СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 349
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, извинявам се, че сменям темата, но искам да ви попитам вие какви колички купихте с 3 точково или 5 точково обезопасяване?

# 586
Аз взех Сайбекс Балиос С със столче Атон 5. Не знам какво е обезопасяването, водят се достатъчно безопасни

# 587
И аз за първи път чувам за това разделение на база „точково обезопасена”. Простете... 😂
Ние взехме на Бебето, модел Лука—силвър.

# 588
На нас количката ни е Бебето. Simple Smile Но кошницата я взехме на Кика Бу. Даже нямах намерение да купувам, защото ми се струва, че малко ще се използва. Но и аз не знам какво е това обезопасяване.

# 589
Има колички с 5-точкови колани , които са по-сигурни и по-трудни за разкопчаване от детето и 3-точкови.

# 590
Моята е Nuna Pepp, 5 точков колан, взех и кошница, тъй като ще карам баткото на училище и искам да съм мобилна. Иначе седалката пада до пълно легнало положение.

# 591
Благодаря ви!
Ние мислим да вземем Kika boo, сега имат и намаление в baby. bg, та се чудех за въпросното обезопасяване.

# 592
Момичета, извинявам се, че сменям темата, но искам да ви попитам вие какви колички купихте с 3 точково или 5 точково обезопасяване?

И аз не съм чувала за това обезопасяване, прощавайте. Нашата е Buba и я взехме вчера от Аико с 200лв надолу- чаках да я намалят от 2 месеца Grinning Има доста колички там и всичко бебешко тази седмица е -20% (цените са наистина намалени, сравнявала съм със сайт на производител), така, че може да погледнете Blush

# 593
  • София
Аз за първи път чувам да има колички с 3-точков колан. Мислех, че всичките са 5 точкови.
Всъщност май кошчето ни за новиродено за кола е 3-точково ... трябва да проверя, още не съм го извадила. Ние имаме и столче за кола, което е 0+ и е възможно да ползвам кошчето много малко (въпреки че то е към количката и е удобно ако бебето спи, да се сложи директно ба шасито).
Някой беше питал преди време за прането на количката, но аз май така и не успях да се включа в тази тема. Нашата е от каката, бях я прала сигурно преди година-две, че мислех да я продавам тогава. Добре съхранена е, защото е в жилището на свекърите в стаята на ММ и не мисля пак да я пера, само ако се налага, ще я почистя повърхностно.

# 594
Количка за седящо бебе имам на Quinny от каката, за новородено ще ми даде една приятелка, но забравих каква е. Разбрали сме се да ми я донесе след няколко дни, та да я изпера.
Към мамите с по-големи деца: мислили ли сте доколко ще ангажирате каките и батковците в гледането на бебето? Живот и здраве, моите деца ще имат голяма разлика - 12 години. Страшно се изнервям вече на коментарите как дъщеря ми цяла да отгледа бебето, колко щяла да помага и т.н. Тя наесен ще е шести клас, има много странични занимания и хобита и въобще не смятам да я ангажирам и като детегледачка. Ако има желание да помага - добре дошло, но ако не я влече въобще няма да я насилвам.

# 595
Количка за седящо бебе имам на Quinny от каката, за новородено ще ми даде една приятелка, но забравих каква е. Разбрали сме се да ми я донесе след няколко дни, та да я изпера.
Към мамите с по-големи деца: мислили ли сте доколко ще ангажирате каките и батковците в гледането на бебето? Живот и здраве, моите деца ще имат голяма разлика - 12 години. Страшно се изнервям вече на коментарите как дъщеря ми цяла да отгледа бебето, колко щяла да помага и т.н. Тя наесен ще е шести клас, има много странични занимания и хобита и въобще не смятам да я ангажирам и като детегледачка. Ако има желание да помага - добре дошло, но ако не я влече въобще няма да я насилвам.
Моята дъщеря е на 13 години, ще ми помага, когато и е приятно и не я затруднява ( тя и сега ми помага, ако не се чувствам добре - прави ми протеин, подава ми неща...) Разбира се изобщо не смятам да я ангажирам с гледане на бебе и особено сега като започне училище, тази година има и матури и ще кандидатства. Но да чукна на дърво добричко си ми е детето, чака си с нетърпение братчето. Ще видим после като заплаче дали няма да и писне 😄

