Остров Тасос, Гърция /Тема 11/

• 84 523
  • 755
  •   2
Отговори
# 645
Аз си мислех, че съм най-големият кърък. На нас все нещо ни се случва. На Наксос си изкълчих кракът, а Санторини предстоеше.
Нямаше с какво да се промия, а в раната имаше пясък и ми се стори дълбока и дълга. Най-интересното беше, че ми дадоха рецепта за ваксината и ми я поставиха директно в аптеката.
Сега гледам че продължава да кърви Sad
Препоръчвам този бийч бар в Скала Рахониу

И таверната на Олга, супер разнообразно меню, големи порции, комплект десерт. Петък и събота има гръцка вечер. В събота сме там. Ще им пусна детето да им събере очите и да покаже как се танцува сиртаки 😅

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 11:15 от anbibian

# 646
А защо не си купите водоустойчиви лепенки и не си ги сменяте сама? Забърсвате раната с нещо антибактериално и лепите.

# 647
Купих, те ми изписаха и нещо за дензинфекция, мисля че е йодасепт + антибиотик за 3 дни и пробиотик.
Времето днес е кофти и няма да се мокря така или иначе, а йодасепта и лепенките ще ги носим с нас, съпругът ми ще промива и лепи ако се наложи.
Разходихме се по плажа на Скала Рахониу, приятно е мястото. Няма много хора макар че при нас днес се изсипа един автобус с германци.
Ще продължа с проучването на кръчмите.
В момента сме в таверна Ликос на плажа.

# 648
За плажовете на първо място препоръчвам Салиара, Порто Вахи, след това Парадайз бийч.

# 649
Днес бяхме на Парадайс.
Утре ще ходим на Голдън Бийч
Порто Вати и Салиара не са ли и двата мраморни? Мислех да посетим 1 от тях и днес се чудих кой.

# 650
Порто Вати и Салиара са един до друг, можете да плажувате на Порто Вати, а пеш да отидете да разгледате Салиара, защото се пълни бързо. Моето мнение е, че са само за разглеждане и двата, много е прашно и не е подходящо за плажуване. Разбира се са много различни и красиви по свой начин от всички плажове на които съм била до сега.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 14:29 от Мама Лиса

# 651
  • Бургас
Били сме на Салиара и не намирам нищо хубаво като плаж. По - скоро е красиво за снимки и гледане.
Децата ровиха в малките мраморни камъчета, които и за стъпване не са особено приятни. Рязко става по - дълбоко и дете под 1.20м задължително трябва да е с възрастен дори и на прибоя.
Прахоляка ми е в повече там.
Ако нямате деца е една идея по - приемливо.
Просто ивицата е насипана с бял мрамор и може би на няколко метра във водата.
Ние издържахме час и си хванахме пътя.
Тази година пак ще сме на Тасос, но просто ще пропуснем плажа там. Не си струва нито пътя с кола, нито входа.
Аз успях да запазя на късмет  преди седмица, къща точно над Алики и съм толкова доволна от тоз късмет, че не е истина.

# 652
За какъв вход става въпрос?
Били сме на Салиара и не намирам нищо хубаво като плаж. По - скоро е красиво за снимки и гледане.
Децата ровиха в малките мраморни камъчета, които и за стъпване не са особено приятни. Рязко става по - дълбоко и дете под 1.20м задължително трябва да е с възрастен дори и на прибоя.
Прахоляка ми е в повече там.
Ако нямате деца е една идея по - приемливо.
Просто ивицата е насипана с бял мрамор и може би на няколко метра във водата.
Ние издържахме час и си хванахме пътя.
Тази година пак ще сме на Тасос, но просто ще пропуснем плажа там. Не си струва нито пътя с кола, нито входа.
Аз успях да запазя на късмет  преди седмица, къща точно над Алики и съм толкова доволна от тоз късмет, че не е истина.

# 653
  • Бургас
Нас поне още на влизане ни посрещнаха с 20 или 25 евро. Срещу тях шезлонг и кафе. Не разбрах дали има вариант без тези екстри, но то и място нямаше.
Още докато влизахме на плажа, входа от към паркинга ни се обясни това.
Идея нямам как е тази година, но нямам намерение да разбирам Simple Smile
Снимки от плажа без филтри. Личи си до къде е насипано с бял мрамор в морето. И самия “пясък” за игра, ако сте с деца.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 15:28 от MeMyselfI

# 654
Здравейте, в района на Голдън бийч на Тасос има ли къде да поставят на детето ми инжекция против тетанус?

# 655
  • София
Здравейте, в района на Голдън бийч на Тасос има ли къде да поставят на детето ми инжекция против тетанус?
Вижте кой ше ви върши работа http://www.thassos-info.com/tasos-telefoni/226869.html

# 656
Здравейте на всички,сега намерих темата 🙂
Питането ми е в кой район на острова бихте препоръчали да се отседне и ок ли е за седмица или по-добре някъде в близост до Тасос и да се ходи на разходка до там

# 657
Преди няколко дни се наложи да ми поставят ваксина против тетанус, но ми дадоха и рецепта. Поставя се в аптеката. Ако в някоя ви откажат в друга. Около 20 евро е ваксината, поставиха ми я в дупето и не ме боли въобще, докато последната която ми поставиха в България в рамото, цялато рамо ме боля цяла седмица след това.
От къде ще препоръчате да купим зехтин на Тасос и каква е приблизително цената за екстравърджин 5 л
Близо сме до музея, може и там да отидем.

# 658
Благодаря, къде ви дадоха рецептата, на място в аптеката ли? Коя аптека във вашия алучай? И как стои въпроса с мокренето?

# 659
  • Варна
От къде ще препоръчате да купим зехтин на Тасос и каква е приблизително цената за екстравърджин 5 л
Близо сме до музея, може и там да отидем.

В понеделник в задължително посетете пазара в Принос  . Поне 2 сергии с местни маслини и зехтин ще има -  приблизително цената за екстравърджин 5 л. е около 20 - 25 Е. Купували сме от собственика на НАшия хотел който има и маслинова горичка за 12 - 15 Е за екстравърджин 5 л. Купували сме и от бабичките на пазара в пластмасова бутилка 2 л. - 5 - 6 Е.

Общи условия

Активация на акаунт