Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 22

• 27 967
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
  • над кукувичето гнездо
Момичета, аз пак да ви досаждам с нашите бели кахъри... От кога започнахте да давате вода и по какво се водите при захранването, книга, форум.
По бебето? Rolling Eyes

# 106
Общо взето предлагаш по време и след хранене, пък човечето като пропие. Избираш и пробваш чашки - винаги предлагам малка пластмасова чашка,чашка от сироп, кафена малка чашка и вече такива с твърд накрайник, сламка и прочие. Не се притеснявай, че пие малко или отказва, докато суче на поискване си получава течностите. Една съфорумка беше казала - като проходи само ще си пропие водата,само чашки се залагат по масите. И е точно така 😉 Щерката мина през различни чаши, сега вече си държи сама чашка от шот и пие. Но в началото не е добра идея да е стъкло, удрят ги в земята 😂 харесваше допреди няколка месеца чаша със сламка много.

# 107
  • София
За водата съм следвала препоръките на СЗО и другите педиатрични и здравни организации(и нашето Министерство на здравеопазването).
Т.е. , че здраво и доносено бебе, няма нужда от допълнителна вода до захранването, ако бъде кърмено чесро и на поискване.
Ако бебето е на смесено хранене, храни се под режим(на точно 3 часа или точно 4) , захранено е...дори да е на 4м.-нужно е да се предлага вода. Ако се кърми често и/или когато поиска, няма нужда от допълнителна вода. Предлагала съм в чашка след хранене, а навън давам от някаква бутилка-обикновена с тясно гърло, бебешка със сламка. Има такава със сламка вкъщи, за да си я взима сам, ако ожаднее. Аз давам в чаша.
За захранването-аз съм привърженик на метода на Рапли/Захранване водено от бебето, затова съм черпила информация и идеи от книгата на Рапли, различни статии из интернет, книгата на Мария Нориега. Имаме си тема и тук във форума.

# 108
Вода предлагайте със започвне на захранването, надали ще се очарова в началото от водата, ама да свиква по малко. Захранването кой както го усеща...чела съм много и си избрах някаква схема, но трябва да се има предвиди и бебето....като не хареса нещо няма да се дава 5 дена, а се минава на следващото.

# 109
  • София
Нашият младеж продължава да не иска вода. Вече мина повече от месец от началото на захранването. За все така не иска вода. Чудя се какво да го правя. Да пробвам ли с други шишета/чаши или когато пропие?

# 110
  • София
Може да пробваш някаква чаша, друго шише. Но ако суче често си набавя вода и вероятно се чувства добре. Щом не пие, значи не му е нужна за момента. Просро е важно да предлагаш, в случай, че му се допие.

# 111
Споко, няма непропил човек,повечето дечица като, че ли след годинката започват да пият по-активно вода. Забравих да кажа и още един вариант - бебешка вода девин, гърлото е много удобно да си смукне водичка. Такава взимам на път винаги, сигурно и други марки имат подобни де 🙂

# 112
Благодаря ви!

Че всичко е по бебето си е ясно, на практика няма как да е против бебето, как ще му даваш нещо, което не иска?! Simple Smile

# 113
  • София
Teg,  за жалост и това е възможно и съм го виждала. Но повечето родители не да така изчаткали.
Моя позната има страница във фейсбук, в която систематизира информация за захранването. Кума Лиса в кухнята се казва. Та при захранване с пюрета е полезно.
Книга...може би второто издание на По-здрави бебета на Магдалена Пашова. Нея не я харесвам, но осъзнавам, че друго достъпно, освен нейното няма.
За Захранване водено от бебето писах горе, има няколко групи във фейсбук, пишеш "Захранване водено от бебето" в търсачката и излизат доста.

# 114
Здравейте момичета! Имам въпрос свързан с кърменето. Чудя се дали е проблем че бебето ми започна да седи повече на гърда и се наяжда само от едната? На 10 дни е. В началото ядеше по около 5 минути и от двете гърди. Сега яде около 15 от едната и на следващото хранене давам другата. Това предпоставка ли е за намаляване на кърмата. Трябва ли да го прекъсвам и да го слагам и на другата задължително?
Предварително благодаря!

# 115
Момичета, малкият ми направи едни 6 часови паузи и едната вечер стана запушване на едната гърда, а другата вечер на втората. Първата още след час я оправих,  обаче втората беше много голям участък, късно се усетих и ми отне два дена. И имам чувството, че ми намаля кърмата, възможно ли е? Виждам го, че взе да търси начесто, много е неспокоен, суче дълго, сърди се... Така ми докривя, дали може да е временно, може ли бързо да се оорави? Едната вечер ми се буди през час, следващата прави 6 часа пауза... явно трябва да почна с алармите... не знам какво да го правя, има деца като часовници се будят на 2 часа, моят е толкова успан понякога нощем.

# 116
  • над кукувичето гнездо
Маги, честито бебе! Оставяте го то само да пусне гърдата, или да заспи непробудно. Оригвате и предлагате втората. Ако иска, ще яде още. Ако спи повече от 2-3 часа денем, или 3-4 нощем, инициирате кърмене вие.

Чебурита, давайте на бебето когато поиска, кърмата ще се нагоди по него. Ако не върви с наддаването, намалете нощните паузи.

# 117
  • София
И аз щях да питам за кърменето от една гърда. И ние така се храним от около месец, а е на 43 дни. Но не мога да му набутам втората и това е! Ама той и първата не изсуква докрай, че почват драмите с рефлукса и коликите, докато се храним. Но за сметка на това яде често - на час-час и половина та ги редувам. Надявам се, че няма да намалее кърмата така. И като го видя, че не суче, а само се лигави и го махам.

# 118
Нуждите ще се увеличат във времето и ще може да пробутате и втората. За мен е по-добре да се храни от двете на всяко хранене, защото стимулацията е по-добра, но като не става няма как. Щом вече месец е така няма защо да се притеснявате от памаляване на кърмата.

# 119
И аз давам винаги от две. По едно време искаше само от едната, но аз я оставя за 5 мин и тогава чак давах другата и си сукваше.

Общи условия

Активация на акаунт