Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 617
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 3 855
Следваща стъпка - да се пише на социалните за Сиена, както и на родителите на Майкъл относно Ели и сторитата, в които е тагната. Да, темата е за коментиране, за обсъждане, но това вече мина всякакви граници. Едно е да се пише на Антоанета, на Елица - те са хората, които си споделят личния живот онлайн, но да се издири профила на майката на Антоанета? Нямам думи.
А за Галя - жената си каза за една от чантите, че е кичозна, но на нея ѝ харесва. Нейният стил си е такъв. И на мен не ми допада, но все пак тя никъде не е казала, че дрехите са изчистени, класически или подобно определение.
Също ще добавя - много харесвах Надя и четях редовно статиите ѝ, преди да започна да следя тази тема...

# 3 856
Мисля, че детето въобще не може да казва Р, затова звучи като много по-малък. Гледала съм отделни нейни клипове, но това ми е направило впечатление. Иначе - глезенко изглежда и често я прекъсва, когато тя говори и се опитва да обясни нещо.

# 3 857
  • Някъде там
Да се издири????
Профила на майката и бащата  много пъти е споделян тук и тагван от Пепе.
И пак питам вие знаете ли какво точно съм писала на жената, че това ви е най големия проблем и сума ти хора влязохте  само за да кажете, че не трябвало да се пише на майката на Пепе?
Все едно да видя някой тагнат в иг на друг и да реша да го питам нещо и това да е много голям проблем.. 
Кое точно мина границата точно тук в тази тема?
Ами аз можеше да не споделя,че съм писала.Дали щяхте да влизате специално да кажете колко нямате думи тогава.

# 3 858
Мисля, че детето въобще не може да казва Р, затова звучи като много по-малък. Гледала съм отделни нейни клипове, но това ми е направило впечатление. Иначе - глезенко изглежда и често я прекъсва, когато тя говори и се опитва да обясни нещо.
В guess няма Р.

# 3 859
Сега я изгледах Галка - садо-мазо чантата кърти 🤣

На мен ми харесаха черните и розовите маратонки /от толкова споменаване на марки го забравих/, розовата фурла и черното яке накрая.

Но е смешно как на всяко отделно посочи къде му се вижда логото. 😂
Сигурно в магазина разглежда само неща, на които им пише марките на видно място 😃😃😄😂

# 3 860
Айде сега, да не се коментира Пепа, да не се коментира Галя. Обожавам като слезе  някой от балкона и почне да чете морал какви сме злобни завиждачки.
Гледах на Галя видеото по диагонал.  Много ми идва този кич, но искрено й се възхищавам как от някои наистина хубави марки (Elisabetta Franchi и Twin-Set) е успяла да избере възможно най-кичозните неща. До Патриция Пепе не стигнах, но предполагам и там е същата история. Фурлата и на мен ми допадна, да беше взела портмоне в същия цвят или нещо друго цветно. Черното ми евтинее.
Искам сега да слезе някой от балконЯ и да ми каже, че завиждам. Joy

# 3 861
  • Англия
На Галя детето щом ще бъде първокласник е редно вече да беше ходил на логопед(в случай, че не е). Казвам го най-добронамерено, моето е нс 5г и ходи заради р-то, понеже догодина ще бъде в първи клас и това би било сериозен проблем при писането. Понеже не можеш да напишеш правилно дума, която изговаряш грешно. Проблемът изобщо не е “естетичен”. И ние намирахме английското р на детето за симпатично(расте триезична), да, ама не-живее в Германия и р-то би следвало да е немско. Добре, че детският лекар ни пренасочи към логопед, родителите не винаги могат да преценат, пък и в Бг точно говорните дефекти в детска възраст се неглежират. Ако чете тя или някоянейна позната, да помислят върху това.

Моето няма 2г, но е 16кг. Нося го с една ръка, на хълбока, клякам, ставам, не е удобно, но какво би следвало да правят родителите на деца, които не могат да вървят дълго.

Помните ли блогърката от Щатите, със шестте деца и отново бременната? Тя превъртя играта-чака близнаци!

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 16:09 от ana.ana

# 3 862
  • София
По диагонал и аз изгледах видеото на Галя. Не я следвам по принцип. Розовите маратонки и черното яке ми харесаха.

# 3 863
Бих си взела Фурла, ако имаше около мен кой да се впечатли от покупката ми. Или ако знаех, че любимците ми няма да я изядат. За щастие на приятелите ми им е през ..... какви марки нося.

# 3 864
Отдавна влизам да чета в сайта само като гост и не съм предполагала, че нещо или някой много далеч от мен и моите интереси би ме провокирало да си направя регистрация и да коментирам, но ето, че се случи Grinning
Гледала съм няколко от видеата на Галя, в които снима сина си и е очевидно, че детето има проблем с говора. След броени дни ще е първокласник, а в голяма част казаното от него не му се разбира. За мен това е абсолютно неглижиране и излиза, че е по-важно да е облечен от горе до долу с Guess и т.н., отколкото да говори адекватно за възрастта си. И хич ли не й минава на майката мисълта, че децата в тази възраст могат да са толкова жестоки в подигравките си затова, че съученикът им говори като бебе, или разчита, че "ще го израсте"?!

Не съм чувала детето как говори, но може и да го води на логопед, не е задължително да го съобщава в канала.

Принципно не е задължително, така е. Но човек с такова впечатление остава - че не се работи с него.

# 3 865
Според мен се имаше предвид това, че може да я носи по- удобно с двете ръце, вместо да я държи с една, а с другата да снима с телефона.
Но нали трябва да покаже, че се е върнала в режим мами ляйфстайл.
Най-удобно се носи с една, защото тежестта на детето пада на хълбока. Иначе е доста по-тежко.

И въпреки това, когато нося така моите ми е по-удобно да ги придържам с другата, за да не се клатушкат.

# 3 866
Личи си, че Тони е материално презадоволен, а явно за Галка това е пръв критерий за добра майка.

Пепа държи с една ръка, защото няма трета, с която да държи камерата.

# 3 867
Да се издири????
Профила на майката и бащата  много пъти е споделян тук и тагван от Пепе.
И пак питам вие знаете ли какво точно съм писала на жената, че това ви е най големия проблем и сума ти хора влязохте  само за да кажете, че не трябвало да се пише на майката на Пепе?
Все едно да видя някой тагнат в иг на друг и да реша да го питам нещо и това да е много голям проблем.. 
Кое точно мина границата точно тук в тази тема?
Ами аз можеше да не споделя,че съм писала.Дали щяхте да влизате специално да кажете колко нямате думи тогава.

Буквално да се издири - скролвам сега профила на Антоанета в Инстаграм, видях една снимка с баща ѝ, където е тагнат, но с майка ѝ не. Може и да има, може и да е тагната, но за мен това си е ровене - да скролваш месеци и години назад, за да търсиш снимка с някого и да видиш дали е тагнат. Всички сме го правили това с ровенето в нечий профил, но от моя гледна точка - ако някой напълно непознат ми пише, за да ми каже, че мой роднина не си гледа детето, ако ще и да е написано по най-милия и загрижен начин без капка укор, пак няма да отговоря. И като цяло - на непознат бих отговорила само в Linkedin, никъде другаде. Затова за мен е тъпо да се пише на майка ѝ, тъй като тя няма амбиции да е публична личност.
Ако не беше споделила, че си писала - нямаше как да коментирам, това е повече от очевидно. Grinning

# 3 868
На Галя детето щом ще бъде първокласник е редно вече да беше ходил на логопед(в случай, че не е).

Детето на роднини е на 7, ще бъде първокласник на есен. Ходи от 2 години на логопед (при няколко различни вече е бил) и не може да казва хубаво половината азбука. Тамън имаше напредък, паднаха му зъбчета предни и пак всичко отначало. Така че не е задължително да е неглижиран, може просто да има повече затруднения.

Пепа многократно е тагвала и майка си, и баща си, и майката на Филип даже в сторита. Не е нужно да "ровиш с месеци и години" назад.

# 3 869
  • Monaco
Имала съм съученици, които казваха френско "р", но си завършвиха с хубав успех и записаха университет. Моят племенник ходи на логопед от малък години наред, но все още му е трудно да казва твърдо Р. Това че има говорен дефект не означава, че има интелектуален дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт