Седми клас 2019/2020 - тема 1

• 34 906
  • 802
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Аз още съм в шок да ви кажа.
Първо никакво четене с разбиране - какво пише в статията и те какво коментират. А после как на научат на това и децата...
Следва откровена злоба, нападки, неприемане на чуждо мнение и т.н., да не изброявам, че край няма.
Както и никакво притеснение от всичките простотии, които пишат. Как не се замислят, че те самите представляват една значима институция...Тъжна картинка...

# 256
Мария, може ли линк към тази статия?

# 257
# 258
  • София
За съжаление, картинката е такава, не само в образованието ни, но и в обществото като цяло!  Много можем да коментираме, ама пък да четем с разбиране - НЕ!
Ние, като родители, които все пак искаме да имаме грамотни деца, просто не трябва да допускаме подобен тип учители да преподават на децата ни. Нищо друго не можем да направим, тъй като няма как да им паднем до нивото - с простак (казвам го без никакво извинение) няма начин да спориш. Той си знае своето (от къде пък го знае е друга работа) и си стои на него и няма начин да му докажеш, че не е прав. Подобен род битки отдавна съм спряла да водя. Така че - просто не им четете коментарите и не им се връзвайте на глупостите.
А, иначе, последиците от този тип учители са видими навсякъде - толкова трудно успявам да си наема хора, които са грамотни на родния си език, че вече дори почнах да се учудвам като намеря такъв. Sob

# 259
Здравейте, има ли мами на бъдещи седмокласници от Варна?

# 260
Аз се чудя тази група администратор няма ли? Как допуска такива обидни квалификации да се публикуват въобще.

# 261
Е то ние си ги образоваме децата що годе, и възпитани са, не се въвличат в спорове, ама на, ако се падне такъв квестор примерно...нищо. Или проверяващ.

# 262
  • София
Тези в групата се насметоха, взеха да трият поголовно, заметоха си масово простотиите и обидите в момента, в който обещах да ги направя публични Simple Smile

От Дарик радио ми се обадиха с молба за интервю,поговорихме си около 5мин, да видим какво ще пуснат. Много свястна беше журналистката, подчертах дебело че това няма нищо общо с поправка, говорихме и за абсурда на "равните условия", и за "невъзможността" за еднакви по тежест тестове, и за опасността от манипулация. Надявам се този път да го излъчат като хората.

# 263
Дано да не го орежат! Може пък сега да им се изясни, че не се търси " поправка".

# 264
  • София
Привет! Първо да се представя. Казвам се Ганка Симеонова, учител. Преподавам математика в 73. СУ в гимназиален етап (8-12 клас). Също така съм и родител на две вече големи момичета, съответно на 26 и 21 години.
От няколко дни чета постовете ви, както и тези във ФБ, относно евентуално втора дата за НВО по Математика и БЕЛ.
Само една отметка. Стана ми много мъчно, четейки постовете на колеги и родители, в които се говорят много негативни неща и всеки плюе другия.
Чета и сега си позволявам да пиша.
Аз лично мисля, че след като повечето ВУЗ- ове правят по няколко кампании и кандидастудентите могат да се явяват по няколко пъти, е редно да има втори дати за 7 клас.
Ще ви дам две основания:
1) Като родител. Когато голямата камдидатства преди доста години за СМГ след четвърти  клас, се яви на изпита с 38 градуса температура. Това й оказа влияние и не й достигнаха само 3 точки. И до ден днешен няма да забравя в какъв вид беше, когато излезе от изпита. Е, после след 7 клас си влезе в СМГ.
2) Ще припомня нещо, което вие като сравнително млади родители не го помните, но аз съм учител с почти 23- годишен стаж.
Земетресението през май 2012 година, когато точно в нощта преди НВО по математика за 7 клас пострада изключително много Перник. Тогава Бойко Борисов издаде постановление децата от област Перник да държат този изпит седмица след това. Този казус може да го използвате в доводите си ( това е прецедент), следователно при положение, че тогава се е случило, законът може да се промени.
и 3) Нека спазваме добрия тон. Все пак ние учители и родители работим за доброто на децата ни. Те са нашето бъдеще.

# 265
Да напиша и тук: журналистката от Дарик иска и позицията на учител. Ако някой е склонен да си каже мнението по радиото, моля да ми пише, за да ги свържа.

# 266
  • София
Г-жо Симеонова, аз първо искам да изкажа уважението и възхищението си към Вас като учител и като педагог! Следя публикациите Ви във форума в различните теми и с чиста свъест мога да твърдя, че ако повече учители бяха като Вас, то всичко щеше да е различно и в децата, и в родителите, и в системата. Изключително много се радвам, че Вашето мнение е, че сме от една и съща страна на барикадата. В тази връзка искам да попитам, без да Ви задължавам с каквото и да било, дали бихте изказали Вашето становище пред дамата от Дарик Радио, с която разговарях, тъй като би искала да има мнение и на учител?

# 267
  • София
С удоволствие бих изказала мнението си.

# 268
  • София
Благодаря, писах Ви лично съобщение!

# 269
Ганис, радвам се, че се включи.
Помня и теб, и земетресението, и втората дата.
Благодаря ти, че се съгласи да поемеш инициативата и да представиш гледната точка и на учител, който е разбрал за какво става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт