СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 6

• 31 343
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте  , днес бях на тонове и всичко е наред няма и следа от контракции след 5 дни влизам в 9 м , иначе и моят корем става твърд усещам болки в кръста , а дори на моменти имам чувството и за болки в яйчници та си мислех че това са контракции поне подготвителните , но не !Стискам палци за всички и с нетърпение очаквам да чета за родени бебчета Simple Smile

# 601
И аз се връщам от преглед и веднага да ви питам - на някоя от вас изписали ли са омнибиотик? Оказа се, че моят човек си е с главата надолу, но видиш ли ти с лицето не към гърба ми, а към корема ми, което според лекарката означава почти сигурно мъчително раждане, заради което ми спомена за секцио. Аз не съм твърдо против секцио, даже като DES съм на мнение, че е с по- малка вероятност за евентуални усложнения, но сега се прибрах и видях рецептата с омнибиотика, ( който ми казаха, че се изписва предимно на жени, раждащи секцио) и се чудя тя вече го е решила, или просто се застрахова...

# 602
В същия размисъл съм и аз са секциото. Имам основателна причина и смятам, че контролираният процес и премереният риск са за предпочитане пред многото неясноти на естественото раждане. В понеделник съм на преглед и ще обсъдя притесненията ми с доктора.

# 603
И аз да се разпиша. Днес мина и моята последна консултация. Няма да ходя на тонове. Доктора каза, че всичко е добре, бебо е 3 кг. и оттук нататък ще ме чака да се обадя като започна да раждам. Притесни ме кръвното, което ми измериха, че беше високо, но ще пускаме последно кръв и урина и ако няма белтък в урината ще е добре. В нас като го меря винаги си е добре, а като отида при доктора и скача нагоре.

# 604
И аз се връщам от преглед и веднага да ви питам - на някоя от вас изписали ли са омнибиотик? Оказа се, че моят човек си е с главата надолу, но видиш ли ти с лицето не към гърба ми, а към корема ми, което според лекарката означава почти сигурно мъчително раждане, заради което ми спомена за секцио. Аз не съм твърдо против секцио, даже като DES съм на мнение, че е с по- малка вероятност за евентуални усложнения, но сега се прибрах и видях рецептата с омнибиотика, ( който ми казаха, че се изписва предимно на жени, раждащи секцио) и се чудя тя вече го е решила, или просто се застрахова...
И моята бебка е застанала по същия начин, но АГ изобщо не ми е говорила за секцио или за мъчително раждане. Напротив, каза че от контракциите, ще се намести.
Понякога се учудвам защо докторите плашат толкова родилките, явно секциото им е много по-лесно.

# 605

Здравейте, аз пия омнибиотик панда от началото, сега съм в 32с., много, много съм доволна, по-принцип съм склона към гъбички, но въпреки обилното течение, всеки път микробиологията ми е чиста.
Само за месец го бях спряла от мързел и се появи бактерия в урината(Ешерихи), докторката ми обясни, че е от спирането на пробиотика, от тогава не съм го спирала.

# 606
Имам обилно бяло течение в последно време, пуснахме микробиология - чиста е, но това течение ми е неприятно..
Sunshine - Кръвното там може да ти скача нещо от притеснение или ако си вървяла и си се напрягала преди прегледа.
И аз имам дата за секциото, обаче много се притеснявам да не тръгне по-рано.. Цял ден лежа и като стана ми се стяга корема. Даже не знам сега как ще се изкъпя 🙄

# 607
  • София
Моите деца са доста малки, за да очаквам някаква помощ от тях. Е, постоянно ми говорят как щели да ми помагат и да ми подават памперси. Като знам как преди сесмица се самоподстригаха, не бих им оставила бебето дори да го гледат от разстояние, докато съм до тоалетна Joy
Може би на каквато и да е възрадт, те са си деца, бебето не е тяхно задължение или отговорност, а моя.

Омнибиотик препоръчват, защото се води, че при секцио рисковете от алергии са по-големи, тъй като бебето не поема лактобацилите от родовите пътища. Счита се, че имунитетът му е по-слаб. Честно да ви кажа, според мен си е до дете. При алергиите по мои лични наблюдения си зависи най-вече от детето и генетичната предразположеност (но може да греша, не съм лекар). Моите деца и двете са родени със секцио и, слава Богу, не са проявявали алергии до сега, а каката никога не е била на антибиотик до момента. Много се надявам и бебчо да няма алергии. Преди години бях на едни лекции на Академия за родители и едната беше за омнибиотик Панда. В началото бях готова да го купя веднага, такова въздействие имаше лекцията върху мен. Но като преосмислих нещата, установих, че това си е бизнес, не че е лошо, напротив - вероятно наистина би имало благоприятно действие, но просто е нещо, за което се опитваха да ме убедят, че е задължително за моите деца и едва ли не ако не им го давам, задължително ще са със слаб имунитет и алергии. Според мен балансираното хранене и естествено съдържащите се в храната пробиотици и ензими са по-ценни. И имам късмет моите деца да обичат много плодове, зеленчуци, кисело мляко и без проблем да пият чай с мед (защоти има деца, които просто не обичат и на родителите им е много трудно). Като знам аз какво диване бях като малка ... много трудно ме лекуваха Wink

# 608
иначе и моят корем става твърд усещам болки в кръста , а дори на моменти имам чувството и за болки в яйчници та си мислех че това са контракции поне подготвителните , но не !
Попитах специално доки за контракциите и го цитирам "Щом се чудиш контракция ли е или не е - значи не е" Grinning Grinning

# 609
Имам обилно бяло течение в последно време, пуснахме микробиология - чиста е, но това течение ми е неприятно..
Sunshine - Кръвното там може да ти скача нещо от притеснение или ако си вървяла и си се напрягала преди прегледа.
И аз имам дата за секциото, обаче много се притеснявам да не тръгне по-рано.. Цял ден лежа и като стана ми се стяга корема. Даже не знам сега как ще се изкъпя 🙄
Аз сега съм 36с.+4д , а секциото ми е планирано чак за 39та. Много се притеснявам дали ще го дочакам... Вашето за коя седмица е планирано?

# 610
Аз сега съм 36с.+4д , а секциото ми е планирано чак за 39та. Много се притеснявам дали ще го дочакам... Вашето за коя седмица е планирано?
Както го изчислявам е 38с.+5д ...утре съм на преглед, чакам го с нетърпение, за да видя има ли някакви индикации за по-ранно раждане, че се притеснявам.

# 611
Аз съм в 36г.с. от днес, нямам планирана дата, викат ме в 38г.с. на преглед. Днес обаче цял ден корема ми се втвърдява, засега без болка 😕

# 612
Явно е нормално. И аз цяла нощ бях така - даже и кръста ме боля. В понеделник бях на тонове и не отчете контракции.

# 613
Момичета, като ви чета се успокоявам. Моят корем постоянно се втвърдява, засега без болка, а кръстът си ме боли мноооого отдавна, та не го отчитам него в момента. На тоновете във вторник не се отчетоха контракции.

Относно течението, и аз имам обилно бяло течение, микробиологията ми е чиста. Знам, че е нормално и това, та не се притеснявам излишно за него. Но през цялата бременност съм с обилно течение, надявам се след раждането нещата да се нормализират, че ми писна да ходя с превръзки.

# 614
И аз днес бях на преглед, имах контракции две по време на тоновете, но за сметка на това разкритие нямам. 😒Бебето казаха, че е 3 кг и за пръв път ми мериха таза. Доктора каза, че е стеснен първа степен. За бебе 2900-3 кг каза, че може да стане, вече за по-голямо.... във хода на раждането според главата на бебето ще може да се прецени. Каза също ще ми се е калцирала плацентата.  Досега са ми правили поне 4-5 пъти преглед за разкритие и изобщо не съм имала никаква болка, докато днес... доста ми беше неприятно дори болезнено, а смятам, че доктора беше внимателен, дали има общо с наближаването на раждането незнам.

Общи условия

Активация на акаунт