138-ма гобленарска среща

• 32 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
....
Само не знам конците на коя марка са , ако случайно не ми стигне някой цвят , да си взема допълнително. Не пише никъде в легендата.....

Алисена би трябвало да е с Анхор, ако не ме лъже паметта. На опаковката обикновено пише: размер, вид панама, марка конци...

Снимах всичко. Аз нищо не намерих , тъй като не разбирам руски. Ако видите нещо , кажете ми , но май наистина не е писано. Само е написано , че панамата е на айда, цвайгарт 16 каунт.
Конците са Анхор. На тази снимка, най-горе.

# 631
О  , боже..  И аз не виждам по-далеч от носа си !
Аз се чудя защо толкова ми харесват тези конци и сякаш са по - различни от ДМС  .
Не сте ме излъгали значи !  А аз заблудената ДМС купувам само...

И сега как да си взимам АНхор и от къде да гледам кой номер съответства на ДМС , тъй като всичките схеми са на разработка с ДМС?

# 632
На много места има сравнителни таблици. Например тук.

# 633
На много места има сравнителни таблици. Например тук.
Много благодаря !

# 634
Аз имам въпрос, ако има в темата дами от Пловдив. Някой знае ли какво се случи с този магазин, на ул. Опълченска. Няколко пъти минавам и ролетката е пусната, не работи. От къде може да се купят конци ДМЦ и Анхор в града освен от там, или от другия им магазин на ул. Христо Г. Данов. В подлеза на Понеделник пазара все им липсва някой номер.
Скрит текст:

# 635
Момичета , днес бродиране ли ? Само защото е празник , не можело.
А на мен така ми се бродира !!

# 636
  • София
Да, бродирам. За мен е удоволствие, а не работа.

# 637
Да, бродирам. За мен е удоволствие, а не работа.

Именно.
Тази тема е коментирана много пъти, ако някой има такива предразсъдъци и няма да се чувства ок да не го прави. Но, моето обяснение и смятам съвсем логично  Wink е, че тези поверия са от едно време когато шиенето е било работа за жените. Та по този начин на празници те всъщност са почивали, т.е. било е забранено да работят. Другата ми логика - това е хоби, както такова е - рисуване, правене на бижута, плетене...е значи те могат да се занимават с хобито по време на тези празници а аз не, защото моето е свързано с шиене Simple Smile

Може би единствено на задушници и на Великден не шия.

# 638
О ,благодаря. Успокоих си съвестта тогава. Иначе и аз на големи празници като Коледа , Великден и Богородица , избягвам да бродирам. За 2-3 дена нищо няма да ми стане.

# 639
  • Пловдив
Аз имам въпрос, ако има в темата дами от Пловдив. Някой знае ли какво се случи с този магазин, на ул. Опълченска. Няколко пъти минавам и ролетката е пусната, не работи. От къде може да се купят конци ДМЦ и Анхор в града освен от там, или от другия им магазин на ул. Христо Г. Данов. В подлеза на Понеделник пазара все им липсва някой номер.
Скрит текст:

Аз се снабдявам с конци от магазина за прежди срещу Дома на младоженците. Малко далече ми иде вече, но ако купувам много конци, гледам да е от там. По левче е ДМЦ-то. Иначе от Мр. Гоблен на Понеделник пазара взимам рядко.
А за магазинчето  на Опълченска нямам идея работи или не. Този на Хр. Г. Данов последно беше отворен като минавах покрай него преди седмица някъде - за да отида до другия, който споменах в началото. Wink
По този повод, предпоследният път като бях там се оказа, че предлагат гоблени от каталозите на Риолис и РТО, имат Повитруля... Така че и там има избор, не само на Милена стил.

# 640
Благодаря, Катюшка. Не знаех, че в Хоби предлагат и ДМС. Аз си купих игли последно от тях, мислех, че конци имат само Ариадна.

# 641
  • Пловдив
Моля! Hug

Готини са продавачките там, винаги учтиви и усмихнати. Последно като ходих там, даже и с мъжа ми бях, голям хилеж падна, забавни са.

В Мр. Гоблен, не знам защо, последните два пъти ходя да допълвам по един-два цвята, все е намусена продавачката и още малко имам чувството,че ще ми се скара защо съм й развалила рахата... Може да не са й били дни, знам ли... Simple Smile

# 642
Добро утро Simple Smile . Не е четвъртък, но ще се покажа  Simple Smile , минах 1/4 и временно ще спра за да боцна няколко коледни дребоси.
Взех си восък за метализираните конци е друго си е. Не съм ползвала до сега, че рядко и по малко съм ползвала, но тук има доста Crazy

# 643
  • Пловдив
Скрит текст:

Аз се снабдявам с конци от магазина за прежди срещу Дома на младоженците. Малко далече ми иде вече, но ако купувам много конци, гледам да е от там. По левче е ДМЦ-то. Иначе от Мр. Гоблен на Понеделник пазара взимам рядко.
А за магазинчето  на Опълченска нямам идея работи или не. Този на Хр. Г. Данов последно беше отворен като минавах покрай него преди седмица някъде - за да отида до другия, който споменах в началото. Wink
По този повод, предпоследният път като бях там се оказа, че предлагат гоблени от каталозите на Риолис и РТО, имат Повитруля... Така че и там има избор, не само на Милена стил.

Освен там, конци и всякакви неща за хобито ни има на ул. Одрин при Маргото. Това е пресечка на Иван Вазов  - първата в ляво от Централна гара посока центъра..........

# 644

Обещах да покажа мечето ми Heart

Общи условия

Активация на акаунт