Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 227
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Един и същ лекар ли те преглежда и двата пъти?

Да един и същ лекар ме преглежда. И по принцип нормално овулацията ми е ранна около 9-11ден...Д-ра каза, че може да е по късна овулацията, нооо... Аз малко се отчаях... А и съм много притеснена и под силен стрес през последните 5-6дни и може и самия стрес да се е отразил... Все оак тайничко се надявам да порадне поне единия и да извадим качествена яйцеклетка... Офф тези опити на ЕЦ са голяма игра на нерви и напрежение...

# 601
Цитат на: slanceto87 link=topic=1132724.msg39418577#msg39418577 date

Да един и същ лекар ме преглежда. И по принцип нормално овулацията ми е ранна около 9
Вадили ли сте хубава яйцеклетка при толкова ранна овулация? В последните 2 години имам месеци с по-ранно нарастване на фоликула с ову около 11 ден и се чудя до колко узрява читава яйцеклетка толкова рано.

# 602

Да един и същ лекар ме преглежда. И по принцип нормално овулацията ми е ранна около 9
Вадили ли сте хубава яйцеклетка при толкова ранна овулация? В последните 2 години имам месеци с по-ранно нарастване на фоликула с ову около 11 ден и се чудя до колко узрява читава яйцеклетка толкова рано.
Не знам дали някой може да отговори на въпроса за читава яйцеклетка на този ден без настъпила бременност Simple Smile

# 603

Миналия месец с пункция на 9ти ден за пръв път яйцеклетката се оплоди и стана хубав бластоцист, който замръзихме на 5ти ден. При предните 2 пункции яйцеклетките изобщо не се оплождаха, а пункциите бяха в по късни дни... Та при мен именно при ранна пункция яйцеклетката се оплоди и разви...

# 604
Здравейте, трябва да направя нова вирусология на мен и мъжа ми, но мислих от външна лаборатория. Знаете ли след това какво се представя в Надежда? Дали принт на онлайн резултата е достатъчен или трябва документа от лабораторията (който се взима на място)?

# 605
Здравейте, трябва да направя нова вирусология на мен и мъжа ми, но мислих от външна лаборатория. Знаете ли след това какво се представя в Надежда? Дали принт на онлайн резултата е достатъчен или трябва документа от лабораторията (който се взима на място)?
Трябва да има печат на лабораторията, поне преди беше така Thinking

# 606
Имайте придвид ако вирусологията е от друга лаборатория, че не трябва да оставяте оригинала в Надежда. Направих тази грешка и ми казаха, че сега вирусологията ми е в архива на болницата. Тоест за следваща пункция ме предупредиха, че пак ще трабва да нося. Можете за всеки случай да я носите за сверка, но давайте копие. Иначе трябва задължително да има печат на лабораторията.

# 607
Здравейте, имам една питанка към жените с двурога матка. От доста време посещавам репродуктивни клиники- била съм при поне 6 различни специалиста, включително и д-р Персенска, която ме е гледала многократно и до сега единствено д-р Сигридов и днес Еленчев споделиха мнение, че имам лека двурогост, която за Сигридов не е проблем, докато д-р Еленчев се опита да ме насочи към хистероскопия. Имам една успешно износена бременност след ИКСИ и една неуспешна спонтанна бременност и сега се чудя дали да се вкарвам във филма, че тази дурогост ми пречи да забременея или да се доверя на преценката на Сигридов и останалите лекари, които никога не са споменавали проблема? Малко объркано пиша, но всеки ден ново 20:)

И още един въпрос, защото съм позабравила нещата. Лигавица 1,2см ок ли е за 17-ти ден от цикъла( 5-6 дни предполагаемо след овулация)?

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 14:29 от BettyBoop

# 608
  • Sofia
От кога искат печат на вирусологията.до сега не са ми искали с печат.Последно съм правила пункция юни и нямаше проблеми.

# 609
  • София
И при мен не са държали на печат. Но като приключи опитът, архивират хартиената папка и наистина трябва да занесете ново копие за следващия опит, ако все още е валидна.

# 610
И при мен не са ми искали печат/подпис - изрично попитах. Занесох им я разпечатана, от интернет профила на лаботаротията. Но за следващ опит трябва да носим пак ново копие.
Информацията ми е отпреди една седмица.

# 611
Много Благодаря за отговорите Simple Smile ! Звъня на информация и не мога да се свържа, а пък май малко по-евтино излиза вирусологията на други места.

# 612
Здравейте, дори да си дадете единственото копие с печат, отивайки в Цибалаб, ще Ви издадат ново.

# 613
  • София
.... и сега се чудя дали да се вкарвам във филма, че тази дурогост ми пречи да забременея или да се доверя на преценката на Сигридов и останалите лекари, които никога не са споменавали проблема?
Бети, снаха ми е с двурога матка, забременя естествено безпроблемно от 2рия опит (т.е. на втория месец, след като са започнали опитите), износи безпроблемно и си роди на термин сега юли месец. Аз от своя страна съм с еднорога матка и всички доктори, при които съм била, са ми казвали, че това не е проблем за забременяване. Може да се окаже проблем за износването, но не е пречка за оплождане и имплантация на ембриона. Така че, аз лично бих се доверила на Сигридов. Успех.

# 614
loewin, благодаря. Дано да си права. То като не ти откриват нищо категорично, което да пречи, започваш да си мислиш какво ли не. Сигридов ме изпрати с думите да се радвам на лятото и че ме чака скоро към 7-ма седмица, то мина повече от година. Скоро бяхме при Конова. Само тя обърна внимание на мъжа ми. Физиологично всичко му е наред, но морфологията на сперматозоидите не е добре, особено последната и вече се чудя дали пък това няма да се окаже проблема. SDI тестът е супер, но има дълъг път до оплождането при естествени опити.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 16:23 от BettyBoop

Общи условия

Активация на акаунт