СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 364
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Katya_pk и аз ти съчувствам искрено! Моят мъж също изкара преди няколко години варицелата, като се зарази от малката,  но само първите 2 дена му беше зле и после бързо му мина. Хубавото в случая е, че си чак за края на септември, та да можете да се пооправите с нещата и да ви минат всички болести!
А на теб някой не може ли да помогне с пазаруването и другите неща?

# 556
  • София
Благодаря ви, момичета Hug

Сега няма никой в града, дори приятелите ни са по почивки. Свекърите са на море. Искаха да се връщат, но ние отказахме, защото честно казано ще се изнервя повече, понеже живеят на другия край и ако идват да ни донесат нещо, ще стоят по цял ден, а аз още повече ще се изнервя така. Simple Smile Ще се оправим някак, тъкмо да натрупам опит в справяне с такива ситуации ...
Наистина е добре да го изкарат като малки, ММ много са го пазили, не е ходил и на градина. И сега го кара на 38 и не може да си намери място.
В тази връзка четох, че от догодина вече ще има и в България ваксина срещу варицела, която май няма да бъде от задължителните и се слагала след годинката. Чудя се дали да не я сложим на бебчо като дойде време. Вие какво мислите по този въпрос?

# 557
Аз също мисля ако наистина има ваксина да сложим. Даже и на себе си ще сложа, защото много ме е страх от такива болести. Изкарах нещо преди 10 години, но имах много малко пъпки и като цяло леко мина, та не знам дали съм изградила изобщо имунитет.

# 558
  • София
Аз също мисля ако наистина има ваксина да сложим. Даже и на себе си ще сложа, защото много ме е страх от такива болести. Изкарах нещо преди 10 години, но имах много малко пъпки и като цяло леко мина, та не знам дали съм изградила изобщо имунитет.
Ако се съмняваш дали си карала, можеш да си пуснеш кръвно изследване. Платено е, но аз много се радвам, че си го пуснах в началото на тази бременност, че сега щях да съм се побъркала напълно. Пуснах го, защото очаквах някое от децата да се разболее в един момент от детската градина, пък то какво стана ... При мен също не се знаеше дали съм карала, майка ми имаше някакви съмнения, че съм карала в детската градина, но е било толкова леко и без симптоми, че никой не е бил сигурен тогава.
Изследват се два вида антитела - за отминала инфекция (IgG) и за инфекция, която в момента се кара (IgM). Аз тогава си изследвах само за отминала инфекция и струваше 25 лв. Иначе май е 50 лв пълното изследване.

# 559
Ако е карана шарка дори с една пъпка, пак се изгражда имунитет. Свекърва ми, въпреки че е лекар, имаше съмнения дали мъжът ми изобщо е карал варицела, защото бил само с една пъпка на корема. Оказа се, се е карал и има имунитет.
Допълнителни ваксини нямам намерение да слагам.
И да се отчета след прегледа, тоновете са супер, беб е 3 кг. и продължава да върви с две седмици напред. По календар трябва да съм 34 г.с., а тя отговаря на 36 г.с.

# 560
Бях на преглед и аз, тоновете са добри.
Бебка е към 2,900кг, което мисля, че си отговаря за седмицата, в която съм - 36+.
Огледа ми плацентата, каза че е 2-ра степен, води добре, пъпната връв не е увита, засега нещата изглеждат нормални.
Запознах се със заместващата докторка, защото моята излиза в отпуск. И двете са на мнение, че ще си я дочакам, дано познаят. 😊😊😊
Обсъдихме раждането, взех си вече и направлението. Общо взето вече всичко е свършено, само се моля бебка да си постои, колкото се може по-близо до термин.

# 561
Раждането ми е второ и мина доста по-леко и бързо от първото.
Даже малко по-бързо от очакваното Joy
Във вторник започна да ми пада тапата ,беше слузесто течение с леки кървави примеси,не беше съпроводено от болка по-скоро усещах тежест ниско долу и лека болка в кръста два дни.
В сряда си полежах през деня повече и нямах никакви симптоми и неразположения.
От четвъртък сутринта започнаха някакви нерегулярани контракции,бях на преглед сутринта дори,но нямаше изгледи нещата да се случат в този ден.Цял ден си върших някакви неща,усещах контракции,но бяха от дъжд на вятър,а ѝ все пак ми оставаха още 2 седмици до термин , мислех че са подготвителни.Миналия път преносих 2 дни ,а си имах подобни контракции доста преди това.
Но вече следобяд започнаха да стават болезнени,но все така нерегулярни,засичах на едно приложение честотата и дължината им и около 18.00 часа станаха редовни на около 7-8 минути.
Веднага се изкъпах,оправих и тръгнахме към болницата,в колата вече болката започва да става почти нетърпима и да усещам напъни.
В спешния кабинет установиха ,че съм с пълно разкритие и веднага ме преместиха в родилна зала ,родих буквално за 10 минути,без разкъсвания и шевове .
В 19 .25 се появи Екатерина ,тежи 3.400 кг и е 50 см.
Родих в Шейново , доволна съм от всичко там,изписаха ни на 3 тия ден.

