СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 383
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Основно в границите 140-160. Под 140 да падне за секунда и после пак 140-150-160. Много ме изнервя

# 526
Основно в границите 140-160. Под 140 да падне за секунда и после пак 140-150-160. Много ме изнервя
Щом казват, че е супер, не се притеснявай! Не ми се вярва да ти спестяват нещо “за да не те притеснят”, всичко се казва така, както е. Споко

# 527
  • София
Дес, аз още не съм ходила на тонове, но на последната консултация ги пуснаха за малко и пулсът беше 148 (момче е моето бебе). Казаха, че са перфектни.
Сподет мен щом лекари на две места ги гледат и казват, че всичко е наред, няма за какво да се притесняваш.

За тоновете знам, че като се мерят не е добре бебето да спи. При мен с предната бременност се е случвало веднъж и ги пуснаха пак.

Съншайн, много е хубаво, че има такива лекари като твоя. Simple Smile Аз все попадам на такива гинеколози, които ако са добри, се държат зле, а ако се държат мило, не са ми решавали проблемите, та си търся още лекар за нормални прегледи по здравна каса (в София), не за следене на бременност.

# 528
То като не спи бебка настава ужас. Тоновете скачат яко като мърда. Вчера в тоя час и половина дето не спря да се блъска като луда, ако я бяха пуснали на фоплера, щяха сигурно да си изкарат акъла. Размърда ли се, положението става напечено Grinning

# 529
Не се притеснявай, всичко е наред с бебка.
И моята е по същия начин, между 140 и 160 варира, на моменти до 180, като изрита по-силно.
Предния път заспа и беше 120, но я събудихме. Докторката ми казва, че тоновете са идеални. 😊😊😊

# 530
Да, в Надежда ще съм. Принципно съм много доволна от всички досега, но този заместващия доктор просто малко ме притесни. Аз май съм от първите Септемврийки така че ще споделям за раждащите там.

# 531
  • София
Много хубава болница (въпреки че аз само веднъж съм ходила там, но с такова впечатление останах). Две приятелки се бяха насочили да раждат там. Едната в действителност там роди,беше много доволна. Другата беше доволна от следенето и всичко, до деня на раждането. Падна се неделя вечерта и се оказаха лекарите доста натоварени. Тя беше чакала някъде над 5 часа с регулярни контракции да я прегледат, но нямало никой свободен, всеки й казвал, че първо раждане нямало да стане бързо и вероятно най-рано на другия ден ще роди, затова и все отлагали да я прегледат. Накрая контракциите станали много болезнени и на често и мъжът й я закарл в Шейново, където като са я прегледали и й казали, че няма време за клизми и такива неща, директно в родилната зала, където е родила почти веднага. Събитието се развива през 2015-та. Не искам никой да настройвам никак, само споделям какво се случи с нея тогава, защото беше почивен ден и вечер, а явно тогава не са викали лекари като има много голяма натовареност, не знам сега обаче как е. За малко да им роди във фоайето, докато чака часове наред с регулярни контракции някой да я прегледа за разкритие и приеме за раждане. В Шейново роди без избор на екип също, но й беше и безплатно.

# 532
Мен ме гледаха преди 12г., сега миналия октомври след ужаса спонтанен аборт в 11г.с. и без да ме мерят се убедих, че не мога да родя нормално. Така днес съм преглед и предполагам доктора ще ме насочи за дата за секцио. Влизам в 36г.с. С това лежане съм супер обездвижена и с адски болки в гръб, кръст... Освен това лявата гърда започна да боли.и да се втвърдява. Интересно ми е някоя от вас правила ли е топли компреси преди раждане/на гърдата/?
А и друго, изпрахте ли частите от количките които могат да се свалят или само почистихте с подходящ препарат?

Аз директно вкарах количката под душа и се изкъпахме заедно 😂 Но тя беше на тавана и нямаше как да не я измия. Като беше нова от магазина не съм я мила.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 17:31 от Trudy

# 533
  • Sofia
Ето за тоновете една статия, в която обясняват кое се смята за нормално. Общо взето, бебето трябва да мърда и пулса да играе Simple Smile Ако заспи, леко го размърдват и продължават да мерят. Ако не се мърда достатъчно, въпреки това или пулса не се движи нагоре-надолу може да означава, че няма достатъчно кислород, а може и да няма нищо притеснително, но повтарят записа.

https://www.whattoexpect.com/pregnancy/pregnancy-health/prenatal … g-nonstress-test/

# 534
Чета ви и се чудя какви са тези доктори. Май повечето не им се занимава с нормално раждане и хайде за по-лесно секцио. Моя не ми е мерил таз и т.н. Видя последния път бебето, че е надолу с главата и само каза "Браво, застанал е нормално да излиза." Но и той е много против секциото. Винаги на консултации ме карат да се тегля, мерят ми кръвно, след това влизам при доктора и се гледа всичко - плацента, кр. съдове на пъпната връв, околоплодни води. Мери се всичко на бебето - главичка, бедрена кост, коремче, тегло всеки път ми казва. На мен шийката задължително. И винаги отношението е страхотно, не ме стресира за нищо, не ми държи тон и всеки път ми се подава ръка като ставам от леглото и като си тръгвам. Разбира се всеки път си плащам по 40 лв, но на ден през кабинета минават сигурно по 30 човека и доктора стои до през нощите да преглежда. Не знам как издържа, но отношението му е перфектно. 
Това, че някой е по-дребен или е с тесен таз, не означава в никакъв случай, че не може да роди нормално. Даже при по-слабичките жени знам, че тазовите връзки са "по-гъвкави", а това е важно.

