На море в България 2019 г.! - 4

• 48 554
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Съотношението цена/предлагана услуга в Лозенец резорт е такова, че не го препоръчвам. Ако някой се интересува, ще пиша повече. Десета година почиваме с предварителна резервация на ол инклузив, за пръв път се чувствам подведена.

Пиши.Grinning
хотелът е към верига хоум кеър, към който е и Приморско дел сол и още няколко, мисля- Арапя дел Сол.
От сайтовете поне аз не останах с впечатление, че е 2 звезди, но на рецепция табелката е недвусмислена.
Три етажа, няма асансьор, тежките куфари на ръка , с брой стъпала като за обичаен четвърти етаж.
Входът за апартаментите е откъм външна, обща веранда. Влиза се в преходен хол с диван, телевизор  и май това като обзавеждане, през врата в спалнята. Предното помещение има прозорец, на който няма нито мрежа, нито нещо друго, при отворен прозорец всеки би могъл да влезе от общата веранда вътре, поради което няма начин да се оставя отворен през нощта. При затворен прозорец задухата вътре става страхотна. Това помещение гледа на изток, сутрин пече здраво. Спалнята гледа на запад, пече от упор до залязване на слънцето. Има климатик, но не смогва за двете помещения и сутрин задуха в предното, следобед- в задното помещение.
Гледка море, както е на снимките в сайтовете е всъщност странична гледка море от... края на верандата!
За пръв път виждам с един ключ да се пали лампата в банята, вентилатора в банята и лампата в предното помещение. нощни лампи изобщо няма. Нощем или трябва на тъмно, или със запалването на лампата в банята се запалва и тази в предната част, шумът от вентилатора- бонус за спящите.
Има 2 камериерки, които може би не насмогват, а може би и не се напрягат много. За седмица не почистиха пода нито веднъж, стоя си пясъка, дето още първия ден изсипах от дръжката на чадъра-до заминаването ни. Смениха чаршафи и кърпи еднократно, по средата на почивката., като не дадоха нужния брой по-малки кърпи. Ежедневното минаване се състоеше в изхвърляне на кошчетата за боклука и оставяне на тоалетна хартия, като поне 2 дни хартията и чисто пликче за боклука бяха оставени отвън, на перваза на прозореца към верандата а кошчетата не бяха изхвърляни- явно, с идеята да се самообслужим. Нищо повече.
При опит да ползвам завивка установих, че всички налични в гардероба миришат мазно-кисело-граниво- както мирише въздухът от отдушниците на всеки Макдоналдс.
Сладолед през целия ден на бара, но от машина- абсолютно безвкусен. Храната беше сравнително прилична, ежедневно имаше по няколко готвени неща, скара, не само от кайма, но и месо. Шопската салата всеки божи ден миришеше на вкиснато, след втория спряхме да взимаме. Плодове имаше, по 2-3 вида, съвсем задоволително, сладки неща- хубави толумбички, баклавички, абсолютно безвкусни пастички. Зареждат, не се свършва. Като цяло, храната, сравнена с "Ариана" в Китен преди 2 г- съпоставимо, но тук- по- малко и по- бедно.
Местоположението - съвсем близо до плажа, много удобно.
Писано е и преди, че да се влезе в двора, където са храненията, бара и басейна, се минава по улицата до края на оградата.
Алкохол не сме пили, нищо не мога да кажа за него. Безалкохолни- много беден избор.
Малко чехи, никакви руснаци, основно българи, децата им предимно с английски имена, по-често баба и дядо с внуци. За ден-два имахме съседи, които така крещяха и блъскаха, че имах чувството, че ще влязат заедно със стената при нас.
Хотелът беше пълен за това лято, за следващата не ми се вярва. Намалението от цената -30% от декември продължава и досега за определени периоди, но за предлаганото- реално трябва да е -50%, за да затворя очи и да приема, че съм платила еквивалентно на това, което съм получила.
Поне си отспах. Бях уморена като куче и спах, спах, спах.
Догодина някъде другаде и ще гледам по-внимателно при резервацията. .

# 136
  • пак там
Герда, септември месец на море си е руска рулетка. Имала съм години, когато сме се пекли на плажа в Китен, а в София е валял сняг.

Бих посъветвала ол-инклузив хотел - няма да се чудите къде измежду затворените кръчми да ядете и имате забавление за децата при затворени атракциони (ако ще сте с деца де). Ще имате и басейн, ако морето е бурно.

Аз бих предложила Бела Виста в Синеморец, но това съм аз - не особено претенциозна, със средни за България доходи, обичаща спокойствието. Дали ще Ви хареса на Вас - Вие си преценявате.

# 137
  • В.Търново
За 22 септември на море си трябва хотел с вътрешен басейн.Дори да е слънчево външните басейни са студени, а цял късмет ще е морето да е поне 23 гр.