Малко дълго и вероятно объркано го написах Grinning

Благодаря ви момичета Heart
Желая на всички бързо и леко раждане и здрави сладки бебчета !

Честито!
Когато ти е удобно, ако може да ни разкажеш малко повече за раждането. 😊😊😊

# 562
Браво! Дай Боже за всички ни да мине така леко.

Аз днес едва се движа, тежи ми до степен доста неприятна болка ниско долу почти в слабините. Наистина постоях права повечко, но доста зле се чувствам. Утре съм на преглед.

# 563
Честита дъщеричка, Смайл! Да е много здрава и много да ви радва!
Аз току що се престраших да стъпя на кантара и вече съм в потрес от себе си и килограмите си. Всеки месец по 4 кг. качвам и се чудя защо се чувствам като кит. Sad

# 564
Честито, Смайл. Simple Smile Дано при всички да мине леко и бързо. Ти значи си от Августинките, нали?

# 565
Аз току що се престраших да стъпя на кантара и вече съм в потрес от себе си и килограмите си. Всеки месец по 4 кг. качвам и се чудя защо се чувствам като кит. Sad
Честито и от мен!
А ти Съни, нали знаеш, че не си сама. Плътно съм до теб. И аз бях с плюс 4....вече съм огромна и депресирана, но наистина не зная има ли смисъл да се виним, като се има предвид обездвижването ни, при мен и хормони.... И пуста суета, като видя някоя сесия на мами по бански, сега много актуално и почвам да се линчувам. После ме хваща жал, все пак за детето е всичко и става въртележка.

# 566
Момичета, които правите ремонти - пазите ли сд от шума - къртене, пробиване и тн. Днес ММ проби буквално 3 дупки в една бетонна стена, аз бях при него и беше толкова шумно, че мира не ми дава да не е навредило на бебка. Направо много се притесних....

# 567
Честито и от мен!
А ти Съни, нали знаеш, че не си сама. Плътно съм до теб. И аз бях с плюс 4....вече съм огромна и депресирана, но наистина не зная има ли смисъл да се виним, като се има предвид обездвижването ни, при мен и хормони.... И пуста суета, като видя някоя сесия на мами по бански, сега много актуално и почвам да се линчувам. После ме хваща жал, все пак за детето е всичко и става въртележка.
Аз винаги съм била слаба и сега... почти с 20 кг отгоре. Като се погледна в огледалото и направо се отвращавам. Това, което повече ме притеснява е, че от няколко дни ми отичат краката и дори да лежа не се оправят много. Следя кръвното и уж е добре за сега, но не е добре това качване на кг. Обаче пусти глад, много папкам Joy Не ми влияе жегата на апетита.

# 568
  • София
Аз гледам да не съм там когато има силен шум и нещо се кърти или пробива. Веднъж не се усетих и бебето реагира.
Като цяло би трябвало да няма проблем. Нали и аз се бях шашнала от една силна музика в едно заведение преди време и ви питах тук. После питах и АГ и ми каза, че всичко е наред, гледахме го и чухме сърчицето. Даже ми се смяха, че се шашкам от такива неща.

# 569
Момичета, които правите ремонти - пазите ли сд от шума - къртене, пробиване и тн. Днес ММ проби буквално 3 дупки в една бетонна стена, аз бях при него и беше толкова шумно, че мира не ми дава да не е навредило на бебка. Направо много се притесних....
Нищо му няма на бебето, спокойно. Все пак е изолирано от плацента и околоплодни води. Да, не е препоръчително да се излагат на продължителни силни шумове сега, но не мисля, че в случая има от какво да се притесняваш.
В instagram попаднах на профила на Аланис Морисет, която преди дни роди третото си дете, а доскоро гледах снимки от концерти, на които тя пее. Представяте ли си там за какъв шум става въпрос.
Купих си днес и аз скир от Лидл, че пак мк е нисък пустият белтък. Ами с малко плодове ми е по-вкусен от протеина за бременни, надявам се да има ефект и благодаря на всички мами за препоръката.

Общи условия

Активация на акаунт