На море в България 2019 г.! - 4

• 47 849
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Морето на ммц днес е отврат, за разлика от вчера.
Август си е калпав месец на Черно море.

# 181
Звънях на няколко хотела, проверих заетост и цени, но резервация нямам възможност да правя,защото завися от работата на съпруга ми, малко ми е тъжно и напрегнато, че може би 10- 15 дни преди дата ще знам.
Прави ми впечатление, че цифрата, на това което търся все се върти около 180-200лв. на ден за двама възрастни и бебе, а времето е вече риск и може да е много скучно и изнервящо по това никакво време на сезона. Дори се колебая дали да не наемам един хотел за 3 нощувки, пътувайки следващ хотел за още няколко нощувки, и дори в последния момент - звъня, проверявам места, резервирам за една две нощувки, ако ни хареса - оставаме, ако не се местим. Така дори и времето да е кофти, поне ще разгледаме тук-там.
Много на юг, ако слезем се притеснявам как ще му понесе пътя на детето, че повечето хора се оплакват, че е лош.

# 182
  • София
Пътят на юг е поддържан, но в някои моменти е доста натоварен с трафик, и си е път. Ние днес ходихме до Синеморец и децата съклетясаха в колата. Но чак лош не е.

# 183
Герда, не знам от къде ще пътувате, но пътя от София до южното Черноморие е супер и се стига за не  повече от 5 часа и то тава е с почивки за кафе. В края на септември едва ли ще е много натоварен предвид края на сезона.
До Варна е кофти пътуването ако пътувате по м. Хемус- В.Търново- Шемен- Варна. Ние дори за Варна от години пътуваме по м.Тракия- Слънчев бряг - Обзор - Варна. И растоянито е почти същото колкото до Ахтопол примерно. Като време е малко повече, защото Обзорският проход е с много завои и се кара по-бавно.
Не знам къде ги гледате тези цени от по 200 лв. за 2 възрастни. Бебето не го броя въобще защото то навсякъде се настанява безплатно. В повечето прикрасни ОИ хотели. Цената на човек е не повече от 50 лв. на ден на възрастен. Дори да е 15 дни преди датата на настаняване, спокойно можете пак да намерите хотел на добра цена, като ползвате туристическа агенция, а не резирвация по телефона на рецепция на хотел или пък през тъпия Букинг. Цените на рецепция и през Букинг са винаги много по-високи, в сравнение с тези на ТА, които правят допълнитирни отстъпки. И какво значи да ви е скучно?! Вие щом сте с бебе, така или иначе няма да хукнете по големи разходки, нито пък вечер по заведения и дискотеки. Както и преди писах, за Вашата конфигурация и за този късен преиод е най-добре да сте в хотел на база ОИ, в който да имате всичко, без да се притеснявате дали ще има работещи магазини и/или ресторанти.  С бебе е абсурд да препускате от хотел на хотел и от място на място. Аз дори и без бебе не бих си причинила събиране на багаж и настаняване през три дни. Така няма нищо да разберете от почивка, а и за детето ще е стресиращо да го возите напред назад.
Ако не искате да пътувате много избирате Слънчев бряг или Поморие и на 4-тия час сте на плажа.
Вижте сайта Визит    https://www.visit.bg/hoteli/
  и от там можете да си набележите хотел с приемливи за вас цени и като сте наясно с отпуската на съпругът Ви пуснете запитване, резервирате и плащате през тях.
Ето Ви и друг сайт и хотел, който е абсолютно без забележки и се посещава от семейства с бебета и перфектна цена от 53 лв. на ден на възрастен за Вашият период.
http://niktravel.com/nik-travel-oferti-za-pochivka/23-hoteli/302 … vo-all-inclusive/

# 184
„Най-опасните за плуване места по българското черноморие”
https://trud.bg/10-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D1%83%D … 0%B5%D1%82%D0%BE/

# 185
  • София
Ние за Варна пътуваме през АМ Тракия и Айтоския проход. Пътят в прохода има дупки, но е много красив. Няма много коли. Завоите и височината са умерени.

Веднъж трябваше от Варна да стигнем до В. Търново и затова останахме на пътя Варна - София. Трафикът след Шумен в посока София беше умопомрачителен.

# 186
  • Beyond the stars
Включвам се с питане за плаж Арапя и по-скоро за Арапя дел сол хотел, че оглеждам за второ море нещо на юг за началото на септември с бебе. Ако е коментиран, може спокойно да ми теглите една Grinning ама и да ме насочите горе-долу къде да чета. Bowtie

Иначе за протокола - за северното Черноморие, което си ми е любимо, когато пътуваме без междинни спирки, минаваме през Ришкия проход - оправен, широк, няма трафик и дори не мога да кажа, че е проход изобщо. Обзорските завои с трафик в сезона ми идват в повече.

# 187
  • под тепетата
 Вълшебство, как без спирки? Задължително спираме на Немой дере да си налеем вода  Laughing

# 188
  • Beyond the stars
Вълшебство, как без спирки? Задължително спираме на Немой дере да си налеем вода  Laughing

Аз щото съм болярче, и за мен спирка е нощувка във ВТ Grinning
Иначе за Албена юли пътувахме през ВТ със спирка за закуска и по-голяма почивк а у Варна, ама тръгнахме в 4 и дребен си спеше.

# 189
  • София
Вълшебство, днес гледахме Арапя дел Сол отвън и ни се стори олющен и неподдържан комплекс. Плажът на Арапя беше претъпкан. На фона на малкото място ми се стори, че има прекалено застрояване в Арапя. Не зная какъв тип почивка търсите, но ако ОИ не е задължително, а искате тип да не е голям курорт - препоръчвам вила Бора до Лозенец с опция да се ходи на Корал, който обаче е див плаж. Също - Ахтопол е прилично, приятно и спокойно населено място с все още запазена природа около плажа. Там има много хотели.

# 190
Вълшебство, или в тази или в предната тема имаше много лоши отзиви от Арапя дел сол. С две думи не става, нито хотела, нито плажа, който е с мръсна вода особено в следобедните часове.

# 191
  • Beyond the stars
ОИ търсим, че малкият ляга рано, пък и честно казано нямам мераци да обикалям заведения.
Мислех Обзор или да повторим Албена, но септември малко рисков ми е севера. Бях харесала Обзор бийч резорт иначе ама няма места за първата седмица на септември.
Отворена съм за предложения, бюджета е около 120 за двама, че ни е второ море Blush

# 192
  • Beyond the stars
Вълшебство, или в тази или в предната тема имаше много лоши отзиви от Арапя дел сол. С две думи не става, нито хотела, нито плажа, който е с мръсна вода особено в следобедните часове.

Пфф уж четох не толкоз лоши отзиви из сайтовете. Връщам се да чета и предната тема. Благодаря Heart

# 193
Резервирахме за хотел Вивас в Приморско и ще се радвам да дадете отзиви.

# 194
Ние бяхме на Арапя дел сол.Ами не е моето място.Отдалечено от Царево.Няма къде да се разходиш,камо ли с количка.Храната беше добре.Вътре в двора също няма пространство.Басейна детския след обед е на сянка.Със сигуност не е моето място.

Общи условия

Активация на акаунт