СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 389
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
На мен ми мериха таза на първата ЖК с шивашки метър от кост до кост.

# 511
Да, в София ще раждам и в сряда вече отивам за постоянно. Най-странното беше, че дори не ми измериха бебето, помолих го, а той каза то има още да расте, но трудно ще родиш бебе над 3 кг😒. Колкото до моята лекарка, тя е супееер спокойна, пита ме как искаш да раждаш, аз й казах нормално и тя каза добре, нека пробваме така, никой незнае какво ще стане, ако се наложи винаги може да действаме и по другия начин. Просто ме притеснява, че клиниката няма избор на екип и при нормално раждане отиваш и незнаеш при кой ще се паднеш, а мен като ме видят малка и веднага секцио, а досега таз не ми е мерен. Каза ми, ако ми е под 18(което незнам какво е) няма да стане нормално.

# 512
Да, в София ще раждам и в сряда вече отивам за постоянно. Най-странното беше, че дори не ми измериха бебето, помолих го, а той каза то има още да расте, но трудно ще родиш бебе над 3 кг😒. Колкото до моята лекарка, тя е супееер спокойна, пита ме как искаш да раждаш, аз й казах нормално и тя каза добре, нека пробваме така, никой незнае какво ще стане, ако се наложи винаги може да действаме и по другия начин. Просто ме притеснява, че клиниката няма избор на екип и при нормално раждане отиваш и незнаеш при кой ще се паднеш, а мен като ме видят малка и веднага секцио, а досега таз не ми е мерен. Каза ми, ако ми е под 18(което незнам какво е) няма да стане нормално.
Да не разждаш в Надежда? Кофти е това там, че няма избор на екип и раждаш при който е на смяна. На следващият преглед помоли твоята лекарка да измери таза и да си даде мнението все пак, а тоя там го забрави!

# 513
Аман от изкукали доктори.
Моя днес, по Здравна каса, който е, го питам в края на прегледа колко я измерва, нали все се плаша от бурния ѝ растеж, а той ми отвръща: " Еми, колко... Колкото са я измерили там (в частната т.е., където ще раждам)." Идиот!!! Чак останах изумена. Нито изследванията ми погледна. Казвам му, излизат ми много бактерии в урината, може ли направление за стерилна. Не можело- ЗК не го покрива. Абе, чудя се за пореден път, защо ли ходя въобще да се следя в държавната болница!?!?
За сведение, майка ми е под 160, забременяла 45 кг, родила 55 бебе (мен) 3500 нормално.
Аз няма да имам този късмет, но далеч не заради размерите, а по други мед причини.

# 514
На една лекция АГ каза, че "тесен таз" може да се определи от формата, която образуват дадени точки от таза, кръста - казва се ромб на Михаелис. Трябва да се образува правилна форма ромб с диагонали 10-11см, иначе може да означава "тесен таз". 2 от точките са вдлъбнатините на таза отзад. Но не разбрах кои точно са другите 2, може би извивката на кръста и опашката. Намерих тази статии: 1, 2.

# 515
Чета ви и се чудя какви са тези доктори. Май повечето не им се занимава с нормално раждане и хайде за по-лесно секцио. Моя не ми е мерил таз и т.н. Видя последния път бебето, че е надолу с главата и само каза "Браво, застанал е нормално да излиза." Но и той е много против секциото. Винаги на консултации ме карат да се тегля, мерят ми кръвно, след това влизам при доктора и се гледа всичко - плацента, кр. съдове на пъпната връв, околоплодни води. Мери се всичко на бебето - главичка, бедрена кост, коремче, тегло всеки път ми казва. На мен шийката задължително. И винаги отношението е страхотно, не ме стресира за нищо, не ми държи тон и всеки път ми се подава ръка като ставам от леглото и като си тръгвам. Разбира се всеки път си плащам по 40 лв, но на ден през кабинета минават сигурно по 30 човека и доктора стои до през нощите да преглежда. Не знам как издържа, но отношението му е перфектно. 
Това, че някой е по-дребен или е с тесен таз, не означава в никакъв случай, че не може да роди нормално. Даже при по-слабичките жени знам, че тазовите връзки са "по-гъвкави", а това е важно.

# 516
Съни, съвсем не мисля че за „по—лесно” е секциото, по—скоро други причини са фактор и се презастраховат,а на всички вече е ясно, че могат да ползват обезболяване дори при нормално раждане. НА държавната консултация и.моя бебок не го мерят, само по главата, тонове още не са слушали.
 Иначе аз вече почвам леко да се филмирам за операцията, да не говорим за сваляне на килограми, възстановяване след това лежане, плаша се.
И пак се повтарям, но някой прави ли си компреси на болящи гърди. Страхувам се да не стана на бучки 😕

# 517
  • Sofia
Dayane, ако си в Надежда, да ти кажа, понеже аз ще съм там и също се притеснявах от това, та проучих нещата. Няма да те карат да си секцио, заради таза, знаят, че в хода на раждането това си проличава, защото не се знае колко ще се разшири. Може да си стане съвсем достатъчно за бебето.
Дори и да не си там, пак не могат да те насилят, винаги можеш да опиташ нормално.

# 518
Съншайн, къде се следиш? Доста притен звучи твоя док Simple Smile

# 519
И пак се повтарям, но някой прави ли си компреси на болящи гърди. Страхувам се да не стана на бучки 😕

Мери,

ходих на подготвителен курс за раждане. Там акушерката обясни, да не се занимаваме с гърдите и зърната, защото "заиграване" с тях може да предизвика контракции. Така че ти преценяваш, дали си готова за раждане и искаш да си сложиш компреси, или не. Аз само споделям информация.

Също така каза, че правенето на секс е важно за "предизвикване" на раждане, но не заради оргазма, а заради окситоцина в спермата, така че ако решим по този начин да си "предизвикваме" контракциите, след секс поне 45мин не трябва да се подмиваме, даже да лежим, за да не изтече нещо полезно Simple Smile

Меренето на таза също не знам как става, но пак на този курс обясниха, че тазът се разширява до последната седмица на бременността, така че изказвания на лекари като този на Dayane, са направо безумни.

Аз ще съм сексио, но видях че коментирате темите, та реших да се включа с каквото съм чула. Simple Smile

# 520
Благодаря, уж и аз ги знам тези неща, но друг може да знае друго. А и болката ме притеснява.Готови или не, страх не страх, вижда му се края 🌞

# 521
Съншайн, къде се следиш? Доста притен звучи твоя док Simple Smile
Аз си ходя в Тутракан, колкото и странно да е. Бях доста скептично настроена като отидох за първи път преди година, но е факт, че той ми откри проблема и успях да забременея за толкова кратко време. А и доктора е може би едиствения, който ме спечели първо с отношение и второ с адекватни действия.

# 522
Абе чудех се дали да ви питам, ама ме човърка. Като ходя на тонове - вече месец и половина - пулсът на бебка винаги е между 140 и 160 и като се размърда има скокове до към 180. Следя се на 2 места, и на двете ми казват, че са ми супер тоновете. Но като погледна диаграмата на някоя след мен или включена заедно с мен, тоновете са все по-слаби - 120-140. Знам, че нормата е 120-160, но ме човърка, че са в горната границя. Уж има значение какво чакаш и че пулсът на момичетата (каквото е моето) е по-учестен, ама се чудя. При вашите как е?

# 523
Абе чудех се дали да ви питам, ама ме човърка. Като ходя на тонове - вече месец и половина - пулсът на бебка винаги е между 140 и 160 и като се размърда има скокове до към 180. Следя се на 2 места, и на двете ми казват, че са ми супер тоновете. Но като погледна диаграмата на някоя след мен или включена заедно с мен, тоновете са все по-слаби - 120-140. Знам, че нормата е 120-160, но ме човърка, че са в горната границя. Уж има значение какво чакаш и че пулсът на момичетата (каквото е моето) е по-учестен, ама се чудя. При вашите как е?
Ние чакаме момче и почти винаги е около 130, даже 120, така че ние пък сме на долна граница 😀 винаги ми казва: нормален детски пулс.

# 524
  • Sofia

При мен също подскача доста нагоре-надолу, което е добре, доколкото разбрах. Върви от 130 до 175 някъде. Ходила съм два пъти досега.

Общи условия

Активация на акаунт