Хотелите във Велинград - 11

• 45 831
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
Последните постове са ми много любопитни по отношение на гледане, възпитаване и т.н. на малки деца.
Израстнали по хотели, цъкащи на телефон и електронни игри или затворени в стята за да са спокойни релаксиращите родители Rolling Eyes
Не ме разбирайте грешно, не критикувам, просто си мисля, дали моите деца като имат собствени такива ще правят по подобен начин Smirk
Иначе благодаря на всички за коментарите за различните хотели, нямам много опит и за мен са много полезни.Flowers Four Leaf Clover

# 151
dazel - Предложението за къща за гости беше за хората, които не искат деца около тях, няма нужда да подскачате като ужилена. И да - на моменти релакс зоната наистина прилича на детски кът, вече въпрос на домашно възпитание е да се обърне внимание на детето, че трябва да пази тишина. В СПА хотелите, особено в добрите си има места за всеки и за всичко. Eто например в Гранда на определени места в СПА-то не се допускат деца и са си го написали хората - https://www.grandhotelvelingrad.com/bg/grand-spa/adults-only-spa … and-wellness-zone

# 152
  • Пловдив
Нямам никакво намерение да се съобразявам с децата на останалите гости при условие, че в СПА-то малки деца нямат място. Съпругът ми сутрин плува рано и не обича сауни и др. подобни, така че има кой да гледа детето. Моето спициално чете книги. Таблет ползва като активно го уча как да търси полезна информация в Гугъл.  Не е невъзможно при добро желание и възпитание едно дете да не тича из СПА- то. Редно е който има деца и иска да ползва СПА да ходи на сауна в къща за гости. Аз предпочитам минерален голям басейн. Затова ходя на хотел.

# 153
Значи всички имаме предвид едно и също нещо.

# 154
Нямам никакво намерение да се съобразявам с децата на останалите гости при условие, че в СПА-то малки деца нямат място. Съпругът ми сутрин плува рано и не обича сауни и др. подобни, така че има кой да гледа детето. Моето спициално чете книги. Таблет ползва като активно го уча как да търси полезна информация в Гугъл.  Не е невъзможно при добро желание и възпитание едно дете да не тича из СПА- то. Редно е който има деца и иска да ползва СПА да ходи на сауна в къща за гости. Аз предпочитам минерален голям басейн. Затова ходя на хотел.
Мисля,че доста се отдалечихме от темата,а хора на които децата им „спициално” четат книги не могат да ме учат на морал и етика.

# 155
Интересен развой на темата, като се има предвид, че когато за пръв път писах тук, се интересувах точно от хотел, в който няма удобства за малки деца и съответно шансът да попаднем на такива е по-малък. Никой не ме отрази тогава, а дъщеря ми много ми се смя, че точно във форум, наречен бг МАМА съм изтъпанила такъв въпрос Joy Ами нормално, на този етап съм отгледала своите, скоро внуци ще имам, опитвам се поне в този промеждутък да си почивам в спокойна обстановка. При последните ми пътувания и почивки все се натъквам на някакви източници на шум и врява. Малките деца както и да е, но съм попадала и на домашни любимци, от онази порода "200 грама чиста злоба" - е това вече съвсем не се трае. В последния СПА хотел където бяхме пък едни си вкарваха бебето с тях в басейна. Представям си логиката им - и да се изпишка, ко толкоз, то бебе. А да, и не съм чула или прочела някой да каже "те моите деца са невъзпитани". Своето се изтрайва все пак лесно. Просто трябва да има места, профилирани за почивка без деца. Щом няма, може би няма достатъчно търсене, така че засега много много не ходя на почивки. Не са никак евтини и не смея да рискувам да ми бъдат провалени.

# 156
След като обсъдихме кой колко взима и колко яде от блок масите, сега ще обсъдим ходят ли децата ни в СПА хотели, за да четат или да играят на телефона... 😂
Все по-весело става, но много се разводни темата.
Лично аз не се сещам за хотел във Велинград, който да предлага настаняване 16+. Сега като се замислих, само в чужбина всъщност съм попаднала на такива. 🤔 Ето идея към хотелиерите за свободна ниша Wink

# 157
  • Пловдив
Хотел и деца, ОК. Басейн и деца, също ОК. Деца и СПА, категорично не. Да, чете детето ми. И като прочете дискусията, схвана какво пише, защото го прочете с разбиране. Моралът върви с възпитанието. Четенето на книги, лично за мен също е свързано с горните две неща. Навикът се възпитава до определена възраст. После колкото и да обясняваш, полза няма. Напротив. Мисля, че дискусията е напълно по темата. Защото явно има хора, за които това децата да правят каквото си поискат когато са в хотел им помага да си починат, нищо, че това ще пречи на другите да си починат. Доживях да се оправдавам, че съм научила детето си да чете книги.......защото, видиш ли, това не учи на морал и възпитание. За дядо Йоцо и всички останали, шапки долу!

