Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 254
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Привет,момичета,
Някоя дали е правила хорионбиопсия в болницата,при кой лекар и ако може да раскаже как минава манипулацията? Вярно ли те боцкат в кабинета за фм и те пускат веднага?

# 556
  • София
Привет,момичета,
Някоя дали е правила хорионбиопсия в болницата,при кой лекар и ако може да раскаже как минава манипулацията? Вярно ли те боцкат в кабинета за фм и те пускат веднага?

Бях гледала на телевизорите докато чаках за преглед че я правят с пълна упойка... трябва да попиташ, виж и в темата за “проследяване и раждане в Надежда”

Какво стана на прегледа при Марков?

# 557
Привет,момичета,

Бях гледала на телевизорите докато чаках за преглед че я правят с пълна упойка... трябва да попиташ, виж и в темата за “проследяване и раждане в Надежда”

Какво стана на прегледа при Марков?
Чачева ми каза,че за 5 мин ще ми я направи в нейния кабинет 🙄и това мн ме притеснява...в щерев ти включват антибиотик,след това е процедурата и до вечерта стоиш там да те наблюдават.
Ми стана тя каквато стана:
Марков-всичко му е наред на бебето,по-дребно е,но съразмерно,сърцето му е ок,има си всичко,само лек обратен кръвоток и нищо за ръчичката-супер си били и те(гледа ме доста на 4д). Да не правя никакви тестове и ще се видим в 16 гс;
Димитрова(вчера)-след като ме разпита Чачева какво е видяла-потвърди съмненията за ръката и веднага хорионбиопсия. Имало съмнение за по-къс радиус на дясна ръка😭
Снощи харесахме неинвазивен тест (най-големия пакет) и решихме,че в понеделник го правим, сега се събудих с идея за хорионбиопсия въпреки,че Чавеева и Марков не са ок за нея и много ме е страх от тези 5% риск. Марков каза,че нямало никакви индикации да я правя и бхс било глупост голяма за жени над 30г.,а и съм с миоми на матката и има голям риск от кървене след процедурата и съответно....😩

# 558
Не е така в Щерев-аз съм правила.В кабинета е-извикаха анестезиолог.Сложиха местна упойка на корема и после ме набодоха като през цялото време ми държа ръката Simple Smile.Точно 5 мин.След малко пак те преглежда ставаш и си тръгваш.И имах аугментин да пия за 5 дни.Това беше поне 2016.

# 559
  • София
Пфу .... звучи просто ужасно с тези 100 различни мнения Sad
Аз лично не бих направила хорионбиобсия в кабинета и да си тръгна веднага ... поне малко наблюдения, преглед ала бала ?!?
Дори и в МД не пускат веднага...
Генерално аз и без упойка не бих го направила ама това е мой проблем, знам че се прави без упойка.
Бих поразпитала още малко в Надежда, но смятам че и в Щерев са опитни с това. Правят редукции, вътрематочни операции (както и в Надежда).
Много трудно решение Sad

# 560
Без упойка е и не боли-неприятно е.Слагат местна заради иглата с,която взимат биопсията.

# 561
Здравейте ето ме пак съм аз и наистина незнам какво точно да направя. Обадих се да запиша час при доктора , за този самофинансиран опит, честно казано косвено ме принуждават, но ако това е цената за успех ще трябва.
От регистратурата казаха че трявба час на втория ден от цикъла, попитах дали трябва някакви изследвания но казаха че не. Помолих за час преди това но не можело. Последния път доктора спомена за някои предварителни изследвания не си ги записах, спомеба нещо за инубологични, но не съм сигурна. Сега не мога нищо да направя, докато не ми дойде, а същевременно времето си тече, най вероятно ще стане че доктора ще ми назначи изсл.и чак на следващия цикъл ще стане и пак времето си тече. После идват празници и пак чакане, а за фонда после поне 2 месеца. Така ще станат 6 месеца, а аз съм вече на 40.Момичета наистина незнам какво да правя и в каква посока да тръгна.

