Доминиканска република /Пунта Кана/ - /тема 3/

• 46 423
  • 533
  •   1
Отговори
# 525
  • в града на вечния купон
Здравейте,

Планирам началото на юни една почивка да направим.
Моля за отзиви как е сезона и времето.

# 526
  • Mediterraneo
Мина и нашата ваканция, мина ми и депресията от завръщането след нея Simple Smile
Пътувахме 4 възрастни и дете на 7 години. Трансфер беше наел зет ми, чудесен ван за 7 човека и багаж. Излезе ни 200 долара от летището в Пунта кана до Баяхибе и обратно, за 5 човека си е направо нищо.Същият ни уреди и екскурзията до Саона( затова нататък).
Бяхме в хотел Catalonia Bayahibe, сестра ми имат членство там, настаняването беше exclusive. В сравнение с хотела на същата верига в Пунта кана, в този определено има какво да се желае откъм инсталация( душ кабините текат, казанчето в тоалетната си има чалъм за спиране, кафе машините бяха с пробити резервоари и разни такива дреболии).
Но ексклузив настаняването разми всичко, разбира се. Имаш иконом, рум сървиз 24 часа, резервирани шезлонги на първа линия, барове само за членове, масите в бюфета са специално монтирани, отделна рецепция, бърза комуникация по уотсап и разрешаване на всякакви неща в рамките на 15 минути, висок клас алкохол в баровете и вино в ресторантите и пр.
В стаята имаш бар с висок клас алкохол
Скрит текст:
плато с плодове
Скрит текст:
плажна чанта и несесер с козметика като подарък, кафе машина на Неспресо с няколко вида кафе, минибарът е зареден с 4 вида безалкохолни, сокове и бира, имаш снаскове и бонбони.
Плажът е абсолютно прекрасен и няма нищо общо с вечните водорасли на ПК. По този параграф Баяхибе бие отвсякъде. Такова синьо море, като от филмите!
Скрит текст:

Залезите са впечатляващи
Скрит текст:

За Саона- малко съм разочарована. Предния път не отидохме, че беше и по- далеч за придвижване от ПК, а и ми става много лошо на всякакви лодки. Този път взех хапчета и се реших. Излезе ни по 55 долара на човек, за детето 25. На отиване с катамаран, на връщане с бърза ланча. Нямах проблеми с пътуването, слава богу. На лодките беше забавно, с аниматори, ром и музика. Спряха на т.нар. естествен басейн да се къпем. Ми то народ и лодки, накъдето да се обърнеш. Синьо море, божествено! Морски звезди във водата. Но и много, много народ
Скрит текст:

На Саона обядвахме на някакъв стъкмен бюфет, беше вкусно и без последствия за стомасите ни( печено пиле, ориз, спагети, салати и плодове). Имахме 2 часа на разположение да разгледаме. Изядохи ни някакви дребни мушици, никакви репеленти не помагаха. Те не, че хапеха, ами кацат по тебе и дразнят Simple Smile И същите тези много хора и много лодки, накъдето се обърнеш.
Скрит текст:

Разочарованието ми сигурно идва от неподходящо избраната екскурзия, ама като гледам, останалите ядяха същото, и бяха скупчени на същите места като нас. Другия път ще си наема яхта да ни стовари на друг бряг Simple Smile Не, сериозно, преди 10-12 години сестра ми има снимки от същия бряг, изобщо не е толкова пренаселено и неприятно. Аз не знам защо се надявах на същото...

Но като цяло- незабравима ваканция. Последния ден го изкарах в леглото, а отпътуването ни беше чак в 6. Добре, че стаята ни беше на разположение, да спя. Някакъв вирус ме полази, не вярвам да беше нещо от хранат, защото вдигнах Т по обяд. На летището повръщах, поне проспах целия полет, а иначе не мога да мигна в самолет Simple Smile
Следващата дестинация планирам да е Мексико. В същата верига, с членството на сестра ми. Там всичко било на по- високо ниво, надявам се да се убедя в това лично!

