Кралски работи и клюки - август 2019г

• 86 415
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 410

А тук тоалета на Рания много ми харесва

# 1 411

В първия момент ми заприлича на Рания. Дали не са правени при един хирург? Laughing

д-р Енчев? Mr. Green

# 1 412
Има ли снимки на Рания преди? Мисля си, че тя просто се е подмладявала, без да променя черти като Летисия. За мен Рания изглежда по-добре от двете.

# 1 413
  • Чужбина
Има ли снимки на Рания преди?

1987:

1991:

1993:

2000:

# 1 414
  • София
Нослето е пипала, нали? По-тънко изглежда.

# 1 415
  • Чужбина
Според мен, Рания има пипано ... не е само лифтинг. Устните май са напълнени напоследък.

А при Летисия гледам ... Не е ли само носът коригиран:

# 1 416
Не просто по-тънък, но и по-прав и малък е носът на Рания. За Летисия не се сещам дали е само носът. Но преди пластиките Рания прилича на типична мюсюлманка сякаш.

# 1 417
Рания колко се е разхубавила. Обаче винаги ми става горчиво, тя се е разхубавила и наконтила. А останалите жени в страната й...

# 1 418
Рания сякаш е попрекалила с лифтинга. Летисия май и брадичка има пипана.

# 1 419
  • Някъде там
Пластичните операции в арабските държави са разрешени и на жените,стига да искат и да могат да си го позволят.
Лошото е, че няма къде да покажат разхубавяването освен пред мъжете си.

Летисия има корекции на зъбите и брадичката,освен на носа.
При Рания е на носа и скулите.
Поне така съм чела.
Коренно различни преди и като близначки след.

# 1 420
Рания е доста по-красива сега, макар и да не харесвам много "пипнати".

Винаги са ми били интересни по-неизвестните рояли, те са баяяяяя народ.

Princess Alice of Battenberg, mother of Prince Philip, Duke of Edinburgh, on her wedding day

King Haakon & Queen Maud of Norway (nee Princess Maud of Wales) with Prince Olav.

Скрит текст:
Prince Olav of Norway and Princess Martha of Sweden (later King & Queen of Norway)

Wedding of Gustav Adolf and Louise of Battenburg, Crown Prince and Princess of Sweden

HRH Princess Beatrice of the United Kingdom, Princess of Battenberg

The sweetest picture ever made for a royal engagement - Princess Irene of Hesse and Prince Heinrich of Prussia.

Princess Alice of Teck (later Countess of Althone), 1911. A Lady of the Royal Order of Victoria and Albert and member of the Royal Family Orders of Edward VII, George V, George VI and Elizabeth II

Margaret of Connaught, Crown Princess of Sweden with her sons Gustaf Adolf and Sigvard

Queen Victoria Eugenia of Spain and Queen Ingrid of Denmark attending the wedding of Prince Juan Carlos of Spain and Princess Sophia of Greece & Denmark (future King and Queen of Spain), Athens 1962

S.M. Victoria Eugenia, Reina d’España

Princess Astrid of Norway

Kaiser Wilhelm II

Princess Mafalda and Philipp, Landgrave of Hesse-Kassel, grandson of German Emperor Frederick III, on their wedding day, 23 September 1925

# 1 421
  • До сърцето...
Кити Спенсър и гадже (леле, как му тича думата на този чичак Joy )

Скрит текст:

Същата на летището вчера
Скрит текст:

На Венецианския фестивал
Скрит текст:

# 1 422
papi6 и на мене са ми по-интересни малко  известните, както и историческите.

Маунтбатън е английската версия на Батенберг, която семейството на Филип ползва.
Няма да се смени името на династията, защото официалното име на членове на семейството е Маунтбатън-Уиндзор.
Оттук https://www.royal.uk/royal-family-name
Скрит текст:
The Royal Family name of Windsor was confirmed by The Queen after her accession in 1952. However, in 1960, The Queen and The Duke of Edinburgh decided that they would like their own direct descendants to be distinguished from the rest of the Royal Family (without changing the name of the Royal House), as Windsor is the surname used by all the male and unmarried female descendants of George V.

Хмм, интересно!
Голяма хитруша е тази Елизабет. Предварително го е решила, под предлог  членовете, които не са с кралски титли, да имат фамилия и тя уж да се отличава от другите Уиндзори. Ама каква фамилия само! Към фамилията на бащата е прибавена фамилията на майката. И така няма да има смяна на династията след нея. Т.е. нейната династия да се запази.  Чарлз няма да реши друго. А и не виждам кой от наследниците би решил друго.

Интересно как са се казвали членовете на кралската фамилия, които са били без титли, във времената отпреди декларацията на крал Джордж V, с която приема Уиндзир като династия и като име на фамилията.

Това, че при кралица - жена, династията се сменя, си го пише и в този линк.
Цитат
The names of dynasties tended to change when the line of succession was taken by a rival faction within the family (for example, Henry IV and the Lancastrians, Edward IV and the Yorkists, Henry VII and the Tudors), or when succession passed to a different family branch through females (for example, Henry II and the Angevins, James I and the Stuarts, George I and the Hanoverians).

Историята на английските кралски династии е доста интересна. Големи смени, големи катаклизми. А най-интересно ми е за Стюартите - тръгват от стюарда на краля.
В тази връзка, какъв е произходът на името Камила? Да не се пръкне някой пра- пра- камилар? Joy

Скрит текст:
В Шотландия
Първият известен представител на рода Стюарт е Алън Фиц-Флаад на английски: Alan fitzFlaad, потомствен сенешал (висш сановник) при двора на британските крале. Той пристига на Британските острови след Норманското нашествие през XI век и като привърженик на крал Хенри I получава земи в Шропшър. Освен на рода Стюарт той е родоначалник и на дворцов род Фицалън. Един от синовете му, Уолтър Фицалън взема страната на императрица Матилда и се сближава с шотландския крал Дейвид I. Около 1136 година Уолтър се мести в Шотландия, където получава обширни владения в Ренфрушър, пожизнено перство и наследствената длъжност Върховен стюард или Лорд-стюарт (управител) на шотландския кралски двор. От названието на длъжността произлиза и фамилното име Стюарт.

Шестият лорд-стюарт Уолтър Стюарт (1293 – 1326) се жени за дъщерята на крал Робърт I Брюс. Техният син Робърт II наследява шотландската корона след смъртта на чичо си Дейвид II, който няма деца. Негови потомци са следващите шотландски крале Робърт III, Джеймс I, Джеймс II, Джеймс III, Джеймс IV и Джеймс V.
---------
В Англия
Дъщерята на Джеймс V Мария Стюарт е кралица за известно време на Франция, на Шотландия и претендира също и за английския трон като правнучка на Хенри VII, но намира смъртта си в изгнание. С прекратяването на династията Тюдор през 1603 нейният син става крал на Шотландия под името Джеймс VI и на Англия под името Джеймс I, като по този начин обединява Англия и Шотландия в лична уния.

Негови наследници на престола на Англия и Шотландия са кралете Чарлз I, Чарлз II, Джеймс II, Мария II, управлявала заедно с мъжа си Уилям Оранжски, също роднина на Стюартите, и сестрата на Мария кралица Анна, при която е провъзгласена официалната уния между Англия и Шотландия като кралство Великобритания през 1707 г. Това става със Закона за съюз от 1707 г. според който двете кралства имат един крал и един парламент, но самостоятелни правосъдни системи и църкви. След смъртта на Анна на британския престол през 1714 се качва Джордж I, праправнук на Джеймс I (VI), който сновава новата Хановерска династия.

Същевременно живеещият в изгнание на континента Джеймс Франсис Едуард Стюарт, син на Джеймс II, е признат от Франция, Испания и папата за крал под името Джеймс III, но опитите му да получи престола са неуспешни (виж якобитизъм). Династията Стюарт се прекъсва през 1807 г. със смъртта на внука на Джеймс II, кардинал Хенри Бенедикт Стюарт.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%8E%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8

Някой наема ли се да изчисли каква е кръвта на принцовете Уйлям и Хари ? И на кралицата? Май е доста трудно. Веднага ще лъсне защо престолонаследниците се женят за англичанки. Другите може и за разведени мулатки.  

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 21:13 от Diorela

# 1 423
Кити ми харесва с роклята на розите - чак ще потърся същия модел. Много свежа. Обаче на летището... бабешки тоалет ми идва. А и с това розово. Nope. Роклята от фестивала не е кой знае какво. Нейният чичак грам не ми допада... :X

Този факт със сменянето на фамилията не го знаех. Бабет хич не е глупава. Grinning

# 1 424
А защо престолонасредниците трябва да се женят за англичанки точно? Има доста добри партии и сред другите нации.
Ама трябва да ги забележи човек. А може би и те да се съгласят.Това по повод на " разведени мулатки"

Общи условия

Активация на акаунт