Все едно слушам за моя лекар с изключение на това, че не ми е взел нито 1 лв за преглед, а ме гледаше всеки месец, като сега вече е на 2 седмици. Всеки път ми дава час за следващия месец и казва “Ако имаш и най- малко притеснение ми звъниш, или идваш до кабинета.” Ходила съм и 2,3 пъти извънредно (имах силни контракции) - минавам преди жените с час, обръща ми внимание, преглежда ме на видеозон и отново нищо не съм платила. Дълго време го търсих - това е 4-тият гинеколог, който ме следи, но определено съм повече от възхитена. Явно има малко останали човечни лекари, които не гледат на работата си само като бизнес...

# 535
При мен мерят редовно тонове още от 30 седмица, даже няколко пъти извънредно,така че поне 10 пъти са мерени. Чакам момче, пулсът е между 135 и 165 обикновено. Апаратът започва да пиши на 180,което се случва почти всеки път, но според лекарите е ок, защото е временно. В един екстремно топъл ден стигнаха до 210 и тогава гинекологът предположи, че съм пила много малко вода. Изпих чаша вода докато се записваха тоновете и след нея действително тоновете паднаха на 145. Лекарят дори и тези стойности не сметна за проблемни, защото тоновете влязоха в норма.
По притеснително е ако тоновете са ниски, под 100. Това означава, че бебето не получава достатъчно кислород. Така че не ги мислете високите честоти толкова много. То и нашия пулс скача сигурно до 150 ако в 9месец качим 2 етажа стълби. Въпросът е, че после се нормализира, а не е перманентно състояние.

# 536
Чета ви и се чудя какви са тези доктори. Май повечето не им се занимава с нормално раждане и хайде за по-лесно секцио. Моя не ми е мерил таз и т.н. Видя последния път бебето, че е надолу с главата и само каза "Браво, застанал е нормално да излиза." Но и той е много против секциото. Винаги на консултации ме карат да се тегля, мерят ми кръвно, след това влизам при доктора и се гледа всичко - плацента, кр. съдове на пъпната връв, околоплодни води. Мери се всичко на бебето - главичка, бедрена кост, коремче, тегло всеки път ми казва. На мен шийката задължително. И винаги отношението е страхотно, не ме стресира за нищо, не ми държи тон и всеки път ми се подава ръка като ставам от леглото и като си тръгвам. Разбира се всеки път си плащам по 40 лв, но на ден през кабинета минават сигурно по 30 човека и доктора стои до през нощите да преглежда. Не знам как издържа, но отношението му е перфектно. 
Това, че някой е по-дребен или е с тесен таз, не означава в никакъв случай, че не може да роди нормално. Даже при по-слабичките жени знам, че тазовите връзки са "по-гъвкави", а това е важно.

Все едно слушам за моя лекар с изключение на това, че не ми е взел нито 1 лв за преглед, а ме гледаше всеки месец, като сега вече е на 2 седмици. Всеки път ми дава час за следващия месец и казва “Ако имаш и най- малко притеснение ми звъниш, или идваш до кабинета.” Ходила съм и 2,3 пъти извънредно (имах силни контракции) - минавам преди жените с час, обръща ми внимание, преглежда ме на видеозон и отново нищо не съм платила. Дълго време го търсих - това е 4-тият гинеколог, който ме следи, но определено съм повече от възхитена. Явно има малко останали човечни лекари, които не гледат на работата си само като бизнес...

Ма казвайте ги кои са тия доктори да си знаем за следващите бебета Simple Smile

# 537
Учудена съм ...на мен ми казаха че имам право на 2 безплатни ехографа които вече ползвах и от тогава до сега си плащам когато искам да гледам бебето,кръвните и урината са ми по здравна каса,този лекар на какъв принцип работи незнам ...не го казвам с лошо и дай боже повече такива защото повечето са го обърнали на печелбарство...

# 538
  • София
По принцип са 2 ехографите по здравна каса, но тази лекарка ме гледа всеки път без да доплащам (казва че е и за нейно спокойствие). Като цяло съм много доволна от нея, винаги е реагирала адекватно досега. Жалко, че не изражда. А с втората бременност ме гледаха почти всеки път пак без доплащане, но при друга лекарка.
За ширината на таза мен първата бременност ми го мериха при записване на ЖК (в Шейново) и след това в деветия месец пак. Мерят с едно като големи метални щипки, вероятно си има име, но не го знам Simple Smile
Радвам се, че лежащите мами остискаха до тук.

# 539
На мен пърия и последния ехограф ми казаха, че са безплатни. Още като ме регистрираха ме предупредиха. Също не съм плащала и за скрининга в 13 г.с. Но още в началото ходех при друг лекар, който ме гледаше за 2 мин. точно и пак си плащах. Затова реших, че няма смисъл. Давам по 40 лв, но всеки път се гледа всичко и снимки си имам. Simple Smile Аз от днес съм в 37 г.с. и леко съм се настроила, че утре като отида на консултация, може и да не се прибера. Но вече започнах да си правя разходки. Успех на всички мами в очакване и много ви благодаря за подкрепата. С вас дните ми минават бързо.

Общи условия

Активация на акаунт