Доминиканска република /Пунта Кана/ - /тема 3/

• 47 006
  • 540
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Много благодаря Simple Smile

До колкото разбирам трябва 5 * за горе -долу приличен хотел , поне по отзивите .

# 466
До сега не съм писала в тази тема, но ще споделя за нашата самоорганизирана Коледна ваканция в Доминиканска република.
Първоначално бяхме решили да ходим на круиз с тръгване от Дом. република, купихме билетите 7-8 месеца по-рано с Tuifly от Брюксел. В последствие обаче решихме да се откажем от круиза и да бъдем само в Доминикана.
Резервирахме кола под наем от Europcar, понеже по принцип обичаме да сме мобилни, а и разделихме  престоя ни да бъде в два хотела. Първият хотел беше на полуостров Samana, а от Пунта Кана до там се пътува около 5 часа. Кацнахме към 17 ч., на летището имаше огромни опашки, служителите на гишетата работеха бавно и така в чакане отлетя един час. Взехме и колата под наем и потеглихме. Пътуването беше доста интересно, особено като се стъмни и като заваля дъжд. Местните шофьори карат както им харесва, някои са без светлини, други карат на дълги, кой в лява, кой в дясна лента, изпреварва се от всички страни, отделно моторчета натоварени с по трима-четирима пътници. А като стигнахме на полуостров Самана, там магистрала няма, само един път, по който се стига до хотела ни. Та там пък пътя беше слабо осветен с бабуни, дупки и отново мотори с по много пътници.
Късно вечерта пристигнахме в хотела - Wyndham Alltra Samana. В него имахме 10 нощувки, резервирахме го от Holidaycheck.de.
https://www.holidaycheck.de/hi/wyndham-alltra-samana/3d4c077f-c4 … a118-c4c5044abb80
На нас хотела много ни хареса като цяло. Разположен е в голям зелен двор, много добре поддържан и чист. Вероятно заради отдалечеността му от летищатата и дългото пътуване до там, обаче не беше пълен. Имаше достатъчно свободни шезлонги и на плажа, и на басейните. Беше много чисто навсякъде, в стаите, в ресторанта.
Най-хубавото от всичко беше плажа, заради който всъщност избрахме този хотел. Обаче времето не беше на наша страна и почти всеки ден валеше, а един ден валя през целия ден. Водата също беше мътна някои дни. Ние с мъжа ми ставахме всяка сутрин рано и се разхождахме по плажа, беше много приятно, особено след като беше валяло през нощта.

В хотела има един бюфет ресторант, и два а ла карт ресторанти /другите два не работеха/. На плажа имаше бар и фаст фууд заведение, правеха и хубаво еспресо и кафе специалитети, които също влизаха в пакета.
Макар че нямаше голямо изобилие от храна в ресторанта, беше вкусна и разнообразна. Само закуската беше еднотипна, но гладни не сме оставали.
Имаше и анимация, но от нея се възползваха само сина ми и мъжа ми, играеха волейбол и дартс основно.
Докато бяхме на полуострова се разходихме до Playa Rincon, Playa Las Galeras и до град Samana.

На път за Playa Rincon, който беше на около 10 км. от хотела ни, спукахме гума. Мъжът ми вика няма страшно, ще я сменим. Като извади резервната гумата от багажника и какво да видим - гумата цялата накъсана и не става за нищо. В това време спря един бус и шофьора му дойде да види какво става. Оказа се, че има сервиз наблизо и предложи да ни направи гумата. Взе я и замина на някъде, а ние останахме да чакаме на пътя. След 15 мин. се върна и ни донесе гумата, монтира я и като попитахме за цената каза колкото преценим. Човекът беше залепил гумата надеждно, до края на пътуването си беше добре.
Следва...

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 15:13 от Доня Роса

# 467
На 24.12 трябваше да напуснем хотела ни на полуостров СаманА и да се отправяме на юг към другия ризорт - Emotions by Hodelpa Juan Dolio. Juan Dolio e някакъв курорт, който не ни впечатли с нищо, хотелът също. Голям хотелски комплекс, много туристи, малка плажна ивица с още по-малко шезлонги. На плаж ходихме само веднъж, не ни хареса и добре, че имаше тенис корт и тенис маса. Този хотел всъщност беше избран за да е по-близо до Санто Доминго, което мислехме да посетим и остров Саона. В последствие се отказахме от Санто Доминго, най-вече заради трафика и начина на шофиране на местните. Но до остров Саона бяхме купили екскурзия, която тръгваше от Bayahibe, на около час път от хотела ни.
Екскурзията до Саона беше с много слаба организация, при все, че рейтинга на фирмата в Expedia беше 8,2. Трябваше да тръгнем в 9,30, тръгнахме около 10,30. Но пък за сметка на това на Саона имахме малко време, около 2,5 часа, а не 4, както беше обявено в екскурзията. Островът много ни хареса, веднага тръгнахме да се разхождаме, че нямаше да ни стигне времето за всичко, както и всъщност се получи. На връщане ни взе катамаран, имаше музика, танци, ром и се получи весело пътуване, до момента, в който трябваше да се прехвърлим от катамарана на лодка, за да ни стовари на брега, се оказа, че няма лодка. Наложи се да я чакаме 45 мин. и на никой вече не му беше до танци.

И два дни по-късно дойде време да хващаме обратния полет, който отново закъсня с един час, и да се сбогуваме с Доминиканската република. Ако решим да ходим отново на Карибите, то този път ще вземем круиз, за да можем да видим и други острови.

# 468
Здравейте Hug В момента гледам две оферти за Пунта Кана, едната е от Тортуга Холидейс, а другата от Карта Холидей, като има и разлика в цената на пътуването и на обявените допълнителни екскурзии. Въпрос към тези, които са пътували с агенция:
1. Имате ли отзиви конкретно за тези две агенции?
2. Можете ли да препоръчате друга агенция за тази дестинация?
3. Тези, които са посещавали, смятате ли, че краят на Април и началото на Май месец са добри месеци за посещение?
4. Заслужават ли си екскурзиите през тур оператор или на място е по-добре да се организират и заплатят?

Благодаря Ви много предварително! Hug

# 469
  • Melmak
На място има много лесен достъп до екскурзии. Въобще не бих купила нищо предварително и не съжалявам, че не купих. На място вече си избрахме и решихме какво искаме. Пак ще кажа, за Саона, понеже е желана екскурзия - внимавайте в избора на лодка! Платихме малко по-скъпа екскурзия за там, разликата беше около 20$ на човек, но това беше най-доброто решение! Пътувахме много комфортно и приятно, видях и другите лодки - съжалявам, но не е моето.

Иначе за тези агенции не мога да дам мнение. Важното е какъв хотел избирате, къде е разположен.

Ние бяхме с jolidey (да, така се пише) през Аратур. И бяхме в началото на сезона, (октомври) и беше супер. Доволна съм от това, за което платихме. Пакетната цена включваше чартър Мадрид - Пунта кана, трансфер до хотела и обратно плюс настаняване. Имаше хубав избор от хотели и цени, ние взехме премиум услуга.

# 470
Благодаря много!

Сайтът на jolidey е неактивен, но бях чела, че Тортуга холидейс също оперират през Аратур.

Относно хотели Riu Republica Adults Only и Catalonia Bavaro съм набелязала от офертните предложения на една от агенциите, но съм отворена и ако някой има препоръки.

# 471
  • Melmak
При мен сайтът работи
https://www.jolidey.com/

Ние бяхме също в adults only. Избрахме barceló bávaro.
Той се състои от три части, като едната е само за възрастни. Някои бюфети и ресторанти също са в тази част и са само за възрастни. Разбира се, ние можехме да ходим и в другите части на хотела, ако искаме. Имаше влакче, което превозва пътници из комплекса.

Баваро за мен е най-яката част от плажа и въобще самият плаж е супер. Като хотел вече зависи от това какво искате. Аз държах на това да сме само за възрастни - не съжалявам. Беше толкова спокойно и приятно, на плажа нямаше лудница от деца, нито толкова шум в ресторантите и барчетата около басейна.

Аз писах директно на Аратур, като им казах ориентировъчни дати. Пратиха ми оферта от холидей (същите цени като в сайта на холидей) и вече спрямо това избрах хотел. Разбира се, в един хотел може да има 2-3-4 опции за настаняване спрямо стаята, дали сте с премиум и т.н. В нашия хотел стаите не бяха реновирани скоро, но бяха спретнати, нямаше никакви проблеми. Беше много впечатляващо да имаме басейн за нас пред тераската ни. Признавам, че това също наклони везната.

# 472
  • Пловдив
Привет и от мен!
Отдавна мисля да пиша, но едва сега се наканих Blush
Първо - от сърце благодаря на iva_a за полезните съвети и готовността да ни помогне на място 🤗 Не се видяхме, но още веднъж й благодаря!
По темата - ние бяхме в края на ноември 2024 с Tortuga. Работят с Jolidey на място.
Хотелът - Barcelo Bavaro Palace ни хареса. Бяхме с девойка на 16 години и не можеше в adults only.
Пакетът включваше чартър Мадрид-Пунта Кана-Мадрид с включени трансфери до и от хотела.
Екскурзия до Саона запазихме "от днес за утре" за деня с най-добра прогноза на място чрез Михаела- представителят на Jolidey. Беше на цена по-ниска от предлаганата от Tortuga тук.
До Мадрид и обратно + нощувка там на отиване си организирах аз, като доста дебнах полетите ☺️

# 473
Изключително много благодаря за споделените отзиви! Hug За съжаление, в Barcelo Bavaro Palace има останали само по-висок клас стаи и цената става прекалено висока. От агенцията предложиха тези алтернативи, ако някой има отзиви или впечатления (положителни или негативни), ще съм много благодарна.

Caribe Deluxe Princess
Meliá Caribe Beach Resort
Punta Cana Princess - Solo Adultos
Catalonia Royal Bávaro - Adults Only
Tropical Deluxe Princess

# 474
Ние бяхме в Мелиа. Ако някога пак нещо слънчасам и реша да тръгна към Карибите, бих отишла пак в Мелиа, НО във ВИП секцията им - The Level, всички стаи, които имат това име са към ВИП секцията и съответно е наистина 5* - с отделен басейн, ресторант, фитнес и пр. само за The Level. Останалата част от хотела е не повече от 4* и то бих ги дала само заради плажа и природата наоколо Relaxed

# 475
За момента сме се насочили за краят на април или началото на май месец (имат дата за 3ти май). Според това, което четох температурата е около 25-29 градуса и става за плаж, но ми е интересно дали някой има опит с чистотата на водата и по-специално саргасума в тези периоди? От опита ми с Мексико, знам, че има периоди, в които според теченията е просто ужасно положението.

# 476
За момента сме се насочили за краят на април или началото на май месец (имат дата за 3ти май). Според това, което четох температурата е около 25-29 градуса и става за плаж, но ми е интересно дали някой има опит с чистотата на водата и по-специално саргасума в тези периоди? От опита ми с Мексико, знам, че има периоди, в които според теченията е просто ужасно положението.
[/quote
Привет! Рано е за саргасовите водорасли. Излизат от края на май-началото на юни и не всяка година е драматично. Миналото лято нямаше.  И тук целогодишно си става за плаж. Май месец гарантирам 30 градуса. Blush
Относно хотелите: изключете Пунта Кана Принцес.  Другите стават. Може би бих свела избора между  Каталония и Мелия. Първият е по-компактен, вторият- голям комплекс.

# 477
Привет,  ние сме се насочили към La Romana ( Хилтън), средата на март. Опитам се да се ориентирам за шнорхилинг, както и дали има и други плажове наблизо с достъпни рифове. Ще бъда благодарна ако споделите преживявания и насоки.
Също се колебая между Саона и Каталина, като идеята ми е да видим повече риби.

# 478
Здравейте, моя въпрос е малко по-страничен - интересувам се някой пътувал ли е с чартър от Мадрид да каже как са самолетите ? Комфортно ли е, има ли храна и забавления, както при останалите авиолинии за дълги полети ?

# 479
  • Melmak
Ние пътувахме с чартър от Мадрид - компанията беше Ибероджет.

Като цяло пътуването беше ок, не е луксозно, но прилично.

Има мултимедия, можете да си носите слушалки с кръгъл жак, те също дават ако нямате.

Има изхранване, което е веднага след излитането. Преди кацане дават само напитки. В сравнение с компания като Търкиш е доста по-обикновено, от към храна и напитки - нищо особено. Но не е било неприятно по никакъв начин.

Не е луксозно, но е прилично.

Общи условия

Активация на акаунт