Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 154
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ако са по-рано нво изпитите, през юни нокой няма да се яви на училище. И сега между двата изпита и след втория ходеха 1/4 от децата. Синът ми ходеше (вероятно защото майка му си живее в собствен свят, в който правила, уговорки, ред имат някакво значение) но след 2-3 часа ги пускаха и се връщаше. Подобна пропаст между формалност и реалност за мен е пагубна за възпитанието. После си блъскаме главите защо обществената ни организация куца. Защото не обичаме реда, освен когато очакваме другите да го спазват.

# 361
  • София
Здравейте, имам нужда от съвет.
На четвърто класиране подадох заявление за участие, като всъщност е само преместване от една паралелка в друга. Т.е. документите в оригинал вече са в училището.

Сега виждам , че са класирали дете с по-нисък бал от този на дъщеря ми.

Какви действия следва да предприема - жалба, запитване или нещо друго.
Благодаря за съдействието.

Вероятно не сте ги изтеглили документите,затова така се е получило.
Има вероятност и да е техническа грешка/недоглеждане.
Не защитавам училището,не знам кое е със сигурност,/но подозирам/,само разсъждавам на глас.
Пишете после,как се е развила ситуацията при Вас!
Успех!

# 362
dimitrina73, напълно съм съгласна с това, но то не може да е аргумент срещу наличието на втора дата.
Неополозтворяването на последните дни на учебната година не е само в 7 клас и не може датите за НВО да служат като инструмент за въвеждане на ред. На НВО и без това му е трудно да е едновременно и вход за гимназиален курс и да измерва образователната система. Да си стегнат редиците.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 14:01 от solnichka

# 363
Какво сте се притеснили за разходите? И ние влизаме е преразход за курсове и уроци, но държавата не само не се е запритеснила, а и е измислила системата за да може да плащаме.

# 364
Какво сте се притеснили за разходите? И ние влизаме е преразход за курсове и уроци, но държавата не само не се е запритеснила, а и е измислила системата за да може да плащаме.

А и нали е безплатно образованието... какво ни пречи да си платим ние по 20-30 лв. и за това Simple Smile

# 365
  • София
На четвърто класиране подадох заявление за участие, като всъщност е само преместване от една паралелка в друга. Т.е. документите в оригинал вече са в училището.

Не защитавам училището,не знам кое е със сигурност,/но подозирам/,само разсъждавам на глас.
Успех!
Приетото дете момче или момиче е? Защото, ако е момче, всичко е точно. Впрочем и тук се оказва, че баловете на 4-то са доста над 3-тото.

# 366

А и нали е безплатно образованието... какво ни пречи да си платим ние по 20-30 лв. и за това Simple Smile
Ако се усетят, че може и с пари, ще направят изпити всеки месец като в УНСС.

# 367
  • sofia
Скрит текст:

Успех!
Приетото дете момче или момиче е? Защото, ако е момче, всичко е точно. Впрочем и тук се оказва, че баловете на 4-то са доста над 3-тото.
[/quote]

Четвъртото класиране беше без квоти.

# 368
32-ро направиха класирането съвсем прозрачно, доказвайки че 4-тото класиране е въпрос на бал и КЪСМЕТ. Всички освободени в хода на кампанията места са заети от следващите по бал кандидати. Е, не всички са "маскари", нали?

Аз съм със собствено мнение по въпроса.

Споделете по-подробно какво имате предвид. На всички би било интересно и важно.  Wink

# 369
Битката за втора дата следва да е на наборите, които ще се явяват на НВО. Тук темета се размива с търсене на проблеми, а не на решения. Затова предлагам на родителите на деца, набор 06 и сл. да са активни, а ние ще ги подкрепим. Родителите на по-големи деца ( не визирам безценните Помощнички) са загубили емоционален спомен. Втора дата трябва да има, дори от нея да се възползва само едно дете!

