета от църковна свещ (макар за мен да е грехота, казано честно) у дома... Пък и все някой познат пчелар имате- поискайте си малко, ако държите да е истински.
Моят "домашен кондиционер" е в кутийка от крем, например- развъртам, прокарвам, затварям- чиста работа. Simple Smile

# 674
Абе, момичета, свещи нямате ли вкъщи?! Wink
Викам си, няма да се обаждам, ама много се проточи казусът!
Отпреди 10 (и кусур) години си разтопих остатъците от свещи и още имам от "питката". Вярно, че е парафин, но резултатът е същият (дано не вярвате, че ви продават чист пчелен восък!). Ако държите на восък, предполагам, че ви се намират неизползваеми парчета от църковна свещ (макар за мен да е грехота, казано честно) у дома... Пък и все някой познат пчелар имате- поискайте си малко, ако държите да е истински.
Моят "домашен кондиционер" е в кутийка от крем, например- развъртам, прокарвам, затварям- чиста работа. Simple Smile

Е, аз ползвам сапунчетата от хотелите, но щом на някой му трябва восък, восък да е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт