Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 507
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Плажът на Керамоти е в различен залив от пристанището, и то точно в противоположна посока на морското течение. Няма как вода от пристанището да стигне там. По-скоро ще стигне до западен Тасос.
А и има разлика от пристанище до пристанище. В това няма нито нефтени, нито товарни терминали - как точно си представяте, че може да замърси морето един ферибот и няколко лодки?! То тогава какво да кажем за някои много по-затворени гръцки заливи, включително и популярните плажове на юг от Кавала.

# 466
  • Пловдив
Да,колкото и голямо село да е Керамоти,тази година сме ангажирали там и сме с компания,така че няма да се делим от групата.
Не е въпросът да се спестят пари. За 4 дни ще сме там и искаме за кратко да отскочим до острова като няма да има време да го обикаляме. За това смятам,че колата е излишна.
На Тасос,доколкото знам,има оси и в този случай предпочитам комарите Simple Smile.

Ще имам предвид за таралежите на единия плаж,благодаря!

# 467
  • София
И оси, и комари има на Тасос, lili_78. Simple Smile

# 468
  • here and now
На тръгване от Тасос си направихме плаж на Керамоти. И там беше фул. На мен ми хареса, фин пясък, прилично обслужване, като се има предвид колко народ имаше. Комари и оси през деня нямаше.

# 469
  • Варна
Може въпрос на късмет , време и място на посещение - от няколкото ми посещения там и наоколо оси не сме виждали пък комарите не ни пропускат и точно мен ме обичат до полуда Sad
Колкото до предпочитанията за всеки са лични и различни Simple Smile

# 470
  • малкия йеросалим
Ходили сме на Тасос 5-6 пъти. Отсядали сме в Потока,Лименас,Лименария и никога не сме виждали чак такъв проблем с оси или комари.Всичко е било в нормите.

# 471
  • here and now
Керамоти съм посещавала и преди години, няколко пъти за еднодневен плаж, като сме и вечеряли там, но наистина нямам спомен за комари.
Но за тях си има решение - репеленти.
Не ми се струва уместно да заклеймяваме дадено място, точно по такива причини за които си има лесно решение.

# 472
  • Варна
[quotе(
Но за тях си има решение - репеленти.
Не ми се струва уместно да заклеймяваме дадено място, точно по такива причини за които си има лесно решение.
[/quote]

Лесно ама за някои - плътно и обилно намазан , напръскан , опушен и пак ме надупчват гадовете Sad

# 473
  • Пловдив
Не е заклеймяване, а предупреждение. Ситуацията е изключително променлива там. Има моменти без никакви, има моменти, в които излизат в 17ч. и летят/хапят до 22ч., като по часовник. Има и моменти, в които няма репелет на земята, който да те спаси почти целодневно, направо подпалват с охапвания не само откритите части, включително чело, околоочия, но и закритите през дрехите. Няма как да се прогнозира, а мисля, че все още е защитена зона и е забранено да се третират.

# 474
  • Пловдив
Били сме на почивка на Тасос началото на септември: нямаше никакви комари вече, защото беше и по-хладно.
Но по плажовете имаше доста умрели оси ли бяха, пчели ли...

Керамоти не сме посещавали, но бяхме на Миродато една година. Имаше комари, големи като врабчета, не бих се върнала там.

# 475
  • София
Миналата година на Скала Марион - септември месец - осите ни бяха спътник когато си ядяхме на балкона. Вечер по-малко, но пак се появяваха гадините, на обед просто беше невъзможно да не ти се наврат в чинията. Хем им сервирахме отделна порция на тях, само да не ни се въртят пред устата, но уви. Никакви пушещи спирали и други подобни не ги впечатляваха. В заведение не ми е правило впечатление да се появят, нито на плажа. Като цяло не сме страдали много от тях. Явно някъде около къщата ни е имало гнездо, защото и в БГ като се завъди гнездо се появяват при най-малката миризма на храна.
Комари някакви имаше вечер, но само аз от семейството ползвах репелент като най-чувствителна. На другите не им пукаше, значи не са били кой знае какви. Една вечер бяхме решили да поседим на Atspas Beach на лунна светлина и точно стигайки до стълбите за надолу ни предупредиха, че нощем красивият плаж е пълен с големи и свирепи комари. А аз се чудех защо за 10 дни не видях влюбени да се гушкат там. Ама то плажът малък, разположен  долу в ниското, а отстрани гора - логичнио. През деня не е имало никакъв проблем.
Но наистина от комари до комари има разлика.

Тази година запазихме на Скала Рахони - пак септември месец. Плажа сме го посетили - става. Малко към хотелчето съм със смесени чувства, че е една идея по-голям, а ние си падаме по уединението. Но гледам, нито в букинг, нито в гугъл има отзиви от септември, може пък да ни се размине тълпата.

# 476
Относно осите и Тасос - бяхме миналата година в началото на юли и не забелязах да има оси повече от нормално, а аз забелязвам, че имам нещо като фобия. Обаче, за сметка на това, през август - края, бяхме в Северна Гърция, между първия и втория ръкав, и такова чудо не съм виждала - не можеше да се седи на терасата, особено сутрин, че и докато се стъмни...не дай боже да сложиш някаква храна. Прибирали сме се вътре да се храним. Беше нещо страшно, наистина. И на ресторант да седнеш на обед ще те изядат жив. Вечер беше по-поносимо.

# 477
Ау, с тези оси ме изплашихте. Имам много тежка алергия.
Запазих на Скала Потамия. Благодаря за съветите на всички

# 478
Аз съм настъпвала оса на един от плажовете и от тогава доста внимателно ходя по пясъка. Половинката пък легна върху една на Халкидики. Не само на Тасос и Халкидики има. Ние сме ходили септември месец и не сме попадали на толкова много на едно място, но може да е късмет.

# 479
  • Terra incognita
Аз нямам спомени да сме имали проблеми с комари и оси за 8- дневния си престой преди 4г. Явно и това е доста субективно. Надявам се и тази година да е така.

Общи условия

Активация на акаунт