# 370
Битката за втора дата следва да е на наборите, които ще се явяват на НВО. Тук темета се размива с търсене на проблеми, а не на решения. Затова предлагам на родителите на деца, набор 06 и сл. да са активни, а ние ще ги подкрепим. Родителите на по-големи деца ( не визирам безценните Помощнички) са загубили емоционален спомен. Втора дата трябва да има, дори от нея да се възползва само едно дете!
Много от родителите на по-големи деца имат и по-малки такива и НВО им предстои отново.

# 371
Извинявайте,че се намесвам извън темата,но някой знае ли коя точно наредба или друго,не знам,указва,че училищата са длъжни да обявяват свободни места до три дни след датата на освобождаването? Снощи ми изтекоха очите да чета и.....нищо не намерих.

# 372
НАРЕДБА № 10 ОТ 1 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
В сила от 01.09.2016 г.
Издадена от министъра на образованието и науката
Обн. ДВ. бр.73 от 16 Септември 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.12 от 3 Февруари 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.46 от 9 Юни 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.77 от 26 Септември 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.48 от 8 Юни 2018г., изм. и доп. ДВ. бр.82 от 5 Октомври 2018г., изм. и доп. ДВ. бр.32 от 16 Април 2019г.

Чл. 104. (1) За свободни места се считат местата до утвърдения училищен и държавен план-прием, които включват:
1. незаетите места;
2. освободените през учебната година места.
(2) Свободните места се обявяват в три­дневен срок от освобождаването им на сайта на училището и в регионалното управление на образованието.

# 373
  • София
Това с допълнителните дати само за децата пропуснали първите дати по обективни причини не е добра идея. Още отсега мога да си представя колко дискусии и недоволство ще предизвика:

1. Различното ниво на трудност, дори и реално да няма разлика в трудността. На индивидуално ниво усещането ще го има (все ще има някоя позната задача в единия тест и непозната в другия да речем, или лесна за дадено дете, трудна за друго и т.н.).
2. Различното време за подготовка на децата, ясно е, че явяващите се на 2-рата дата ще имат предимство.
3. Допълнителния материал за подготовка на явяващите се на 2-рата дата, мога да си представя какво ще се случи, ако примерно на 2-рата дата се паднат няколко сходни задачи с тези от първата.

Всичко това може да се избегне, ако се даде възможност, по избор, на всеки който иска да се яви и на втората дата и после се вземе по-високия резултат от явяванията. По обясними причини едва ли много деца ще се възползват от тази опция. Времево всичко може да се вмести в периода 15 май - 15 юни, тази година НВО-то беше излишно разточено във времето, според мен с единствената идея за осигуряване на 1 допълнителен месец за бизнеса с школи и частни уроци.

Rumen_s, ,разсъжденията ти са доста погрешни. Мислиш от позицията на здраво, а не на болно дете.
Дори и трудността на втория изпит да е по-висока все пак ще има резултат, който ще е повече от 0 т., какъвто получават не явилите се.
Допълнително време за подготовка - болно дете по цял ден учи и натрупва знания, които не е получило за 7 г. преди това!?
А явяването и на двете дати, за да си избереш по-висока оценка не искам и да го коментирам. Мислиш, че ще са малко децата, които ще са принудени да го направят дали заради собствени, дали заради родителски амбиции?

# 374
То и на вас ви предстои още едно нво (в десети клас). Вярно, че не е с такава важност като това в седми клас, но ако решат да го ползват за разпределение по профили, както е в 73.СУ, отново е притеснително. Защото ако някой пропусне нво и затова отиде в профил история и философия, а е искал да учи математика и информатика, но за там има голям наплив сигурно няма да е много щастлив.
Аналогично пък децата от четвърти клас ако пропуснат нво по математика, няма да могат да кандидатстват в мг и пмг (а за там се готвят от втори клас). Техните състезания са взаимозаменяеми с изключение на омт за смг (но четейки Офнюз май няма да е вече така).

Общи условия

Активация на акаунт