Рак на белия дроб - тема 4

• 54 945
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Наш близък ни го изпрати от Сърбия останали са му от лечение видях доста обяви в базар и олх но е важно как са съхранявани.Аз поръчах от София и срей днес ще пристигне мама неиска инжекция много се изплаши от първата.

# 256
Ани, забранила си получаването на лични съобщения.
Идете при някой свестен лекар, който да ви каже какво да правите. Като те слушам - историята е същата като на една моя близка, мотаха ги в Сити клиник, докато жената се влоши. Какъв е проблемът като имате хер да започне лечението? И защо да чакате още два месеца за пет скенера? Не може ли като й зарасне мястото от биопсията, веднага да направите скенер?

Моля те, ако е удобно, питай твоя познат точно откъде е купувал ампулите в Сърбия, за да отида й аз да купя.

# 257
mladelena, Благодаря!
Аз питах преди да я направи, за да имам някаква представа.

# 258
Catrigl123, аз съм на Iressa от средата на март тази година, когато се установи рака на белия дроб, в болницата ми казаха че не е за операция понеже съм 4-и стадий с метастази в лимфи и кости, засега го понасям, изморявам се много и напълнях в последните два-три месеца, което казват че е добре, но на мен ми тежат килограмите.

# 259
  • София
И майка ми има в лимфите и костите. И тя е напълняла малко, наистина това е добре. Иначе е хубаво да се правят упражнения или като цяло да има някакво движение.

# 260
Момичета, изчетох всички теми, поревах за Ал и за другите, които са си тръгнали ...
В темата съм заради свекър ми.
Откриха го "случайно", след профилактични кръвни, които не бяха добри - ниско желязо и увеличена захар.
Отиват на ендокринолог, който след като му е чул гърдите е поискал да иде на снимка и от нея се разбра, че положението е сериозно.
Аз се прибирах в БГ да го водя по лекари, и малко хаотично е всичко което правим най-вероятно.
Направихме скенер, от там в белодробната да запишем час за бронхоскопия.
Грубо отношение още от рецепцията, държаха се с мен, все едно, че съм излязла от пещера, буквално се почувствах унизена от тяхното отношение!
Отидох в Токуда и там направихме биопсията преди 2 дни, сега ще чакаме резултатите.

Въпреки многото четене, съм още по-объркана.
Трябва ли да записвам час за онколог сега, преди да имаме резултатите, или от болницата ще ни изпратят към такъв?

Спомена се операция докато бяхме в болницата, но се притеснявам, че свекър ми едва ли би понесъл такава.
Той е станал 43-44 кг - винаги си е бил слаб, но като разглеждам снимки, мисля че е имал едни 10 кг отгоре преди година-две.
Лятото ми се видя отслабнал, но го отдадох на напредването на възрастта, той е на 75.
Не се оплаква от нищо иначе.

Чета тук за тези тестове за таргетна терапия, къде да ги направим?
Изобщо всякакви съвети ще са ми от полза!
Много ви благодаря, че ме изчетохте!

в скрит текст е разчитането от скана.
Скрит текст:

# 261
  • София
Днес мина първото вливане, цял след обяд продължи.. Много съм разстроена, защото мама ми писа, че утре ще се чуем, били си легнали вече в стаята, не й било удобно.. Мислех да ходя, ама тя все ми пишеше още малко, още малко, после стана късно.. Утре в ранни зори съм там, може ли само да ми кажете какво НЕ трябва да нося - мисля да й занеса един зеленчукови и един плодов фреш, през деня пак ще отида..

# 262
  • София
Прясно изцедени сокове е добре. Сладко не трябва, аз преди не знаех и носихме на мама сладолед..

# 263
Кисело мляко или айрян.

# 264
jabanka, къде избрахте да се лекува?

# 265
  • София
jabanka, къде избрахте да се лекува?
В Токуда - не знам дали е добър избор, вчера като приеха мама, се ужасих - толкова много хора болни...Иначе тя е в стая с още четири жени, видях, че беше чисто, подредено, храната - не знам (сутринта като ходих даваха закуски с чай), но това ни е най-малкият проблем...По принцип майка ми не искаше в Онокологията по ред причини, така че не мога да преценя има ли разлика. При вливането и днес са им давали медикаменти против повръщане, но от думите на майка ми не останах с впечатление, че някой много ти обръща внимание...Утре ще я изпишат, след три седмици - пак. В Токуда ни поискаха и еднократна такса (не знам дали е позволено да я напиша), но здраве да е  - то е безценно. Притеснявам се, че много я мъчи кашлицата, а и тя не може да изхвърля секрети, това много я натоварва като цяло, иначе мама е голям борец - не знам какво преживява физически и психически, но само казва, че е добре...

# 266
jabanka, аз бях със свекър ми два дни в Токуда. Наистина много болни.
Чистят много добре, и храната за болнична изглежда добре. На 9ти етаж е ресторанта, в него има добро разнообразие, имат и кафе там.

Суха ли е нейната, или просто не може да отхрачва?
Пожелавам й много сила, да го пребори!

Ще ти пиша на лично съобщение.

# 267
Здравейте, на мой близък от Пловдив са му поставили диагноза "c34.1 Злокачествено новообразувание на бял дроб T3N3M0". Кажете моля къде са най-добрите болници и лекари за лечение на това нещо - Пловдив, София, Турция, Израел, Германия и т.н.
Благодаря.

# 268
Jabanka, еднократната такса и ние я плащахме в Токуда. Там правихме и бронхоскопията, но не ми хареса отношението и погледа "ти си касичка" и реших, че ще се лекува при д-р Койнов в Овча купел. Свекър ми също много го мъчеше кашлица и лекарката изписа Мукосолван, като каза, че той бил най-добър за отхрачване.

# 269
Здравейте, на мой близък от Пловдив са му поставили диагноза "c34.1 Злокачествено новообразувание на бял дроб T3N3M0". Кажете моля къде са най-добрите болници и лекари за лечение на това нещо - Пловдив, София, Турция, Израел, Германия и т.н.
Благодаря.

Здравей,
Това, което мога да препоръчам от личен опит е УМБАЛ Св. Марина - Варна, проф. Ненков, благодарение на него майка ми е още жива.
Иначе знам, че в Токуда - собственост на Аджъбадем също са много добри / дори от най-добрите/, но майка ми нямаше да издържи пътя до София. Иначе в Турция клиниката им е най-най, знам го от мои близки...
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт