Рак на белия дроб - тема 4

• 54 954
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Гледам сега епикризата от химиото - на мама са вливали Карбоплатина и Пакситаксел. Давали са й против повръщане няколко медикамента, като казаха да продължи още 3 дни с Деган.Лошото е, че продължава да има задух, а и е доста изнервена, само вика, че няма да издържи повече, никой не искал да я погледне...Много съм объркана, иначе засега не й е лошо, но си лежи. Освен това не пие нищо имуностимулиращо, защото има Хашимото и е противопоказано. Гледам да я наливам с фреш, смути, супи, чай, но не знам какво друго да взема, а и тя не смее да пие току така...

# 271
Доста хора писаха, че след химията стават доста нервни, и при нас беше така.
Сок от червено цвекло и лимон е полезен.

# 272
Ами....жената има рак на белия дроб, не е изненада, че има задух....

# 273
Jabanka, купете й Зофран, Деган е слаб и като се прибере и спрат да й слагат инжекции против повръщане, може да й стане зле. Зофран сутрин и вечер по 1 до 5-ия ден, Деган 3х1 половин час преди хранене.
Това е едно от огромните преимущества на Токуда - до изписването сутрин и вечер пускат в системата лекарства против повръщане и на никой дори не се гади. В Онкото е невероятна мизерия, мои приятелки ходят на химио там.
Да пита кой е лекуващият лекар и да я прегледа.
Може да пие фрешове, без грейпфрут.

# 274
  • София
Ами....жената има рак на белия дроб, не е изненада, че има задух....
Просто се панирах - взех си я от болницата и вкъщи каза, че не й стига въздух... Веднага им се обадих, казаха да се връщаме, ако не се чувства добре. След малко се поуспокои и се облекчи дишането. Гледах кислородни апарати под наем, но трябва да говоря с лекаря какъв да взема. Зофран са й казали ако й е много зле, засега Деган, може би да не се товари, знам ли...

# 275
Скрит текст:
Здравейте, на мой близък от Пловдив са му поставили диагноза "c34.1 Злокачествено новообразувание на бял дроб T3N3M0". Кажете моля къде са най-добрите болници и лекари за лечение на това нещо - Пловдив, София, Турция, Израел, Германия и т.н.
Благодаря.

Здравей,
Това, което мога да препоръчам от личен опит е УМБАЛ Св. Марина - Варна, проф. Ненков, благодарение на него майка ми е още жива.
Иначе знам, че в Токуда - собственост на Аджъбадем също са много добри / дори от най-добрите/, но майка ми нямаше да издържи пътя до София. Иначе в Турция клиниката им е най-най, знам го от мои близки...
Успех !
Докато бях в Токуда със свекър ми, имаше една жена, която се беше върнала от Турция. С дъщеря й разговарях, та по спомени, не бяха доволни. Разменихме телефони, и ако искаш мога да я попитам дали е съгласна да ти го дам, за да разговаряш с нея. Те са от Стара Загора.

Скрит текст:
Гледам сега епикризата от химиото - на мама са вливали Карбоплатина и Пакситаксел. Давали са й против повръщане няколко медикамента, като казаха да продължи още 3 дни с Деган.Лошото е, че продължава да има задух, а и е доста изнервена, само вика, че няма да издържи повече, никой не искал да я погледне...Много съм объркана, иначе засега не й е лошо, но си лежи. Освен това не пие нищо имуностимулиращо, защото има Хашимото и е противопоказано. Гледам да я наливам с фреш, смути, супи, чай, но не знам какво друго да взема, а и тя не смее да пие току така...
Аз знам, че от лъчето получават задух, не знаех че и при химията го има.
Опитай с протеинови напитки, от бебешките плодови пюрета, тези дето са като пликче с капаче. Свекър ми ги харесва. Ако има такива в БГ
Скрит текст:
Момичета, кажете за лъчетерапията.
Комисията е решила за свекър ми химио и лъче (Т4Н0М0 IIIA стадий - ниско диференциран карцином, по-вероятно плоскоклетъчен), той горкия няма никаква сила и вероятно ще го уморим след първото химио.
Очаквах някаква яснота от тази биопсия, а не "по-вероятно", ама айде.

Решихме само лъчетерапия да правим, ще са около 20-30.
Някой може ли да ми каже какво да очаквам, ще се прибирам, за да го водя за лъчето всеки ден, или там както ни кажат.
Той сега си се храни добре (да не са му уроки), като има месце и салата си го изяжда, сложиш ли му плод, или дадеш да изпие нещо - слуша. Не се оплаква от нищо, но не мога да разбера дали нищо не го тормози или просто не иска да говори - хич не е от приказливите.
Четох че задух се получавало от лъчето, тук чета за кислородни апарати? Има ли спадане на апетита от него, изобщо, не ми спестявайте нищо, ако знаете.
Мислите ли че е добре да поръчам предварително един за всеки случай? Откъде мога да взема?

Последна редакция: чт, 31 окт 2019, 13:42 от AnMary

# 276
Скрит текст:
Здравейте и извинете за късния отговор.

За жалост Фенбендазол не даде търсеният ефект при нас, ние започнахме да го прилагаме в терминален стадии на заболяването... Мое мнение е, че тъй като не пречи по абсолютно никакъв начин няма причина да не се пробва - прилага се редом и с терапии по мед. Пътечка.

Относно самите лекарства, аз поръчах от Австрия същия витамин Е като този на Джо Типенс (в амазон го има и пристига за 7 дни)

Панакюр на хапчета взимах от Гърция.

Канабидол купувах качествен - 18% активно съдържание за 250 лв (10мл)

Бял трън купувах по мое осмотрение на американска фирма.

Куркуминът е важно да е бързо разтворим - т.е. бИО кукркумин.

Успех белая и бъдете силни!
Здравейте, Канабидол, откъде купувате?
Благодаря!
Скрит текст:
Zigi ние от вчера започнахме с имунофан инжекция постави и я сестрата в болницата в 18ч.няколко часа след това започнали силни болки в гърба силна кашлица изпотяване и какво ли не помоли ла я сестрата да и сложи болкоусп. Не е могла да спи от болка. Незнам дали е от нея ние вече десети ден сме в гръдна х-я взеха тъкан за хистология преди скенера като ни казаха че до три четири дни ще я изпишат хирурга беше наясно че на 23 е на пет скенер но ни спести че след такава операция няма как да ни допуснат до скенер.Звънях в София отказах го трябвало да са минали 6седмици след О-я. Безсилна съм нямаше какво да направя и кажа тя е в техните ръце нямам думи за тези хора.Сега поръчах имунофан спрей мама неиска и да чуе за инжекция и канаб. олио ще ми донесат до седмица.На всичко отгоре въпросния хирург видя скенера от преди месец и каза че има съмнения и за черния дроб но не бил сигурен трябвало с контраст.Утре ще си я прибера макар и в лошо състояние
Здравейте!
Можете ли да ми кажете откъде поръчвате канабисовото олио?
Много благодаря!

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 05:21 от AnMary

# 277
Ани-Нанси, току що говорих с една приятелка. Майка й също се е почувствала много зле след първата инжекция и според нея е, защото не е била правилно съхранена. Минали били 30 минути от изваждане от хладилника до поставяне.
Аз взех спрей,казаха ми , че едно впръскване е равно на една инжекция.

# 278
Зиги да и аз ги спрях и вече девет дни сме със спрея но аз го слагам два пъти на ден така ми каза момичето от което го купих.Нашата и-я си беше от хладилна чанта директно поставена но Незнам въобще при нас нищо не помага мама си слабее няма грам апетит болките от дрена кашлица ужасно силна болки и в гърба.От онкото ни изписаха медрол и трамалгин но никакъв ефект нямат.Кан. Олио я облекчава но всичко е временно милата ми страда и плаче а аз вече съм безсилна все се надявах поне малко до се подобри  но тази гад я изяжда.

# 279
Здравейте! От няколко дена чета темата от началото до края. Даже незнам какво да ви кажа, как да го кажа. И аз съм с тази трудна мъка. Баща ми е с ниско диференциран адекарцином на белия дроб. Толкова ми е трудно да пиша и говоря. Толкова ме е страх. Толкова плаках за на всеки един мъката. Толкова много плача за семейната ни мъка. Извинявам се, това успявам да напиша. Само чувства които са толкова бедни, а какви ли не има в мен. Не мога да ги опиша,но вие ще ме разберете. Лека и спокойна нощ!

# 280
Здравейте на всички. Отдавна не съм се включвала, но ви чета повече от редовно. Става въпрос за моя баща. Февруари му откриха рак на белия дроб с метастази с другата част на белия дроб. Неоперативен плоскоклетъчен карцином. Той има и операция на сърцето, на 67години. Мина 2 курса ХТ, след което смениха на имунотерапия. Мина един курс, казаха, че резултатът е добър и продължава пак с нея. Сега тази сряда трябва да сме там. Въпроса в такъв, че сега брат ми последните пъти ходеше с него, понеже забраменях, абортирах след това и бях в нестабилно психологическо състояние. Та не знам какво му вливат точно. Днес обаче го взех от село с оплаквания, че не може да ходи. Кокалчетата са му подути и целите крака са му на някакви почти лилави петна, които според него не го сърбят и болят. Обаче едвам ходи.утре ще го закараме до неговата докторка в онкологията, но не знам дали те ще знаят от какво. Моля за съвет, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно. Направо ще откача. Стана доста дълго и объркващо, за което се извинявам!

# 281
Може да разбереш какво му вливат като прочетеш епикризата. После проверяваш всяко лекарство какви странични ефекти има.
Най-вероятно е от химията. Може и да са гъбички - колкото и невероятно да звучи. Майка беше по подобен начин - само че червени петна, горяха й краката, в къщи все ги държеше във вода, а навън обуваше мокри чорапи. Какво ли не опитахме , включително специален крем за кожни раздразнения след химия. След месеци мъки, аптекарката й беше казала, че са гъбички и за една седмица се оправи....
Идваше ми да бия шамари на поне пет лекаря ...

# 282
Zigi zagi, как са били при майка ви? На татко от колената на долу са малки и големи петна, а на горе са като точки само. Подутите кокалчета май най много му пречат, защото много го болят и едвам се движи. Дано в онкологията знаят нещо по въпроса

# 283
При майка бяха стъпалата и дланите. Кожата й се обели до степен да няма отпечатъци.

# 284
При майка бяха стъпалата и дланите. Кожата й се обели до степен да няма отпечатъци.
Съжалявам Sad
При нас е друго. Дано да разберем утре. Благодаря ви много за споделения опит!

Общи условия

Активация на акаунт