Доминиканска република /Пунта Кана/ - /тема 3/

• 47 161
  • 540
  •   1
Отговори
# 420
  • Melmak
Това с доларите го има в държави като Тунис и Египет. Там отказват да приемат стари емисии, въпреки че са в обращение и са легитимни отвсякъде.

Аз казах защо ползвам катинарче, защото си забравих шифъра на куфара. Понеже летяхме София- Мадрид, Мадрид - Пунта кана, на европейския полет ни счупиха куфара, катинарчето беше цяло. Реално бяха 4 полета, защото не беше директен полет и чекинвахме и чекаутвахме в Мадрид.

Никъде не ни беше пипано нищо. Миналата година за Куба също. Сега, не казвам, че това е правило и никога никъде никой куфар не е отварян. Ние ги бяхме и фолирали, защото не искаме да се цапат.

# 421
Аз пак като на барабан дръжката, да кажа:smiles: (все пак го пътувам всяка година по 2 пъти минимум). Опаковайте си багажа с фолио. Рискът да ви го отворят намалява драстично.
Доларите е желателно да са след 1992 година. Банките им се цупят. Не навсякъде ще ви приемат стари емисии.
И дрон е разрешено да се носи Simple Smile
Лек път и весело изкарване!

Привет отново Blush
В крайна сметка,  избрахме място и ни предстои пътуване идната седмица 🙂
Постоянно ми възникват въпроси, разбира се, но ще съм благодарна, ако някой знае отговори на следните:
- може ли да се заключват куфарите или е по-добре да не се прави /за САЩ ме бяха предупредили, че не е добре да се заключават, защото проверяват наред и купят ключалката, ако е заключено/
- разрешено ли е да се носи и ползва дрон
- има ли изискване доларите да са след определена емисия /някъде четох за 2006/
Предварително ви благодаря Hug

# 422
  • Пловдив
Сърдечно благодаря на всички ви Hug

# 423
  • Down south
Непременно си заключете куфарите
Купете си TSA-Approved Locks.

Приятна ваканция!

# 424
  • Germany
Здравейте, записвам се да чета, защото и ние си букнахме ваканция в Доминикана в началото на април. Като за начало имам въпрос за ваксините. Видях, че задължителни няма, но има препоръчителни. Ще сложим за хепатит А и Б и за другите се чудя. Някой слагал ли е някакви специални ваксини за там?

# 425
  • Melmak
Нищо не сме слагали, купихме си репелент заради комарите.

Какви други ваксини искате?

Не съм антиваксър, но за тази дестинация ми се вижда излишно.

# 426
  • Germany
Живеем в Германия и тук препоръчват хепатит, бяс и тиф.

# 427
  • Melmak
В коя част ще сте?

Ако сте някъде из джунглите, някак да осмисля за тоя бяс. Ако сте из комплексите просто няма смисъл.

Бяс не си слагах, когато ме ухапа котка с дълбочина няколко см, виждаха ми се сухожилията. Тежка ваксина е, не си я причинявайте току така.

# 428
  • Germany
Благодаря! Ще сложим само срещу хепатит значи.

# 429
  • Mediterraneo
Не бих слагала допълнителни ваксини за почивка в Доминикана.

# 430
Здравейте ! Ще погледна и темата назад, но все пак да попитам какво мислите за пътуване с бебе на 7-8 месеца ? Плануваме почивка началото на Януари като се колебая между Доминикана, Мексико или Тайланд. Това ще ни е първото дълго пътуване и като цяло не съм сигурна макар, че много ми се ходи дали да не изчакаме ? Ако някой е пътувал може ли да даде мнение ?

# 431
  • Melmak
Какво ви притеснява?

Мен Тайланд малко би ме усъмнило дали е ок от към хигиена.

Иначе ако пътувате от Европа, притеснително би могло да бъде самото пътуване със самолет, защото не са малко часове.

Иначе на места като Пунта кана няма нищо притеснително. Хубави хотели и плаж. С такова малко бебе има и интересни европейски дестинации.

# 432
Иска ми се да е Януари, а по европейските дестинации няма да е толкова топло.

# 433
Единственото ми притеснение би било, че покрай бебето няма да успеем да си починем 😃 Това в кръга на шегата, разбира си. Проучете кои хотели предлагат и специална храна за бебета, много вериги в Мексико и Доминикана имат специално оборудвани стаи с хладилници, уреди за изваряване на шишета и топлене на мляко и т.н., могат да ви дадат ваничка за стаята. Като купувате билети за самолет, вижте за седалки, които имат опция за басинет (има изискване за кг и см, но мисля, че стават за бебе на 7-8 месеца). Друг вариант би бил Карибски круиз, ако ще се чувствате по-спокойни на кораба от гледна точка на хигиена и лекарски услуги.
Иска ми се да е Януари, а по европейските дестинации няма да е толкова топло.

# 434
Здравейте ! Ще погледна и темата назад, но все пак да попитам какво мислите за пътуване с бебе на 7-8 месеца ? Плануваме почивка началото на Януари като се колебая между Доминикана, Мексико или Тайланд. Това ще ни е първото дълго пътуване и като цяло не съм сигурна макар, че много ми се ходи дали да не изчакаме ? Ако някой е пътувал може ли да даде мнение ?

Не съм била в Доминикана, но нашите бяха, а в Мексико съм била, та ще си позволя да коментирам, понеже и моето бебе ще е на г/д толкова тогава. И двете места са повече организирани за All Inclusive почивка в ризорти, което е по-удобно за бебе. Не че в Мексико няма какво да се обиколи, разбира се.

Тайланд не е дестинация за 7-10 дни на едно място със сигурност. Не че не може, но няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт