Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 85 466
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
И мен на Халкидики ме ужили една оса. Няма да я забравя гадинката,  бях си отворила прозореца на колата и тя влязла. Как пък ги привличам не зная. На Тасос ходим вече колко години, много оси сме виждали само на Алики. Там горе по стълбите има едно заведение с най-вкусния гирос, сядали сме няколко пъти, но ядем бързо и внимаваме с осите. Палят и нещо на масата, но не помага особено много.  Сега с малкия не бихме седнали, защото той се храни изключително бавно.

# 481
Да, беше кошмар с тия оси. А на плажа под хотелчето пробвах да стоя, но останах само 1 час - лежиш и те нападат.  Иначе беше удобно, даже с шезлонги на хотела, ама не можах да издържа. Два пъти пробвах и до там. По други плажове, на които ходехме, предимно на втория ръкав, не беше чак така. Пак имаше, но търпимо. Аз такова чудо не бях виждала.

# 482
  • Варна
МНОГО е важна годината , има години дето не сме виждали и 1 оса , виж комари кога повече , кога по малко все си има

# 483
  • София
Аз бях миналата година в Лименас, нямаше нито оси, нито комари. За няколко дни отидохме през Август и  за една седмица през Септември и не е имало такива гадинки.

# 484
  • София
Последните 15-ина години сме ходили поне 20 пъти на Тасос и честно казано имаше само една година с ужасни оси. Някакво нашествие беше. Но като изключим тогава, всички останали посещения не са ни оставили такива впечатления:-)
Иначе сравнение между Тасос и Керамоти и според мен не може да се прави:-) Но това си е наистина въпрос на лично предпочитание. То всъщност, ако питате мен, Тасос с нищо не може да се сравнява:-) Уникален е!

# 485
  • София
Досега не сме ходили на Тасос, евентуално това лято планираме да отскочим за 4-5 дена. Имам едно-две питания, ако може да ме ориентирате каква е разликата между плажовете отляво и отдясно на кръглия остров Smile...т.е. около и след Ормус Прину  и района на Хриси Амудия. Виждам, че отдясно има повечко завои, явно е планински път, но четох че там са много хубави мраморните плажове-Порто Вати и Салиара, но пък имало оси...
Началото на юли, предполагам че ще бъде идеално за плажуване..?
Ферибот от Кавала или от Керамоти да хванем, каква е разликата в цената? Времетраенето не ни е проблем, ако го хванем от Кавала..

# 486
От Кавала ти идва по скъпо и по далеч.
Не са толкова на често.
От Керамоти са почти на всеки час фериботите и са доста големи и хубави.
Има сайт на фериботите и часове на тръгване  🪬

# 487
Порто Вати и Салиара по мое мнение са отвратителни места. Претъпкано, човек до човек. Докато стигнеш до там колата ти се покрива с бял прах. Голямо разочарование. Дори за снмки не става, може би ако отидете по изгрев, иначе има толкова много народ, че е ужас. Освен това си е действаща кариера, работи си - кранове, камиони...

# 488
  • София
Оо, ясно, значи към левият бряг се насочваме.. Оси, тълпи, прах и камиони ще ни дойдат в повече.
Мерси, момичета Flowers Hibiscus

# 489
Това, че даден плаж не се харесва на един не значи, че на друг няма да стане любим.

Аз обикновено гледам снимки на плажа в Google Maps и преценявам дали е моят плаж. Не винаги снимките дават реална оценка, но в повечето ситуации ме ориентират.

Моят съвет е да се разходите до двата плажа и да прецените.

# 490
  • Terra incognita
Мраморният плаж и аз не го препоръчвам, но по източната страна има красиви и спокойни плажове.

# 491
  • here and now
За ферибот, също от Керамоти препоръчвам.
За плажовете, острова не е голям, може да посетите различни.

# 492
Здравейте! Извинявам се, ако вече е коментирано. Искам да попитам обичайно водата на острова подходяща ли е за къпане края на май-началото на юни? Сезонът започнал ли е тогава? Благодаря!

# 493
  • София
Първото ми ходене на острова беше от 08.06. Ставаше за къпане, но първите дни го имаше моментът с първоначалнот опотръпване при влизане във водата.

# 494
Търся скорошни отзиви за хубави места за настаняване на Тасос, тип студиос, подходящи за семейство с дете на годинка и половина. Също така кое от селцата на острова е най-приятно и живописно за разходки. Къде гледате актуалния график на ферибота? Мерси!

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 11:04 от Emilova_85

Общи условия

Активация на акаунт