# 562
Здравейте ето ме пак съм аз и наистина незнам какво точно да направя. Обадих се да запиша час при доктора , за този самофинансиран опит, честно казано косвено ме принуждават, но ако това е цената за успех ще трябва.
От регистратурата казаха че трявба час на втория ден от цикъла, попитах дали трябва някакви изследвания но казаха че не. Помолих за час преди това но не можело. Последния път доктора спомена за някои предварителни изследвания не си ги записах, спомеба нещо за инубологични, но не съм сигурна. Сега не мога нищо да направя, докато не ми дойде, а същевременно времето си тече, най вероятно ще стане че доктора ще ми назначи изсл.и чак на следващия цикъл ще стане и пак времето си тече. После идват празници и пак чакане, а за фонда после поне 2 месеца. Така ще станат 6 месеца, а аз съм вече на 40.Момичета наистина незнам какво да правя и в каква посока да тръгна.

Първо се успокой (приятелски съвет). Запиши си час на 2ри ден и тогава уточни с лекаря какви изследвания ще пускате. При ЕЦ хормони се пускат няколко дни преди овулацията (пункцията) и ще имаш време, а може и да съчетаеш с едно вземане на кръв да изследваш всичко. След жена бореща се със стерилитет вече 8г, минала през 5 ин витро процедури, загуба на бебе, лапароскопии, вливки и какво ли още не мога да кажа, че в основата на успешната процедура е търпението (имам успешна бременност) и доверието в лекаря. Ако не си сигурна в лекаря си то опита е обречен и трябва да си намериш ТВОЯ ЛЕКАР! Минала съм през 4 репродуктивни клиники докато не открих Моя лекар. Така, че просто сама трябва да усетиш какео как и на къде да продължиш...

# 563
Правила съм няколко пъти хорионбиопсията. Без упойка.Нямах антибиотик.
Девилче,довери се на д- р Чачева напълно и спокойно

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 17:38 от Анонимен

# 564
Здравейте, момичета. Имам час за първичен преглед на 15 октомври при д-р Тихомирова. И понеже попълних формата на 05.09 и не очаквах толкова бързо да ни дадат час, до нинъде не сме с изследванията на мъжа ми. Знаете ли за колко дни излиза обикновенната спермограма (защото утре заминаваме и на почивка).
П.П. Следя ви от този време, но почти не съм срещала да се пише за д-р Тихомирова, има ли нейни пациентки и може ли да изкажете някакво впечатление.

# 565
Доколкото съм гледала клипчетата, които вървят на тв екраните в болницата, там казват, че обикновената излиза в същия ден, разширената на следващия, а такава със SDI тест след 1 седмица.
Нашата беше разширена и наистина излезе на следващия ден. Трябва да си запазите час преди това по телефона.

# 566
Аз много, харесвам доктор Тихомирова. Обяснява ясно и достъпно.Има лека ръка, защото съм с много кофти канал.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 08:52 от Анонимен

# 567
При мен опита завърши с отрицателен тест. Cry
Имам 1 замразен Е на 5 ден и в него ми е надеждата.
Момичета знаете ли колко често може да се прави инвитро със стимулация, ако не успея при ЗЕТ? Наистина ли трябва да се чака 6 месеца за да се прави отново стимулация с хормони? Мерси.

# 568
Здравейте, скоро бях на преглед при д-р Еленчев и цитонамазка. Сега трябва да отида да ми вземе материал за микробиология и днк изследване на микоплазми и т.н. Дали ще ме таксуват като за преглед или само за изследванията? Ще ги правя в клиниката.

# 569
Цитат на: BettyBoop link=topic=1132724.mъsg39396390#msg39396390 date=1569829711
Здравейте, скоро бях на преглед при д-р Еленчев и цитонамазка. Сега трябва да отида да ми вземе материал за микробиология и днк изследване на микоплазми и т.н. Дали ще ме таксуват като за преглед или само за изследванията? Ще ги правя в клиниката.
Незнам как е при него, но на мен ми взеха и 35 лв. за преглед.

Общи условия

Активация на акаунт