138-ма гобленарска среща

• 32 952
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
mibobo, страхотно се получава! Коя е иконата и откъде?

# 646
Здравейте, имам нужда от помощ! Искам да ушия ръстомер - харесах, свалих схема и ключ, но... Конците според мен са Анхор, а според вас? Под всеки цвят пише"1 fil ", "2 fils ", "4 fils " какво означава? И последно - на схемата има знаци в черно и синьо, аз го разбирам като черния знак се шие "Х", а синия "/"? Благодаря на всички отзовали се!

# 647
1 fil означава един конец, нишка. На френски е, съответно fils е множественото число, конци 2-3-4.  Най вероятно са броя на конците, в оригиналния органайзер на комплекта, а може и да са брой чилета (8 м) от цвят, тук гадая. В описанието пише, че в комплекта има диаграма с обяснения за бодовете, явно не е сканирана, щом си свалила схемата от интернет. Имай в предвид, че в легендата имаш знаци в синьо и черно, което отговаря на различни цветове, така че, според мен всички бодове са кръстче.
Нужна ти е панама Аида 14 каунт. Съответно са ти посочени размери на панамата 36.5/130 см и в готов вид ще стане 27.5/125 см. Със сигурност конците са Анхор, сравних няколко номера от каталога им.
Трябва да се получи това, нали?
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 06:37 от Анонимен

# 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, имам нужда от помощ! Искам да ушия ръстомер - харесах, свалих схема и ключ, но... Конците според мен са Анхор, а според вас? Под всеки цвят пише"1 fil ", "2 fils ", "4 fils " какво означава? И последно - на схемата има знаци в черно и синьо, аз го разбирам като черния знак се шие "Х", а синия "/"? Благодаря на всички отзовали се!
Скрит текст:

анхор са, виж и каталога https://anika99.com/index.php?route=product/category&path=50_64_125_126
най-добрр разгледай всички страници на схемата. някъде трябва да е показано кои знаци са кръстче, кои полукръстче, а като гледам и контурен трябва да има...

# 649
tonynette и st. Dobri, благодаря много!
Намерих и липсващата "част от пъзела"! Ще принтирам схемата и ако имам въпроси пак ще се обръщам за помощ!

И да не е само питане, да покажа последните ми две творения.

# 650
Ново етапче от мен Heart
Казах Ви , че бродирам 3 неща едновременно 🤣🤣🤣🤣

Блестяща панама. После ще сложа и блестящи конци.

# 651
Hushed

vilitodi, мацата е жестока! От къде е? Комплект ли е?

# 652
Там някъде link=topic=1132046.msg39555423#msg39555423 date=1572290037]
Hushed

vilitodi, мацата е жестока! От къде е? Комплект ли е?
[/quote]
Не е готов комплект. Мисля, че е от Pinterest.
https://www.pinterest.com/pin/510947520222956405/
Имам и други котки, много си ги харесвам.
Blush

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 07:57 от vilitodi

# 653
Юху , едното гобленче е готово ! 👌👌🤗🤗🤗🤗
Извинявам се , че е супер намачкано, ама току що го свърших и нямам търпение да го покажа. След като ми минат контролните ще наблегна на останалите два , а този ще го изпера и изгладя и тръгвам по магазините да търся перфектните малки камъчета , които да заменят тъпите , гадните и грозните френски възли и да имат ефект на сняг.. Ще ги залепя и слагам рамка. Единствено се прежалих  и направих 2 такива възела за очи , стига му толкова. 👌

А сега.. Чудото на контурааа.. та дааам...🤗🤗🤗🥂

И красотата ми с контура..  ето защо го обичам.. Иде ми да си изям мишока , толкова ми е сладък !❣❣❣❣

Гобленчето е на руската дизайнерка Мария Бровко,  от безплатните й схеми.  Избрала съм блестяща панама ( И аз като циганките , всичко блестящо и лъскаво харесвам 🤣🤣🤣🤣🤣). Та бежова панама със златни блестящи нишки.❤

Щях да слагам блестящ червен конец, сложих си и ми стана супер грозно и го махнах. Така си е добре ! 😞😱
Когато го направя с камъчетата и да го рамкирам , ще се похваля разбира се..✅👌 но ще има да почакам месец-два .✏✏. А до тогава още 2 гоблена ще са готови и паралелно с това да уча.. Grinning

# 654
Много хубави котета, а и мишлето е супер.
Не харесваш френски възли или ти е мъчно да ги правиш? На мен ми седят странно мъниста, но всеки с вкуса си.

# 655
Ами има хора , на които им се получават френските възли , няма защо да лъжа.
Но аз се изнервям да го правя. Постоянно се напрягам , и като всеки път стават различни , всеки път са грозни и накрая се отказвам. Не ми се получава и това е. Няма значение , че преди това поне 200 пъти съм пробвала на отделни панами , тренирала съм и това е.. не  е за мен.
С мъниста наистина е малко по- различно и не винаги на място ,  но като не ти се получават тези възли ,  търсиш други начини... или в краен случай така ще го оставя.

Пс :погледните ми очите. Пак са различни тези френски и пак са грозни , но за 2 ще си стисна зъбите. Отдалеч не е фатално действително.

# 656
А обичам френските възли, контура също обичам. Веднъж хванеш ли му цаката е песен. Най-доброто обяснение за мен е в инструкциите на Дайменшънс.

# 657
  • Norge
Френски възли мога да шия от днес, до края на света, много ги обичам.  Heart Eyes
И хубостта им е точно в нееднаквостта.

А оченцата може да си ги дооправиш с по едно-две микроскопични бодчета.

# 658
Мишлето е много сладко. Heart

# 659
mibobo, страхотно се получава! Коя е иконата и откъде?

Благодаря!
Иконата е Иверска на Солария, но аз я шия с кръстче, не с гобленов бод.
http://www.solaria-gallery.com/gobleni/gob-r.html

Общи условия

Активация на акаунт