WIZZ AIR - 35

• 51 026
  • 983
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте пак! Извинявам се за последователните постове, но пиша във връзка с друг казус. Майка ми и нейни приятелки би трябвало утре да пътуват към Болоня. Билета го купих аз и съответно на мен пращат мейли. Та сега видях, че съм получила мейл, в който пише, че са получили известия за стачки на трафик контрола в Италия за 25.10, т.е. утре и са възможни закъснения и прекъсвания на полети. И сега какво? Кога ще разберем за евентуална анулация? Не е ли редно да се съобщават по-рано тези неща,а не от днес за утре.. някой друг дали е получил подобно съобщение?

# 541
Това е предупреждение - може да стане, може да не стане.
Ако авиокомпанията отмени полета, ще получите изричен мейл. Може да стане и в последния момент. Евентуално тогава дължи обезщетение, освен ако не се дължи на извънредни причини.
Дано да се размине!

# 542
стачките са в графа форсмажор, т.е. не дължат никакви обезщетения

# 543
  • София
Toва намерих за утрешната стачка на въздушния транспорт в Италия https://www.enac.gov.it/news/scioperi-nazionali-del-25-ottobre-e … co-voli-garantiti
Не знам дали се отнася за всички италиански летища.
Но стачките в Италия са често явление. Има сайт, на който се обявяват предварително и може да се следят.
Ние преди 3 год. попаднахме на стачка като се връщахме на летището в Рим. Знаехме предварително за нея,  но не от Уиз. Всички полети на Раян бяха отменени, но Уиз изпълниха нашия полет с малко закъснение. Все пак на летище Чампино беше фраш от хора и доста неприятно за чакане.

# 544
Много неприятна ситуация, но дано имат късмет. За първи път ще напуска страната и чакаше екскурзията с много вълнение.
Очудвам се, че съобщават само ден преди полета. До колкото знам, стачките се плануват не от днес за утре. Аз съм виждала обявени стачки за след месец, примерно..

# 545
за стачки не се дължат компенсации, затова
освен това понякога стачките ги отменят в последния момент, или пък летят въпреки стачкат, зависи кой точно стачкува

# 546
  • София
Полета към Неапол за утре до момента е с 3 часа закъснение, но все пак искат да се отиде на летището като за нормалния полет. Днес към обяд получих съобщение за възможни промени, а преди час смс и имейл с новия час на пътуване и в какви случай дължат обещетение.

# 547
  • София
Здравейте, нахлувам с въпрос. Налага се да резервирам билет за Валенсия за другата седмица. На избраната дата не показва цена, а пише "преглед на цените" и за да я видя, трябва да започна резервация. Имам ли време да чакам по-изгодна цена или няма шанс за след седмица?

# 548
За след седмица няма голяма вероятност да стане по-изгодно

# 549
  • Варна
Здравейте Flowers Cherry Blossom,
някой знае ли дали летище София  е денонощно отворено или не?
Ще съм благодарна ,ако ми отговорите, въпреки ,че въпросът ми не е по темата.

# 550
Отворено е, но за кафенето не съм сигурна.

# 551
РуК, терминал 2 ли? Защото той и 1 е отворен, ама там няма нищо.
На Терминал 2, най-малкото работи нещо като нон стоп в ъгъла (в лявата страна на входа) и предлагат кафе и в 4ч сутрин.
Поне в толкова най-рано съм била на летището.

# 552
  • Варна
РуК, терминал 2 ли? Защото той и 1 е отворен, ама там няма нищо.
На Терминал 2, най-малкото работи нещо като нон стоп в ъгъла (в лявата страна на входа) и предлагат кафе и в 4ч сутрин.
Поне в толкова най-рано съм била на летището.

Sesylle Flowers Hibiscus ,благодаря за включването! Не зная кой е терминала, не съм пътувала от София.За мъжа ми става дума,ще лети за Брюксел, но в София ще пристигне около полунощ, а полета му е рано сутринта, та затова попитах , дали е отворено, за да изчака полета си на летището.

# 553
Студено е и неприветливо (хем беше май месец, когато ми се наложи да отвися там). Може и на автогарата да се изчака (ако пътува с Биомет), тя също е отворена през нощта.
Автобусите на Етап-Груп са директно до летището - само проверете дали се отнася за всички курсове.

# 554
Здравейте, лекарства в ръчния багаж може ли да се носят?
И машата за коса от ръчния багаж изважда ли се  при проверката?
Предварително благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт