Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 75

• 46 170
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ясно, благодаря за инфото. Ако не е тайна колко бяха балансираните ембриони?
Нашият резултат беше готов след три седмици.

Момичета, за колко време ви излиза резултата от ПИД? Чакам вече почти 3 седмици и още нищо...Притеснявам се, че ще изпуснем месеца за трансфер.

# 661
Имахме 2. Единият беше балансиран. Предполагам си наясно, че резултатите са индивидуални и в зависимост от твоето и на партньора състояние.

Момичета, за колко време ви излиза резултата от ПИД? Чакам вече почти 3 седмици и още нищо...Притеснявам се, че ще изпуснем месеца за трансфер.

# 662
Да, така е, всичко е индивидуално, но все пак ми се искаше да видя някаква приблизителна статистика. Бях чела, че обикновено 30  % от ембрионите са балансирани. При вас е 50 %, което е добър резултат. 
Имахме 2. Единият беше балансиран. Предполагам си наясно, че резултатите са индивидуални и в зависимост от твоето и на партньора състояние.

# 663
  • София
То при 2 ембриона по-малко от 50% няма как да излезе, освен 0

# 664
Принципно да, но и не съвсем Simple Smile. При предната ПИД, която правих от 2 ембриона, 1 беше небалансиран, другият с мозаицизъм 60 %, т.е пак небалансиран. [/b]

# 665
Здравейте дами,
Предстои ми лапароскопия, но още не сме уточнили точната дата и съответно не сме обсъждали какво е необходимо да направя като изследвания преди операцията. Може ли някоя от вас, която е минала скоро през това в Надежда да ми каже колко дни е престоя в болницата и какви предварителни изследвания се правят? Благодаря предварително.

# 666
  • София
Принципно да, но и не съвсем Simple Smile. При предната ПИД, която правих от 2 ембриона, 1 беше небалансиран, другият с мозаицизъм 60 %, т.е пак небалансиран. [/b]
Е така де 0% “читави”

# 667
Здравейте дами,
Предстои ми лапароскопия, но още не сме уточнили точната дата и съответно не сме обсъждали какво е необходимо да направя като изследвания преди операцията. Може ли някоя от вас, която е минала скоро през това в Надежда да ми каже колко дни е престоя в болницата и какви предварителни изследвания се правят? Благодаря предварително.

Престоя е 3 дни. Приемат те на първия, втория е лапарото и ако си добре на следващия те изписват. Изследванията са ХИВ, Васерман, Хепатит и ПКК.

# 668
Много благодаря за информацията. Нямам търпение да идва и да заминава, че имам неприятни спомени от предната ми лапароскопия. Но няма как да се измъкна без втора.Blush

# 669
Дами,
РВМС лепило или среда, търся да прочета нещо повече за него, но не мога да намеря. Някой да знае къде да получа повече информация.
Доктора или акушерка поставя това “лепило“?
Аз имам 2 инплантации, но до там 9-6седмица и всичко приключва. А сега чета че това е за инплантация...нещо съм объркана...да не е грешка при мене поставянето.

# 670
РВМС е взимат ти кръв в деня на овулацията след 2 дни пак ти взимат,обработват го с някакво лекарство (не знам какво),и в същия ден ти го слагат в матката. Сестрите го слагат. На мен ми го слагаха след ендометриална биопсия,за подобряване на показателите,на мен доста добре бим повлия. Аз също имам 2 аборта(извънматочна и спонтанен аборт). И понеже не съм ин витро се разбрахме с доктора на 3 цикъла да го слагаме. Успех

# 671
  • Кърджали
Дами,
РВМС лепило или среда, търся да прочета нещо повече за него, но не мога да намеря. Някой да знае къде да получа повече информация.
Доктора или акушерка поставя това “лепило“?
Аз имам 2 инплантации, но до там 9-6седмица и всичко приключва. А сега чета че това е за инплантация...нещо съм объркана...да не е грешка при мене поставянето.

Ембрио лепилото (Еmbryoglue) е специална среда, която се използва при ембрио трансфер, с цел да се улесни имплантацията на ембриона. Съд ържа важната субстанция хиалуронан, която способства за прикрепването  на  ембриона към маточната лигавица. Хиалуронана е основният мукополизахарид в  кумулусно-овоцитния комплекс. Един от по- новите методи на оплождане PICSI представлява селекция на физиологично зрели  сперматозоиди посредством способността им  да се свържат с хиалуронана. Мъжките гамети, които имат този афинитет показват по-малко генетични дефекти и тяхното инжектиране в яйцеклетката води до формиране на по-качествени   ембриони.

РВМС (peripheral blood mononuclear cell) съдържа имунни клетки от пациентката. Процедурата включва вземане на кръв двукратно и изолиране на циркулиращите кръвни клетки. Те се култивират в хранителна среда, като в нея се  добавя стимулиращ фактор - хормон (ЧХГ). Клетките от своя страна започват да секретират специфични субстанции /цитокини и хемокини/, които повишават „възприемчивостта” на ендометриума към ембриона. Обработената проба се поставя  внимателно с помощта на катетър в матката на жената преди ембриотрансфера.

# 672
Момичета, къде мога да си прочета отбелязаните “Полезни мнения“ .
Аз все си отбелязвам “ПОЛЕЗНО“, а после незнам как да ги намирам.

# 673
  • София
Та това “полезно” май е по-скоро като “Like”

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 16:33 от Nandin

# 674
Та това “полезно” май епо-скоро като “Like”
Жалко, значи съм загубена в превода. Мислех че мога да си препрочитам коментарите които съм отбелязала с “полезно“ когато ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт