138-ма гобленарска среща

• 33 119
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Обаче към Пощата имам много критика. Онзи ден например, тръгнала съм за работа и на вратата получавам смс, че имам пратка в пощата. И тъй като ми е на път минах от там, значи след 5 мин. бях при тях. Казвам че имам съобщение за пратка и служителката ме изгледа сърдито казвайки - "Ама минете по-късно, ние още не сме ги разпределили!". Чувала с пратките стои до нея на земята. И за сравнение вчера получавам смс от Спиди, а по случайност точно в този момент бях пред офиса им. Влязох вътре и естествено никой не ми каза да мина по-късно. Веднага ми дадоха пратката - гоблен Yum

При Спиди преди отваряне на офиса обработват пратките, така че там е лесно. в Пощите не знам как е и кой ги праща тези СМС-и, но би трябвало вече да са разпределени, за да уведомяватполучателите.

# 286
  • София
Готова е и свещичката. Сега трябва да повторя упражнението. Вие как се надъхвате, ако трябва да правите еднакви елементи или направо гоблени?

# 287
Какъв ви е хубав робинът!  Heart Eyes
Ленът му е тип рустик, не съм шила на подобен.

Лен 28 отговаря на аида 14.

Уф, точно това исках да напиша, мисля че е 28 каунт, защото шито през дупка кръстче отговаря на Аида 14. Ама в снощната късна доба мозъкът ми е давал заето.
Тогава търсих точно натурален цвят лен, защото самият дизайн беше даден за такъв. Бял като че ли нямаше тогава, имаше 2-3 цвята по-светъл или по-тъмен натурален.
И на белия стои красиво бродерията Heart Eyes

Иначе аз съм фен на онлайн пазаруването, но гоблени и аксесоари за тях бих искала да имам възможност да избирам лично в магазин. Обичам да пипна, да се ровя, да зяпам с часове.

# 288
.......
Да се покажа вече днес  Crazy

Ето до къде я докарах, малко но 2 седмици сме в ремонт и е чудо, че успявам да седна въобще да шия

Относно магазините - отдавна пазарувам онлайн, в града има 2 магазина и двата са ми под носа, но цените им са ужасни...аз с платена доставка по нета съм по на сметка. Чиле ДМЦ е 1,60лв  ooooh! , панами и всичко е в пъти по-скъпо и няма и избор.

# 289
  • Варна
Красиви неща показвате! Питах за лена, защото прословутата ми икона се продаваше в два варианта - върху лен и върху аида 18. Шие се в една нишка. Избрах аидата, защото съм шила върху нея, но ме загложди дали с лена нямаше да стане по-ситно и по-плътно. Ще си шия върху аидата обаче. Засега се надъхвам като гледам разни шити красоти в инстаграм при рускините и въздишам по това, което виждам.

# 290
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сигурно си го знаеш, ама аз да си кажа.
на лен се шие през нишка, така че на практика размера си е същия, но когато имаш да шиеш четвъртинки или 3/4 бодчета на лен е значително по-лесно отколкото да ги нацелваш в аидата. Simple Smile особено ситничката, каквато е твоята 18 каунт.

малко ме мързи да рисувам точки, но можеш да си представиш по една между тези на картинката - по вертикала и хоризонтала.

# 291
Шила съм 3/4 и 1/4 на Аида, не мисля че ще повторя. Ужасно беше.

# 292
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
намерих картинка на дребните кръстчета на ленена панама - равномерка. Simple Smile е, по-лесно е.

# 293
  • Бургас
Божее колко много сте изписали...форума живна  Heart Eyes
Зори много хубав робин,а и на лен,прекрасен.На стената ли е?Ако е удобно да го видим  Heart Eyes
Момичета показали сте  страхотни неща...
higher-up коледното се получава страхотно, много ми харесва.. Kissing Heart

# 294
Не знам как е в другите градове, но в по-малките, където съм живяла, в гобленарските магазини освен конци и милена Стил, рядко се намира нещо друго.

# 295
А я кажте, къде в бг сайт има компектовки на коледни играчки? Намерих едни със снежни човечета и котета, но са много големи, на "Орхидея", пък по-дребните са си грозновати..
В али-то видях в амишоп хубави, но докато ги доставят не знам дали няма да стане късно, за колко време са ви доставяли?
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 10:36 от Хибискус

# 296
А я кажте, къде в бг сайт има компектовки на коледни играчки? Намерих едни със снежни човечета и котета, но са много големи, на "Орхидея", пък по-дребните са си грозновати..
В али-то видях в амишоп хубави, но докато ги доставят не знам дали няма да стане късно, за колко време са ви доставяли?
Скрит текст:

А защо не опиташ сама? Аз никога не съм харесвала до сега готова комплектовка...или модела не ми допада, или заготовката на картичката а и не са оправдани и парите дори. Имам много конци, различни панами и от години си шия сама картички за всички празници.
В нета е препълнено с коледни схеми за картички на всякаква тематика. Има момичета във ФБ които предлагат страхотни заготовки на картички.
Ето няколко мои картички, заготовката съм си избрала според мотива. Предлагат се и съвсем изчистени и едноцветни с всякакви отвори
Скрит текст:

# 297
Защото още не съм завършила първия си гоблен(в живота), но ме засърбя да си направя няколко играчки. Не мисля, че ще се справя и с комплектовка, едно на ръка, че ще изкарам кой знае колко време в дешифроване как се прави контур и как, аджеба, тая панама става изведнъж на играчка (като еленчето). Някак идват ми много въпросителни и ми се щеше поне да започвам с чужда помощ при комплектоването.
Много красиви неща си направила, а последите две картички са невероятни! Аз още не съм толкова смела, но има време

# 298
Това което си показала ти са играчки и са шити на пластмасова панама която после се изрязва.

# 299
Тоест китеникът отзад си се вижда, ако се завърти играчката, така ли? Grin
Съжалявам за въпросите, сигурно ви се струват страшно глупави, но имам желание да се науча, но ако може да стане днес, на момента. А май не става толкова бързо..

Общи условия

Активация на акаунт