СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 373
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
Чета ви и се чудя какви са тези доктори. Май повечето не им се занимава с нормално раждане и хайде за по-лесно секцио. Моя не ми е мерил таз и т.н. Видя последния път бебето, че е надолу с главата и само каза "Браво, застанал е нормално да излиза." Но и той е много против секциото. Винаги на консултации ме карат да се тегля, мерят ми кръвно, след това влизам при доктора и се гледа всичко - плацента, кр. съдове на пъпната връв, околоплодни води. Мери се всичко на бебето - главичка, бедрена кост, коремче, тегло всеки път ми казва. На мен шийката задължително. И винаги отношението е страхотно, не ме стресира за нищо, не ми държи тон и всеки път ми се подава ръка като ставам от леглото и като си тръгвам. Разбира се всеки път си плащам по 40 лв, но на ден през кабинета минават сигурно по 30 човека и доктора стои до през нощите да преглежда. Не знам как издържа, но отношението му е перфектно. 
Това, че някой е по-дребен или е с тесен таз, не означава в никакъв случай, че не може да роди нормално. Даже при по-слабичките жени знам, че тазовите връзки са "по-гъвкави", а това е важно.

Все едно слушам за моя лекар с изключение на това, че не ми е взел нито 1 лв за преглед, а ме гледаше всеки месец, като сега вече е на 2 седмици. Всеки път ми дава час за следващия месец и казва “Ако имаш и най- малко притеснение ми звъниш, или идваш до кабинета.” Ходила съм и 2,3 пъти извънредно (имах силни контракции) - минавам преди жените с час, обръща ми внимание, преглежда ме на видеозон и отново нищо не съм платила. Дълго време го търсих - това е 4-тият гинеколог, който ме следи, но определено съм повече от възхитена. Явно има малко останали човечни лекари, които не гледат на работата си само като бизнес...

Ма казвайте ги кои са тия доктори да си знаем за следващите бебета Simple Smile

За гр. София става въпрос. Д-р Папукчиев, ДКЦ- 25 в Младост. Доста натоварен график има, разбира се, но не съм чул да е върнал бременна Simple Smile

# 541
Bettssey ,с две ръце те подкрепям и заставам зад всяка твоя дума  за д-р Папукчиев,страхотен е и сестрата също !
И аз се следих при него , родих преди 6 дни.
За сравнение предишната бременност си следих на частно при един професор  ,които въпреки плащането не ми обръщаше толкова внимание ,а за женската консултация в Майчин дом няма въобще да коментирам Grinning

# 542
Тъкмо си мислех как така още никоя не пише, че е родила и хоп Simple Smile. Честито! Нека е здраво и щастливо бебчето и много да ви радва Simple Smile))

# 543
Честито, Smile!

# 544
Честито Smile!

# 545
Благодаря ви момичета Heart
Желая на всички бързо и леко раждане и здрави сладки бебчета !

# 546
Благодаря ви момичета Heart
Желая на всички бързо и леко раждане и здрави сладки бебчета !

Честито!
Когато ти е удобно, ако може да ни разкажеш малко повече за раждането. 😊😊😊

# 547
Bettssey ,с две ръце те подкрепям и заставам зад всяка твоя дума  за д-р Папукчиев,страхотен е и сестрата също !
И аз се следих при него , родих преди 6 дни.
За сравнение предишната бременност си следих на частно при един професор  ,които въпреки плащането не ми обръщаше толкова внимание ,а за женската консултация в Майчин дом няма въобще да коментирам Grinning

Честито бебче!!!! Heart Eyes Да е много здраво и да ви радва всеки ден! Радвам се, че споделяш мнението ми Heart Чакам още новини за бебенца, че аз не мисля, че ще се излюпи моето преди термин Grin Heart Decoration

# 548
Честито бебе на Smile! Да е здраво, щастливо , безгрижно и много усмивки да ви носи Simple Smile Heart
Аз съм се понесла на преглед в жегата, подготвена за голямо чакане. Много съм доволна от мойта лекарка, но хем не работи със ЗК и си плащам всичко, хем чакането при нея е чутовно. Поне остана още малко.
Доволна съм, че ремонтът на спалнята ни поне приключи, боядисахме, разместихме и наместихме креватче за малкия човек. Остава ми да изпера и да изгладя принадлежностите му и да чакам Simple Smile

# 549
Аз пък се излъгах и почнах една много бавна торта в 12:30. Още пека блатове.... до час се надявам да свърша, ама вече всичко ме боли. Повече и небременна не вярвам да я подхвана тази торта, макар че е тоооолкова вкусна Sad

# 550
Честито бебе! Да е здраво и да слуша родителите си! Да питам настоящите  мами, пък и бъдещите такива - какви витамини, добавки пихте/ще пиете след като родихте/родите ,за да върнете баланса в тялото си? Аз по време на бременността не съм пила никакви витамини. Никой не ми е предписвал. Пила съм само фолиева с Б-комплекс в началото и толкоз.

# 551
Аз пия Елевит и се чувствам добре. Мисля, да ги продължа няколко месеца, след като родя, може би до захранване на бебето.
Иначе има много витамини на пазара, влизаш в първата аптека и веднага ще ти препоръчат. Каквото и да вземеш, няма да сгрешиш. Те са почти еднакви общо взето.

# 552
  • София
Здравейте.
Честито бебче на Smile, да расте много здеаво и щастливо. Simple Smile

Ние с ремонтите на съществуващите стаи поприллючихме (пребоядисване и сглобяване на мебели), обаче със стаите, които се изграждат в момента не и скоро няма да свършим с тях, защото ММ незнайно как и от къде (вероятно от обикалянето по всякакви магазини и строителни маркети) хвана от някъде варицела и сега у нас сме под карантина и казахме на майсторите да не идват (единия май не е карал и затова за него не е добре). Да не говорим, че ММ като голям човек го изкарва доста тежко, а децата също не са я карали и сега ги чакам и те да се разболеят Pensive
Добре че поне аз се изследвах в началото на бременността и се оказа, че имам антитела, та ми е спокойно за мен и бебето. Иначе щях сигурно да се побъркам от притеснение сега. На децата сополите и, кашлиците точно попреминаха и мислех утре да ги пратя на градина, че по план тази сесмица са писани да ходят, но с тази карантина никъде няма да ходят до септември поне.

За ремонтите ще стане така, че ще свършат вероятно малко преди да се роди бебчо или дори след това. Дано той да си остане в мен по-близо до термин (30.09), че ще е ужас ако излезе по-рано. Понеже има голяма вероятност то да е със секцио, ще искам да сложим максимално късна дата.
Сега с тази карантина трябва и само аз да излизам и пазарувам храна/ходя до аптеки/магазини за бебето и т.н., защото само аз не съм под карантина, а мислех последните седмици дори да не шофирам много в тия жеги и да пращам ММ за всичко (около нас няма нищо на близко разстояние).
Ами помрънках си. Извинявайте за дългия пост и че се оплаквам така. Дано поне децата да изкарат леко варицелата. Ако изобщо се разболеят де, но май по-добре да я изкарат преди да се е родило бебето.

# 553
Katya, съчувствам ти, болен мъж е голяма мъка...
Малка е вероятността децата да не се разболеят, но пък те карат леко, така че не го мисли. А и е по-добре като малки да я изкарат, че после е по-неприятно.

# 554
Честито на Smile Kissing Heart
Започнаха да се пръкват бебетата, много яко.
Леле, болен мъж не знам дали бих изтърпяла в момента, и то с Варицела. При възрастните е доста тегаво.
И нашият ремонт няма край..

Общи условия

Активация на акаунт