Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 527
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Аз искам да почитам за времето вечер? Знам че много зависи, кой месец ще се отиде дали е валяло дъжд и тн. Никога до сега не съм почивала на остров а искам да се подготвя с дълги дрехи ако изобщо вечер е хладно.

спрели сте ЛС  и няма как да ви пратим инфо

Не е било нарочно даже нз как съм успяла😳ще потърся как мога да го оправя❤️

# 436
  • Варна
спрели сте ЛС  и няма как да ви пратим инфо
Не е било нарочно даже нз как съм успяла😳ще потърся как мога да го оправя❤️
[/quote] 

лесно се маха забраната , но още не е оправено

# 437
Ние бяхме в Ilio Mare (в Скала Принос) през септември 2021. По-назад в тематя съм писала и съм срожила снимки.
За жалост, по-актуална/нова информация не бих могла да дам оттогава насам.

# 438
В Скала Сотирис съм се спряла на Монемвасия апартаменти-те са на първа линия и на Анесис апартаменти-те са по-далече и на главния път, но по-луксус. Моля някой ако има впечатление да сподели. В Скала Принос едни съвсем нови апартаменти собственост на българи, но не намирам отзиви, а и снимките са малко.

# 439
  • Terra incognita
Решихме пак да заложим на Тасос това лято, т.к. последният пък останахме доволни.
Отново Скала Потамия, смятаме, че плажът е най- подходящ за деца.
Запазихме Terra Mare, има изключителни отзиви, ще се радвам ако някой вече е бил там и сподели опит.

# 440
Здравейте, ще съм благодарна, ако ми помогнете. Досега ходихме или в България, или в Турция, но искам да посетим Тасос преди основната почивка за няколко дни.
Искам на първо място бял фин пясък и прозрачна вода, плитко като за дете и неплуващата мен Simple Smile Може ли да ме насочите? И ако има в близост малко живот, а не тотално усамотение, ще е много голям плюс. В кое селище да търся нощувки?

# 441
  • Terra incognita
Скала Потамия на 1000%
Здравейте, ще съм благодарна, ако ми помогнете. Досега ходихме или в България, или в Турция, но искам да посетим Тасос преди основната почивка за няколко дни.
Искам на първо място бял фин пясък и прозрачна вода, плитко като за дете и неплуващата мен Simple Smile Може ли да ме насочите? И ако има в близост малко живот, а не тотално усамотение, ще е много голям плюс. В кое селище да търся нощувки?

# 442
  • Пловдив
По ваше описание за вас е Голдън Бийч, а там май е Скала Потамия точно.

# 443
Голдън бийч съвпада по описание до някъде. За мен Парадайс бийч е с много по фин пясък и е много плитко. Но там е само плаж. Близо е до Скала Потамия.

# 444
На Парадайс и Потамия трябва да се внимава кога се ходи, защото е открито море и често има вълнение. Ако искате да ви е идеално, плитко и спокойно - плаж Алики. Има и къде да се разходите около плажа - на разкопките и имаше нещо като малък храм.

# 445
А аз да попитам за планински разходки къде на острова е най-удачно да се отседне? И за известния мраморен плаж да попитам, предполагам, че лятото е пренаселено, може би пролетно време ще става и за снимки..?

# 446
Много благодаря за насоките! Края на юни мисля да идем за няколко дни! Приятно и весело лято на всички желая
Edit - Гледам нощувки около Golden sand, но плажът е много голям. Може ли помощ в коя част е най-добре? И каква е разликата между Скала Потамия и Криси Амудия?

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 19:55 от silveto_

# 447
  • here and now
А аз да попитам за планински разходки къде на острова е най-удачно да се отседне? И за известния мраморен плаж да попитам, предполагам, че лятото е пренаселено, може би пролетно време ще става и за снимки..?
Рано сутрин през лятото не е много пренаселено, но пък бързо се пълни де. Мисля, че през пролетта водата ще е студена.
Ние в края на август, понеже пристигнахме  с втория ферибот и директно отидохме там, нямаше никой, дори заведението не работеше още.
Да ви предупредя, че там за снимки е много красиво, но обслужването не е на ниво за цените. За тоалетната трябва да вървите пеш в прах или кал, зависи дали е валяло.
Една идея по-добре е Порто Вати, което е близо до Салиара.
Пътят до там също си е изпитание. Препоръчвам от Лименас да влезете и от там да се върнете, защото от другата страна е един много стръмен баир и няма асфалт. Аз с 4х4 кола видях зор, имаше и леки коли но едва ли им е било приятно на шофиращите.

Както вече е писано, островът не  е голям. Където и да отседнете може да опитвате различни плажове всеки ден, а дори и няколко на ден.

Миналата островът беше претъпкан, това споделиха и от персонала.
Приятна почивка на всички.

# 448
  • Terra incognita
За мен мраморният плаж е едно изключително комерсиално място и повече никога не бих си го причинила. Пътят до там е ужасен, намира се насред мраморна кариера. Малка ивица плаж, претъпкана и пренаселена. Ако сте с деца не е никак удобно, а и водата е по- дълбока. Ужасно прашно. За единия цвят на водата, който дори не е естествен феномен, а е вследствие на мраморни прах от кариерите, просто не си заслужава.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 09:02 от VickyTaylor

# 449
  • here and now
Така, е но е "фотогенично"
Скрит текст:
Салиара

И Порто Вати

Общи условия

Активация на акаунт