# 138
  • BG
За 22 септември на море си трябва хотел с вътрешен басейн.Дори да е слънчево външните басейни са студени, а цял късмет ще е морето да е поне 23 гр.
Подкрепям, даже ще е по-добре на хотел с минерален басейн, на Константит и Елена например.
 Разстоянието между северното и южното черноморие не е толкова голямо, че и разликата в температурите да е фрапираща.

# 139
  • пак там
Септември месец дневната температура рядко пада под 25-28 градуса. Особено по южното Черноморие. 

Но да, добре е да има вътрешен басейн, в случай че вали.

П. П. Бела Виста има и вътрешен басейн.

# 140
Аз пък последните години почивам чудесно през септември и то от 8 -9 натам, а през 2017 дори от 14 септември. Но на южното. Имали сме панякога по 1 ден по-хладен или дъждовен и това е. Водата е около 24 - 25 градуса, дори една година на Сл. бряг си беше 27 градуса. Просто плажа е след 10 часа и до към 17 часа.
Били сме в края на август и ни е вяляло дъжд като из ведро и ставаше много студено. Това в района на Варна, но за ден два и от 3 -4 септември отново слънце и жега.

# 141
Фаталина къде ходите към средата на септември?
С минерална вода не става, защото детето има сърдечен проблем.
Не бях мислила за вътрешен басейн, мислех, че само изхранването би било проблем.
Бях се насочила към Блу Ориндж, защото има много положителни отзиви, ол ин, че в Созопол по това време има какво да се прави и яде.

Колебаех се и за Царево една Примеа, но някой ми даде още по добра идея и се опитвам да намеря хотела, за да го разгледам като сайт.
 ММ не иска да пътуваме до Синеморец, защото пътя бил лош, но аз съм чувала, че там има много добър хотел Аполония ли беше или св. Георги...Ще се опитам да го убедя, че и там не е лошо, ще намеря сайтовете на хотелите и ще разгледам снимките.
 Една позната ми беше хвалила св. Йоан хотел, на първа линия бил, но забравих къде е, бил подходящ зя дете.

# 142
  • тук-там
Св. Йоан има на Каваци - първа линия, но се минава през пътя и дюните. Ако искате наистина хотел на брега - Пясъчните лилии - пак там са, но на самия бряг.  Peace
Апартаменти са и на двете места, с басейни, а Лилиите имат и плаж с шезлонги, ест. са и по скъпи. Peace

# 143
Фаталина къде ходите към средата на септември?
С минерална вода не става, защото детето има сърдечен проблем.
Не бях мислила за вътрешен басейн, мислех, че само изхранването би било проблем.
Бях се насочила към Блу Ориндж, защото има много положителни отзиви, ол ин, че в Созопол по това време има какво да се прави и яде.

Колебаех се и за Царево една Примеа, но някой ми даде още по добра идея и се опитвам да намеря хотела, за да го разгледам като сайт.
 ММ не иска да пътуваме до Синеморец, защото пътя бил лош, но аз съм чувала, че там има много добър хотел Аполония ли беше или св. Георги...Ще се опитам да го убедя, че и там не е лошо, ще намеря сайтовете на хотелите и ще разгледам снимките.
 Една позната ми беше хвалила св. Йоан хотел, на първа линия бил, но забравих къде е, бил подходящ зя дете.

На юг на плаж Нестинарка в хотел Серенити бей Сунео Клуб
http://niktravel.com/nik-travel-oferti-za-pochivka/23-hoteli/302 … vo-all-inclusive/
И на Слънчев бряг в собствен апартамент. В края на август и началото на септември съм ходила и на север близо до Варна.

# 144
Опитах да намеря във фейса страница на хотел Пясъчни лилии Каваци, но не успях. Имате ли някакъв линк?

# 145
  • тук-там
Опитах да намеря във фейса страница на хотел Пясъчни лилии Каваци, но не успях. Имате ли някакъв линк?

Така ги търсете.

GITEA Sand Lilies Apartments 

Това са частни апартаменти - предимно собственици ги дават под наем, чрез букинг.

# 146
Греда, аз пък ти предлагам хотел St. George Поморие - с вътрешен басейн с морска вода, добро СПА и ресторант.

# 147
Ще успеем ли да се вредим за св. Георги, че там, май, вечно няма места? Иначе ме устройва - за мм има спа, има ол ин за дребното храна, гледам чистичко има си реноме хотела.

# 148
В Бургас е много спокойно, няма много курортисти.

# 149
  • В.Търново
Fatalina, жената не иска за средата на септември, а за края на септември.Кайвото и да си говорим, студено е морето.Интерхотел Поморие също има вътрешен басейн.Но нещо отзивите да противоречиви за там, но имат и процедури и СПА.

Общи условия

Активация на акаунт