# 158
В Акватоник в солната парна баня се натресих на младо семейство с дете на 2,5- 3 годинки. Детето ревеше а те го натскаха да седи. След 5 минутната борба между детето и най-вече бащата. Попитах дали имат идея какво му пручиняват? Бащата ме погледна злобно и каза че ЛЛ им го е препоръчал. Трудно се спори с идиоти които са готови да ползват всичко до дупка само защото са платили.

# 159

Лично аз не се сещам за хотел във Велинград, който да предлага настаняване 16+. Сега като се замислих, само в чужбина всъщност съм попаднала на такива. 🤔 Ето идея към хотелиерите за свободна ниша Wink
Нишата отдавна е запълнена, ако беше прочела горния ми пост с линка в него. И не става въпрос за настаняване, а за присъствие в СПА-то, където на малките деца не им е мястото. Щом хотел като Гранда го прави, явно има такова търсене и са стигнали до извода да провеждат съответната политика.

# 160
Друг вариант е да се ходи през делничните дни,когато децата не са във ваканция,а на училище.Аз май така правя и наистина не съм срещала деца с СПА-центровете,за това и много се учудвам на коментарите тук...но може и да е случайност.В чужбина има доста хотели,само за над 18 годишни.Но дори  и в такива,които приемат деца,там в СПА-то няма да ги пуснат със сигурност.

# 161
Аз говоря за хотели, които НЕ настаняват деца.
В Арте, например, също ясно пишеше, че СПА зоната е забранена  за деца под... (не съм сигурна точно, затова оставям многоточие) години,  но такива влизаха. Мисля, че почти навсякъде е така.

# 162
Еййй, мислех да не се обаждам, ама не се стърпявам. Значи отсега мога да кажа, че си личи кой си обръща внимание на децата и какво става в хотелите.
Напротив! По темата е и то точно.
Никога не бих била против детенце да е в големия басейн с мама и тате и да се радва. Виждала съм такива дечица, но рядко с шапки (то и възрастни гледат да минат метър) Само, че на такива дечица и тяхната почивка и радост се разваля. Просто си има деца пуснати на воля, дори поощрявани да лудеят. Ако някой се възмути...следва това дето четем сега. Тъжно ми стана на потребителката с момченцето на 4 годинки дето попита притеснено. Но малко са вече дечица, чиито родители им обръщат внимание и ги е грижа за реда в хотела, почивката  на другите. Мен дори не ме дразнят толкова самите почиващи и децата им, колкото външните дето идват и опищяват всичко и се изнасят.
Да дам два примера от почивка във Велинград и двете в хотел Аура.
1. Отивам в парната баня. Няма никой в спа-то. Там само 2 малки деца на 4-5г. ш 6-7 не повече. Питам къде са родителите и голямото измрънква, че са на басейна навън. Хубаво, решавам да си мълча и да не правя проблем. Отивам да видя за солна стая там уж има нова направена. Връщам се и тези дечица още там, едното едвам диша малкото. Викам жените от спато и те изведоха децата. Бяха изумени и ужасени. Отидоха да им търсят родителите. Нали се сещате, че ако нещо беше станало, те носят отговорност, защото видиш ли...те родителите ги изпуснали от поглед уж.
2. Случай от тази година с почиващо там семейство. Палаво момченце (не от най-палавите обаче) , на около 10 г. идва при майка си на дюзите (тя до мен) и казва, че е направило място да мине възрастна жена да влезе в басейна и било похвалено. Беше гордо с постъпката си, явно е рядкост. Но...майката изсъска буквално тихи но ясно "Колко пъти съм ти казвала да не отстъпваш и правиш път на никой и за нищо". Бях изумена. Детето виновно наведе глава и отиде в големия басейн да пръска и скача. За какво говорим тогава? Това с бебета и малки деца си е просто нормално. Нямам против, на някои им се радвам дори, но ... поне да са с родителите, като почнат да пръскат или викат да им се обясни, та те така се учат кое може, кое е правилно и т.н.
За правописните грешки, аз примерно бързо пиша, не следя изписаното дали съм натиснала съседен клавиш. Тук не сме на изпит. Но..когато няма за какво да се заядеш и тезата ти издиша, това също е материал, мда.

# 163
Цитат
Никога не бих била против детенце да е в големия басейн с мама и тате и да се радва.
Дори и в примера, който дадох - бебе, което беше с памперс извън басейна, т.е. още не можещо да контролира пишкането?

# 164
Аз съм виждала с памперси бебенца, но и без такива 1-2 годишни с гащета. Те също надали се контролират. Не ми е приятно да го правят и съм против, но се надявам да не пишкат вътре. На фона на пръскащи, ритащи, скачащи, а едно ми извади въдуха щото блеех блаженно и то под водата гмурнало се се блъсна в корема ми (не го видях, а иначе уж се пазя), това с пишкането просто не стигам до там с претенции вече((

Общи условия

Активация на акаунт