Доминиканска република /Пунта Кана/ - /тема 3/

• 46 523
  • 538
  •   2
Отговори
# 525
  • в града на вечния купон
Здравейте,

Планирам началото на юни една почивка да направим.
Моля за отзиви как е сезона и времето.

# 526
  • Mediterraneo
Мина и нашата ваканция, мина ми и депресията от завръщането след нея Simple Smile
Пътувахме 4 възрастни и дете на 7 години. Трансфер беше наел зет ми, чудесен ван за 7 човека и багаж. Излезе ни 200 долара от летището в Пунта кана до Баяхибе и обратно, за 5 човека си е направо нищо.Същият ни уреди и екскурзията до Саона( затова нататък).
Бяхме в хотел Catalonia Bayahibe, сестра ми имат членство там, настаняването беше exclusive. В сравнение с хотела на същата верига в Пунта кана, в този определено има какво да се желае откъм инсталация( душ кабините текат, казанчето в тоалетната си има чалъм за спиране, кафе машините бяха с пробити резервоари и разни такива дреболии).
Но ексклузив настаняването разми всичко, разбира се. Имаш иконом, рум сървиз 24 часа, резервирани шезлонги на първа линия, барове само за членове, масите в бюфета са специално монтирани, отделна рецепция, бърза комуникация по уотсап и разрешаване на всякакви неща в рамките на 15 минути, висок клас алкохол в баровете и вино в ресторантите и пр.
В стаята имаш бар с висок клас алкохол
Скрит текст:
плато с плодове
Скрит текст:
плажна чанта и несесер с козметика като подарък, кафе машина на Неспресо с няколко вида кафе, минибарът е зареден с 4 вида безалкохолни, сокове и бира, имаш снаскове и бонбони.
Плажът е абсолютно прекрасен и няма нищо общо с вечните водорасли на ПК. По този параграф Баяхибе бие отвсякъде. Такова синьо море, като от филмите!
Скрит текст:

Залезите са впечатляващи
Скрит текст:

За Саона- малко съм разочарована. Предния път не отидохме, че беше и по- далеч за придвижване от ПК, а и ми става много лошо на всякакви лодки. Този път взех хапчета и се реших. Излезе ни по 55 долара на човек, за детето 25. На отиване с катамаран, на връщане с бърза ланча. Нямах проблеми с пътуването, слава богу. На лодките беше забавно, с аниматори, ром и музика. Спряха на т.нар. естествен басейн да се къпем. Ми то народ и лодки, накъдето да се обърнеш. Синьо море, божествено! Морски звезди във водата. Но и много, много народ
Скрит текст:

На Саона обядвахме на някакъв стъкмен бюфет, беше вкусно и без последствия за стомасите ни( печено пиле, ориз, спагети, салати и плодове). Имахме 2 часа на разположение да разгледаме. Изядохи ни някакви дребни мушици, никакви репеленти не помагаха. Те не, че хапеха, ами кацат по тебе и дразнят Simple Smile И същите тези много хора и много лодки, накъдето се обърнеш.
Скрит текст:

Разочарованието ми сигурно идва от неподходящо избраната екскурзия, ама като гледам, останалите ядяха същото, и бяха скупчени на същите места като нас. Другия път ще си наема яхта да ни стовари на друг бряг Simple Smile Не, сериозно, преди 10-12 години сестра ми има снимки от същия бряг, изобщо не е толкова пренаселено и неприятно. Аз не знам защо се надявах на същото...

Но като цяло- незабравима ваканция. Последния ден го изкарах в леглото, а отпътуването ни беше чак в 6. Добре, че стаята ни беше на разположение, да спя. Някакъв вирус ме полази, не вярвам да беше нещо от хранат, защото вдигнах Т по обяд. На летището повръщах, поне проспах целия полет, а иначе не мога да мигна в самолет Simple Smile
Следващата дестинация планирам да е Мексико. В същата верига, с членството на сестра ми. Там всичко било на по- високо ниво, надявам се да се убедя в това лично!

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 16:57 от Тарталета

# 527
Мина и нашата почивка, чудех се дълго време сама ли да го организирам или с агенция и реших, че ще избирам според цената. За първи път в живота ми се случи така, че с агенция ми излизаше по-евтино от калкулациите на самолет+хотел+трансфер. Отседнахме в Caribe Deluxe Princess, основно водени от коментарите за качеството на храната, понеже това ми е най-важно. Определено откъм храна всичко беше супер хигиенично, целия персонал чистеше често, с ръкавици са, няма мръсотии по масите. Виждах как сипват минерална вода от тубата за пиене на бара за всичко. Храната беше много разнообразна и вкусна и имаше за всеки вкус, не използваха прекалено много подправки, както е типично за острова. Единственото, което не ми хареса в хотела е, че има нещо подобно на вентилаторче, което така бръмчеше, че не го и пускаш. Няма комарници в стаята и по цяла нощ гониш комари и ти е жега. Персонала иначе е много мил, бързо обслужват и в ресторанта, и на бара. Ние оставяхме доста бакшиши, не знам дали това се е отразило. Ходихме само до остров Саона и честно казано за 4-5 часа път с рейс+катамаран, накрая за 2 часа плаж и храната миришеше ужасно, може би нямаше да си го причиня. Красиво е определено, но чак да е нещо уауу. Водата в океана откъм нашия комплекс беше топла, без водорасли, кристално чиста, а пясъка е уникален.

# 528
Края на януари ще пътуваме до Пунта Кана за първи път, организирах пътуването през испанска агенция от Мадрид, цените излизат много по-добри от бг агенциите, хотел Sunscape Punta Cana, не е лукс, но има добри отзиви и много голяма плажна ивица, което е най-важно за нас с мъжа и детето. Надявам се да няма много комари, ще взема някакви пръскала, дано да действат на местните насекоми. Някой който е бил в този хотел, да каже как е? А екскурзията до остров Саона заслужава ли си или да прескочим? Гледах влога на Слави, че е голяма красота, но предните постове малко ме разубедиха.

# 529
  • Melmak
Труден въпрос е дали си струва за вас. На мен ми хареса, красиво е, наистина. Ние бяхме на меден месец и ходихме само на една екскурзия. Не ми се занимаваше да ходим на повече.
Истината е, че е много туристическо на Саона. Няма какво да се лъжем, навсякъде идват местни да те омайват с някакви сувенири, храна, масажи и каквото се сетиш. Ако това те дразни, може да е неприятно. Колко време ще прекарате на самия остров зависи от това каква е програмата на самата екскурзия. Поинтересувайте се добре преди да я купите, за да знаете какво ви очаква. От Пунта Кана се пътува с автобус до Баяибе, което също отнема време. Изморително е и слънцето, водата, като цяло беше хубаво за мен, радвам се, че отидохме, но може на някого да му се струва и прекалено голям туристически капан. Точно Клашъра не ми е бенчмарк, защото по много теми не съм съгласна с него, една от тях беше Куба, защото съм била и мнението ми коренно се различава от неговото.

# 530
  • Beyond the Frontiers
Е, то 99% от българските агенции продават испанските туроператори.

# 531
Е, то 99% от българските агенции продават испанските туроператори.
И с какво ми помогна този коментар? Работя в туризма над 15 години, наясно съм, мерси...

# 532
  • Beyond the Frontiers
Е, аз съм само с 29 години в туризма, та какво ли знам...

Дали ще се купи директно от испански ТО или от български агент, който го продава - цената и условията са същите.
Така че изкачване, как в българските агенции не е толкова добре, е смешно. Хеле пък ако идва от човек в туризма.

Хотелът е базов. Уж го ремонтираха, ама на практика не изцяло. Отзивите във фен групата не са много ОК. И за храна, и за база, и за обслужване. Често коментират, че има много водорасли и не се чистят - за разлика от съседни хотели.
С други думи бюджетен хотел.

# 533
Е, аз съм само с 29 години в туризма, та какво ли знам...

Дали ще се купи директно от испански ТО или от български агент, който го продава - цената и условията са същите.
Така че изкачване, как в българските агенции не е толкова добре, е смешно. Хеле пък ако идва от човек в туризма.

Хотелът е базов. Уж го ремонтираха, ама на практика не изцяло. Отзивите във фен групата не са много ОК. И за храна, и за база, и за обслужване. Често коментират, че има много водорасли и не се чистят - за разлика от съседни хотели.
С други думи бюджетен хотел.
Госпожо, забелязала съм, че се изказвате злобно и в други теми, така че вашето мнение за каквото и да е, Не ме интересува. Щом съм избрала този хотел, ще отида в него, не ми трябва лукс, а топло море и слънце през януари. А за българските туристически агенции нямам добро мнение, пълно е с застаряващи служители, които си работят по начин от края на 90те, а по-младите и знаещи хора не се приемат добре. Така че, със здраве и не се хабете да ми отговаряте!

# 534
Здравейте, излезна ми реклама на агенция Interlax с много добра оферта за доминикана - https://interlax-bg.com/pochivka-dominikana?utm_medium=paid&utm_ … cYcKRJc-eY5hQsTYQ
Понеже никога не съм ги чувал, ми е интересно някой знае ли ги, ползвал ли е услугите им. Да не се окажат измамници. Иначе офертата изглежда прекалено добра - 500евро отстъпка при резервация за 2ма души. Ще се радвам да получа отговор.

# 535
  • Mediterraneo
Не знам колко е надеждна агенцията, но ми стана смешно, че цените включват входна и изходна такса за Доминикана Wink Това е напълно безплатно, правих го за 3 минути на летището, тези ти го включват в цената като кой знае какво, смешка. Не знам какви цени се плащат по принцип от Бг, на мен ми се струва скъпичко от 2200 на човек. На нас всичко ни излезе грубо към 3000 за двамата, като в това включвам нощувка в Мадрид, влак Аликанте - Мадрид - Аликанте, такси в Мадрид, трансфер в Доминикана, застраховка за 100 хиляди, че и екскурзията до Саона.

# 536
Не знам колко е надеждна агенцията, но ми стана смешно, че цените включват входна и изходна такса за Доминикана Wink Това е напълно безплатно, правих го за 3 минути на летището, тези ти го включват в цената като кой знае какво, смешка. Не знам какви цени се плащат по принцип от Бг, на мен ми се струва скъпичко от 2200 на човек. На нас всичко ни излезе грубо към 3000 за двамата, като в това включвам нощувка в Мадрид, влак Аликанте - Мадрид - Аликанте, такси в Мадрид, трансфер в Доминикана, застраховка за 100 хиляди, че и екскурзията до Саона.

Това предполагам е самоорганизирано?

# 537
  • Melmak
Тази агенция не ми е позната. Можеш да видиш директно през испански туроператор или Аратур, те имат същите цени и ползват програми на испански агенции.
А цената много зависи от хотела. Има значение за какво иска човек да плати. Ние избрахме премиум стая и не съжалявам.

Също така си вижте полетите от София до Мадрид ако летите от тук или от където ви е началната точка.

# 538
  • Mediterraneo
Самоорганизирано, да. Иначе ползвам агенцията на приятелка, която търси по мои предпочитания за хотел, дати, полети и т.н. Но като цяло, ако сама си организирам нещата, излиза много по- евтино.

Общи условия

Активация на акаунт