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 16:57 от Тарталета

# 527
Мина и нашата почивка, чудех се дълго време сама ли да го организирам или с агенция и реших, че ще избирам според цената. За първи път в живота ми се случи така, че с агенция ми излизаше по-евтино от калкулациите на самолет+хотел+трансфер. Отседнахме в Caribe Deluxe Princess, основно водени от коментарите за качеството на храната, понеже това ми е най-важно. Определено откъм храна всичко беше супер хигиенично, целия персонал чистеше често, с ръкавици са, няма мръсотии по масите. Виждах как сипват минерална вода от тубата за пиене на бара за всичко. Храната беше много разнообразна и вкусна и имаше за всеки вкус, не използваха прекалено много подправки, както е типично за острова. Единственото, което не ми хареса в хотела е, че има нещо подобно на вентилаторче, което така бръмчеше, че не го и пускаш. Няма комарници в стаята и по цяла нощ гониш комари и ти е жега. Персонала иначе е много мил, бързо обслужват и в ресторанта, и на бара. Ние оставяхме доста бакшиши, не знам дали това се е отразило. Ходихме само до остров Саона и честно казано за 4-5 часа път с рейс+катамаран, накрая за 2 часа плаж и храната миришеше ужасно, може би нямаше да си го причиня. Красиво е определено, но чак да е нещо уауу. Водата в океана откъм нашия комплекс беше топла, без водорасли, кристално чиста, а пясъка е уникален.

# 528
Края на януари ще пътуваме до Пунта Кана за първи път, организирах пътуването през испанска агенция от Мадрид, цените излизат много по-добри от бг агенциите, хотел Sunscape Punta Cana, не е лукс, но има добри отзиви и много голяма плажна ивица, което е най-важно за нас с мъжа и детето. Надявам се да няма много комари, ще взема някакви пръскала, дано да действат на местните насекоми. Някой който е бил в този хотел, да каже как е? А екскурзията до остров Саона заслужава ли си или да прескочим? Гледах влога на Слави, че е голяма красота, но предните постове малко ме разубедиха.

# 529
  • Melmak
Труден въпрос е дали си струва за вас. На мен ми хареса, красиво е, наистина. Ние бяхме на меден месец и ходихме само на една екскурзия. Не ми се занимаваше да ходим на повече.
Истината е, че е много туристическо на Саона. Няма какво да се лъжем, навсякъде идват местни да те омайват с някакви сувенири, храна, масажи и каквото се сетиш. Ако това те дразни, може да е неприятно. Колко време ще прекарате на самия остров зависи от това каква е програмата на самата екскурзия. Поинтересувайте се добре преди да я купите, за да знаете какво ви очаква. От Пунта Кана се пътува с автобус до Баяибе, което също отнема време. Изморително е и слънцето, водата, като цяло беше хубаво за мен, радвам се, че отидохме, но може на някого да му се струва и прекалено голям туристически капан. Точно Клашъра не ми е бенчмарк, защото по много теми не съм съгласна с него, една от тях беше Куба, защото съм била и мнението ми коренно се различава от неговото.

# 530
  • Beyond the Frontiers
Е, то 99% от българските агенции продават испанските туроператори.

# 531
Е, то 99% от българските агенции продават испанските туроператори.
И с какво ми помогна този коментар? Работя в туризма над 15 години, наясно съм, мерси...

# 532
  • Beyond the Frontiers
Е, аз съм само с 29 години в туризма, та какво ли знам...

Дали ще се купи директно от испански ТО или от български агент, който го продава - цената и условията са същите.
Така че изкачване, как в българските агенции не е толкова добре, е смешно. Хеле пък ако идва от човек в туризма.

Хотелът е базов. Уж го ремонтираха, ама на практика не изцяло. Отзивите във фен групата не са много ОК. И за храна, и за база, и за обслужване. Често коментират, че има много водорасли и не се чистят - за разлика от съседни хотели.
С други думи бюджетен хотел.

# 533
Е, аз съм само с 29 години в туризма, та какво ли знам...

Дали ще се купи директно от испански ТО или от български агент, който го продава - цената и условията са същите.
Така че изкачване, как в българските агенции не е толкова добре, е смешно. Хеле пък ако идва от човек в туризма.

Хотелът е базов. Уж го ремонтираха, ама на практика не изцяло. Отзивите във фен групата не са много ОК. И за храна, и за база, и за обслужване. Често коментират, че има много водорасли и не се чистят - за разлика от съседни хотели.
С други думи бюджетен хотел.
Госпожо, забелязала съм, че се изказвате злобно и в други теми, така че вашето мнение за каквото и да е, Не ме интересува. Щом съм избрала този хотел, ще отида в него, не ми трябва лукс, а топло море и слънце през януари. А за българските туристически агенции нямам добро мнение, пълно е с застаряващи служители, които си работят по начин от края на 90те, а по-младите и знаещи хора не се приемат добре. Така че, със здраве и не се хабете да ми отговаряте!

Общи условия

Активация на акаунт