Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 22

• 27 969
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами, ще пробвам да давам и втората, ама аз не мога да го накарам даже да захапе. Или трябва да го махна по-рано от първата, което май също не е много добре. Иначе и на мен ми се иска да суче от двете, особено когато са пълни, ама не става.

# 121
И аз щях да питам за нощните паузи, един ден суче през 1-2 часа, друг прави по 4-5 ч. Пауза. Тогава гърдите ми се препълват, тя хапва и после се доизцеждам. Редно ли е да я будя? На 2 месеца става днес, само на кърма, качи почти 3 кг от както се роди.
Аз също не давам 2те гърди, защото явно преяжда и после повръща. От там следва преобличане, сърдене и т.н

# 122
Имам въпрос към вече НЕкърмещите майки:
Имахте ли смущение в цикъл при отбиване? Синът ми беше на 11 м, когато цикълът ми започна да идва отново. От тогава идва на интервали от 31-2 до 37 дни. Последното кърмене (беше останал с 1 на ден) ми беше на 3 август. Вече съм 43 ден от МЦ.

# 123
Проверихте ли за бременност?
След първото кърмене проблемите ми бяха към скъсяване на цикъла, но аз имам генетична предразположеност към ранна менопауза, та подозирам, че това беше причината.

# 124
  • София
Често съм чувала, че има смущения в менструация и различни неразположения при спиране на кърменето. Ако няма бременност, вероятно е от това или нещо свързано с жегите.  По принцип в периода на кърмене и/или първите няколко години след раждане, е нормално да има аномалии в цикъла.

# 125
Направих пиклив" тест за бременност  - отрицателен е. Чудех се още колка да изчакам преди да посетя лекар?
Чак ми е странно, т.к.отбиването стана плавно и от поне 3 месеца беше само с едно кърмене. Явно нещата са по-сложни.

# 126
момичета, моля не ме нападайте, но кога и как трябва да започна плавно отбиване ако бебето е на 8 месеца и половина и трябва да има не повече от 2 кърмения в денонощие на годинка, когато ще трябва да се върна на работа? Цеденето не е опция. Насилственото заместване на хранене също не е опция. В момента той не яде почти нищо от твърдата храна, която предлагам под никаква форма. Суче 7-11 пъти на денонощие.
Имате ли някакви идеи как да действам плавно, за да е минимално травматично за него и кога трябва да започна?
Минава ми през ума да се свържа с консултант, но се опасявам, че ще ме убеждават да не отбивам...

# 127
А поне за приспиване и нощни кърмения не искаш ли да ги оставиш? Пробвай през деня да предлагаш АМ за дохранване след твърдата храна, за да заместиш дневните кърмения на първо време. Кисело мляко харесва ли? Мога да ти предложа варианти със смутита с кисело мляко, които също да предлагаш като вариация на твърда храна в чаша или в такава със сламка,зависи как пие.

# 128
Кактусче, няма как да оставя нощните, защото ще съм неадекватна после, а ще ми трябва мега концентрация. Мислех си да оставя сутрешното при събуждане за деня и приспивното за вечерта.
Кисело мляко не съм му давала още. Ще го пробвам днес дали ще го яде, въпреки, че днес всичко ми отказа и само маже.

# 129
Ами започни с АМ да дохранваш след твърдото хранене през деня и виж как върви, май това е първа стъпка. Дали ще приеме шишето като начало. От сламка пие ли? За лактана био съм чела хубави отзиви, ама ти дохранваше в началото,та си знаеш какво би приел. Успех!

# 130
Верчето, аз бих изчакала да мине месец след последното кърмене и ако още го няма на лекар.
Флъфи, трябва много бавно да се подходи, за да свикне и вашето тяло с промените. АМ е вариант като започнете да замествате първо едно хранене,  например, когато се предлага твърда храна. След 2-3 седмици започвате да замествате второ хранене и дохранвате пак с АМ. И така мисля, че за 2-3 месеца ще махнете повече дневни кърмения, оставете си само тези, които искате да запазите за след годинката. Нощните може и да отпаднат сами, а ако не стане, с тях би било по-сложно и бих казала да ги мъчите след като оправите дневните хранения. Нощните пак по едно махайте като може би таткото ще трябва да храни, защото не мога да си представя гнева на бебе, което през нощта иска мама и мляко, а получава мама и шише.

# 131
Кактусче, това ще е другия филм - да пие с Калмата отново. Последно баба му се беше борила и не го приемаше. От чашка се лигави само, такава с мундщук не иска, най-много приема от една като нормална чаша с мембрана за пиене от всички страни. Дадох му кисело мляко преди малко и беше отвратен, направо ме уби с поглед.
Ваня, да, затова ми се иска да стане плавно и за двама ни. Явно сега е момента да започна. Жал ми е, че трябва да го правя, защото толкова се борих за изключително кърмене и сега хайде наобратно, но все таях една надежда той да започне да се отбива сам като да започне да хареса твърдата храна повече. Да, ама не 🤔, точно обратното. Сега суче много по-често отколкото като беше новороден.

Благодаря за съветите 😊

# 132
Тъй като захранвате и учите да яде с лъжица, може да давате АМ за дояждане с лъжица, поне денем. За нощем нямам идея... Подозирам, че ако се наяжда с АМ денем, няма да се буди нощем, но това е само допускане. Има голям шанс детето да усети много силно липсата ви като започнете работа и вечер да е постоянно на гърда.

# 133
Флъфи, Аз подходих по следния начин, за да прояде изобщо твърда храна моят юнак - предупреждавам, че не е научна или някак обоснован, но пък проработи - не предлагах гърда веднага след твърда храна. Предлагам твърда храна поне 15 минути преди да предполагам, че ще огладнее, за да не е озверял, после яде каквото яде(в началото - 10-ина лъжички) и отиваме да си играем. Когато прояви признаци на глад - в началото 20-ина минути след "основното" - давам му да суче колкото иска.  Бавно и постепенно лъжичките се увеличиха, с тях и интервалът до следващото хапване и сега вече има изцяло заместено хранене.  Реална и нощните кърмения обаче се увеличиха, та не знам дали при теб ще проработи. За мен беше много важно да не го насилвам да яде и това беше единственият начин, по който проработи.
Отварям една скоба - трябваше да заместя хранене, защото той след 6-ия месец продължи да връща мляко и искахме да проверим дали захранването ще окаже ефект. Оказа се, че да и откакто замектих обяда не ми връща нищо независимо дали яде твърда храна или мляко.

# 134
По колко мокри памперса сменяте на бебета над годинка в тая жега?

Общи условия

Активация на акаунт