# 596
Моята дъщеря е на 13 години, ще ми помага, когато и е приятно и не я затруднява ( тя и сега ми помага, ако не се чувствам добре - прави ми протеин, подава ми неща...) Разбира се изобщо не смятам да я ангажирам с гледане на бебе и особено сега като започне училище, тази година има и матури и ще кандидатства. Но да чукна на дърво добричко си ми е детето, чака си с нетърпение братчето. Ще видим после като заплаче дали няма да и писне 😄

Аз бях на 12 години, когато се роди сестра ми. Сега съм на 25 Simple Smile Майка ми и баща ми без да искат решиха да имат второ дете в перфектния момент. Помагала съм с каквото мога, е не винаги със огромно желание, но нямаше начин просто. Сестра ми беше най-ревливото бебе, най-трудното бебе и сме прекарали месеци в безсъние от колики, после зъби, после възпалени уши, трета сливица и така до 3 годишна. Просто изкарах един бърз курс “заместник майка” и бях в огромна помощ на майка ми Simple Smile Сега като се сетя и ми става много мило как се гледахме двете 💛 А и поне психически съм подготвена за моето бебе сега. Знам какво да очаквам и се чувствам уверена. Не си спомням всяко нещо в детайли, но определено не съм напълно “боса” в отглеждането на дете.

# 597
И моя батко ще е 6 клас, въобще обаче не смятам да го товаря с нещо. Напротив, ако поиска тогава.Това е като с бабите, едва ли не страничните коментари са че само да се родят и хоп бабите щеги гледат, а майките ми е много интересно какво правят. За съжаление има наистина много такива „майки”. Например моята майка/която не е била ангажирана с първия си внук/ все ми разказва как на нейна колежка дъщерята, оставяла ги и на две седмици ги вижда. Нито работи на смени, нито нещо друго, просто не и се гледат собствените деца, включително бебе което не кърми. Еми да ме прощават, не ги приемам такива майки. Нито приемам бабите да са постоянен фактор. Та така и за по—големите ни деца. Имат толкова задължения, че освен да си играят с бебчовците, друго задължение към да нямат.

# 598
Ооо, явно не съм само аз с голяма разлика между децата. Благодаря за мненията, момичета, имах нужда да си сверя часовника Simple Smile Факт е, че има много жени, които с охота поверяват децата си на баби, лели и каки. Хубаво нещо е помощта, ама с мярка. А и толкова дълго съм го чакала това бебе, че искам максимално аз да си го гледам. Така говоря сега, де, ще видим как ще е като се роди Wink

# 599
Днес бях на преглед. 36+1 съм (2800 тегло измериха), а бебка се е обърнала пак с главата нагоре. Бях се настроила да раждам нормално, но може и да се наложи секцио. Честно казано, и нормалното раждане, и секциото ме притесняваха. И двете имат плюсовете и минусите. Така че, каквото сабя покаже. Ако се наложи секцио, значи така е трябвало, съдбата си знае работата. Та новината първоначално малко ме разстрои, после пък като че ли камък ми падна от сърцето, че бебето е решило вместо мен как ще се ражда. Много се колебаех, макар че клонях към естествено, поради простата причина, че без индикации за секицо, просто ми се струваше тъпо сама да си го избера. Иначе като че ли секциото, по-малко ме плаши. За бебето особено. Някак си контролирания процес ми вдъхва повече спокойствие. При едно нормално раждане има орекалено много “ако”.  Та ще видим. Още не е сто процента сигурно дали няма пак да си застане надолу, но шансът за секцио в този гестационен срок е голям. Важното е само накрая и двете с бебка да сме добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт