Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 524
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Мраморния ако си без деца става Simple Smile ние издържахме 1 час макс и побързахме да си тръгнем. Прашно, шумно, напечено, нищо общо с плажовете с естествена борова сянка, които обичам на Тасос.
Алики също е само за снимки според мен, цвета на водата е хубав, но е много пренаселено и със задължителна консумация.

# 451
Не е задължителна консумацията на Алики. Ние плащахме само за чадър и шезлонг - 10 евро.

# 452
На Порто Вати пари да ми дават повече няма да се върна за нищо на света. Още помня ужаса, който изживях слизайки по този стръмен път, имах чувството, че колата ни всеки момент ще полети надол,. Косата ми настръхваше при мисълта, че ще трябва да се изкачваме обратно нагоре, добре, че ни казаха за друг път. Мястото повече не искам и да го чуя, да направихме няколко хубави снички, но не благодаря, никога повече там. Бяхме края на май, водата беше студена и за съжаление от тогава имам страх при пътуване с колата по наклон.

# 453
Мраморния плаж не е подходящ за деца, мисля че бях чула нещо, че е вредно заради добива на мрамор. Има и деца там, може би някои родители не знаят за това.
Ние го посетихме сами без дете, бяхме а Порто Вахти и за жалост там се натрових с една салата Цезар. Имах кошмарен ден след това, както и нощ.
Хубаво е да се види поне веднъж, но не става за плажуване заради прашността на въздуха и многото хора.
На следващата година отидохме с приятелки стояхме около 10 Мин за снимки само, тогава пък ми се видя неоправдан самия път до там, защото пътят е наистина лош и си е кариера там, колата пак стана цялата бяла, поне ние не дишахме този прах толкова дълго.

# 454
  • here and now
Пътят за Порто Вати от Салиара не е стръмен. Ние от там отидохме. Но пък излезнахме от другата страна, където е стръмното. Затова посъветвах в предния си пост да се минава от там.
Тези двата на мен са ми "по-красиви" от Алики, където се отбихме един следобед и също беше претъпкано.

# 455
Алики е малък и става претъпкано. На едните чадъри ни искаха такса, а на другите имахме консумация вместо такса. Но за нас не е проблем, защото така или иначе си взимаме напитки. На Алики има и камъни в началото на водата. Приятно е плажчета, на нас ни харесва.

За Мраморният плаж, ако се минава през пътя през Лименас, то няма нищо стръмно и плашещо. Ние предпочитаме малкият, въпреки таксата. На Порто Вати е ужасни силна музиката и не ми е оосбено приятно това.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 20:05 от Пълнолуние

# 456
Някой дали знае как да стигнем с автобус до Тасос от София през лятото? Дали има такива варианти? Искаме да се отправим към Принос. Relaxed

# 457
  • София
1. Автобус до Кавала и ферибот до Скала Принос. Оттам - градски транспорт.
2. Автобус до Керамоти и ферибот до Лименас. Оттам - градски транспорт.

# 458
  • Пловдив
Здравейте! Има ли в Лименас хубав градски плаж? Не сме ходили досега на Тасос, но това лято ще почиваме в Керамоти и искаме да отидем за 1 ден до острова, но ще сме без кола - само пешеходна разходка и се чудих дали  можем да си направим и кратък плаж, ако има хубав в града.

# 459
Има ли автобуси от Бг за Кавала
Аз не знам да има
В интернет не е актуална и-та?
Някой да е пътувал скоро с автобус

# 460
  • София
Разписанието на Калея трябва да е актуално. Имат телефони.

# 461
  • Варна
Не сме ходили досега на Тасос, но това лято ще почиваме в Керамоти и искаме да отидем за 1 ден до острова, но ще сме без кола - само пешеходна разходка и се чудих дали  можем да си направим и кратък плаж, ако има хубав в града.

Лично мнение !!!
Да се почива в Керамоти - според мен едно от най - тъпите гръцки села при това с фестивал на комарите при положение , че далеч по прекрасния Тасос е насреща е меко казано неразумно особено подчертаната '' пешеходна разходка'' - самата идея да се спестят 40 Е на фона на поне няколко стотин и затова да се навреш в при комарите ми е леко неразумна???

# 462
  • София
Хората вече имат резервирана почивка в Керамоти и са решили да се поразходят за един ден, няма смисъл да им се изтъква къде е по-хубаво да се почива. Има плаж вдясно от пристанището, но с доста таралежи и един нелош в другата посока - след края на рибарското пристанище. Има душове и сянка под дърветата.

# 463
Е, то в Тасос колко по-малко да са комарите, като е само на 10 км от Керамоти?
В Керамоти сме ходили края на май - началото на юни и нямаше комари. Явно по-късно през лятото се навъждат.
И че е "тъпо" може да се поспори. Аз лично разлика между  него и повечето села в региона много не намирам. Но огромният пясъчен плаж на Керамоти е голям плюс.

# 464
  • Terra incognita
Керамоти има пристанище, не бих плажувала в близост до такова.

Общи условия

Активация на акаунт