Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 334
  • 755
  •   2
Отговори
# 165
  • Terra incognita
От всички плажове,които видях, този на Скала Потамия ни хареса най- много. Бистра вода, плитко дъно, ходиш, ходиш навътре и ти е все до колене, ситен пясък.

# 166
  • MJF
Намерила съм хубави местенца за настаняване в края на Голдън бийч и в Скала Калирахис. Не познавам острова, била съм само на разходка и не знам накъде да се насоча. Ще бъдем 8 нощувки и няма да стоим на едно място. Проблемът е, че търся в август и не намирам нищо прилично на нормални цени.

# 167
  • Варна
И на място ще намерите Simple Smile

# 168
Здравейте на всички в тази тема😊
Има ли някой, който е бил на Тасос сега, за да каже какви са мерките по хотелите сега - наистина ли носят храната по стаите и навън трябва да сме с маски?

# 169
  • малкия йеросалим
Има ли някой, който е бил на Тасос сега, за да каже какви са мерките по хотелите сега - наистина ли носят храната по стаите и навън трябва да сме с маски?
Имам познати, който в момента са на Тасос.Било спокойно,маски се носили в аптеките.За хотелите не знам какви са изискванията.
Ние трябва да заминем в събота.Много ми е напрегнато да не би Гърция да затвори границата за българи заради увеличаването на заразените.

# 170
Имам познати, който в момента са на Тасос.Било спокойно,маски се носили в аптеките.За хотелите не знам какви са изискванията.
Ние трябва да заминем в събота.Много ми е напрегнато да не би Гърция да затвори границата за българи заради увеличаването на заразените.
Не мисля, че ще затворят границите. В Гърция не са толкова много заболелите. На мен повече ми е притеснено ако в хотела дават храната по стаите. То ще е егати почивката. Или пък да сме с маски на плажа...
Моля ви, като имате информация да я споделите😊

# 171

А имате ли информация относно пътуването с ферибот? Някъде четох че се попълва декларация ...
и попаднах на това разписание
https://drive.google.com/file/d/1VL2RTH13kqgySDfjHilHU-4Nk1fKC02_/edit
Може би е коментирано по-горе, но преди фериботите бяха доста по-начесто

# 172
  • Пловдив
Здравейте, в Тасос съм. На ферибота измериха температурата само на шофьора и попитаха дали имаме маски. В магазините някои носят шлемове, други не. Много е спокойно, няма много хора, малко заведения работят. Днес бяхме на мраморния, оправяха го и там нямаше хора... Качваха шезлонги за Вати. Макриамос е само за нощуващи в него. Ние сме в студио в Скала Панагия. Утре отиваме на юг, ако имате въпроси ще отговарям 🙂 Не знам как е по хотелите

# 173
  • Сф
Как е времето и водата?

# 174
  • Пловдив
Как е времето и водата?
много е топло , водата е леко хладна, става, споко 🙂

# 175
  • софия
Веронезе, работят ли таверните по острова, има ли промяна в цените на ферибота спрямо миналата година? Благодаря.

# 176
  • Пловдив
Веронезе, работят ли таверните по острова, има ли промяна в цените на ферибота спрямо миналата година? Благодаря.
много малко таверни работят и тук на Голден бийч и по другите места, ферибота е 4€ на човек и 18€ за кола до 4.25м.

# 177
  • MJF
Здравейте, отново,

Успях да резервирам прилично студио в Тасос и сега се връщам да чета старите теми и ще се опитам да мина колкото се може повече.
Била съм на острова няколко пъти, но само за дневни разходки, не сме почивали там.
Ще отседнем в Хриси Амудия и търся отзиви за таверни. Обядвали сме в Беба и ни допадна там.
И второто най-важно са ни плажовете. Ще имаме 8 нощувки и искам да обиколим колкото се може повече от красивите плажове. Ние сме любители на тюркоазената вода и на спиращите дъха гледки. Също правим и шнорхелинг.
Отсяла съм определени плажове или поне така си мисля. Можете ли да ме посъветвате до кои плажове да отидем и ще ни стигнат ли 7-8 дни, за да разгледаме острова? Не ни притесняват морски таралежи и камъни. Оборудвани сме с обувки от други каменисти дестинации в Гърция.
Ще посетим и манастира със сигурност, от който знам, че се открива страхотна гледка.

# 178
Здравейте, отново,

Успях да резервирам прилично студио в Тасос и сега се връщам да чета старите теми и ще се опитам да мина колкото се може повече.
Била съм на острова няколко пъти, но само за дневни разходки, не сме почивали там.
Ще отседнем в Хриси Амудия и търся отзиви за таверни. Обядвали сме в Беба и ни допадна там.
И второто най-важно са ни плажовете. Ще имаме 8 нощувки и искам да обиколим колкото се може повече от красивите плажове. Ние сме любители на тюркоазената вода и на спиращите дъха гледки. Също правим и шнорхелинг.
Отсяла съм определени плажове или поне така си мисля. Можете ли да ме посъветвате до кои плажове да отидем и ще ни стигнат ли 7-8 дни, за да разгледаме острова? Не ни притесняват морски таралежи и камъни. Оборудвани сме с обувки от други каменисти дестинации в Гърция.
Ще посетим и манастира със сигурност, от който знам, че се открива страхотна гледка.

На Тасос типично тюркоазено море, подобно на йониско няма. Салиара, Вати, Алики и Псили Амос са красиви заливи със сини води, заради белите скали. Нотос, Анна бийч също са красиви малки заливчета, с бистра вода и много рибки. Предполагам, че са подходящи за шнорхелинг. Аз не практикувам, но съм виждала рибките докато плувам. Източните плажове са пясъчни и плитки, дълги и подходящи за малки деца. Но според мен западната част на острова е по-красива, по-оживена. Там хората живеят целогодишно, работи всичко и ще усетите истинския дух на Тасос. Задължително е посещението на старата столица Теологос и таверна Стелиос (намира се навътре в селцето на калдаръмената уличка), Мариес - църквата, трите таверни с общ двор.. Вечер е много интересно - събират се туристи и местни. След три-четири напитки местните грабват инструментите и започват да свирят. Там сме попадали на годеж, беше уникално преживяване. Качете се и до Кастро, пътят е с голяма денивелация, но е асфалт. Потърсете таверната на Коста и няма да съжалявате. От запад - Панагия и столицата Лимена са интересни. Манастира, ако ви се ходи пеша посетете и Гьола. Лименария е много приятно селище.
Приятно изкарване.

# 179
  • MJF
Островът голям ли е, ще успеем ли да обходим за 7 дни и другата страна с отправна точка Голдън бийч, как мислите?
Благодаря за всички препоръки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт