Съседи пушачи, как се справяте с техните никотинови миризми?

• 6 203
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
Eй го на решението на проблема на catforpet:
https://vimax.bg/klimatici/hiperinvertorni-klimatici/hiperinvert … 0-btu-klas-a.html
 вкарва външен въздух като го пречиства идеално и не мирише на нищо.
 Е малко скъпо де ама децата ще се предпазят и от ФПЧ.
 Между другото димът от цигари е топъл и по всички правила на физиката трябва да се издига право нагоре. На мен нещо ми се губи причината да прави мистериозен завой в балкона на catforpet и да се разхожда из апартамента й че и до коридора да стига (абе тия съседи арда без филтър ли пушат???). Съседа отдолу като пуши и при мен нищо не влиза- ама явно не съм на аномално място с отклонения от физическите закони.
 Абе цигарите са вредни ама комуникацията и съжителството с хора на които ако идат в гората ще им пречат дърветата е доста по-вредна ...
Явно законите на физиката не си ги усвоил в детайли. Законът на физиката се нарича "конвекция" и по-топлия вътрешен въздух излиза навън, а по-хладния външен влиза на неговото място вътре с него влиза и тютюневия дим - така се осъществява нормалното проветряване на отопляемите сгради.

# 31
  • София

Явно законите на физиката не си ги усвоил в детайли. Законът на физиката се нарича "конвекция" и по-топлия вътрешен въздух излиза навън, а по-хладния външен влиза на неговото място вътре с него влиза и тютюневия дим - така се осъществява нормалното проветряване на отопляемите сгради.
Значи нагретият тютюнев дим успява да се охлади по пътя от долния балкон до вашия до ниска температура, да завие във вашия балкон ( е да де- има дифузия) и да запази достатъчна концентрация на вещества, да влезе в апартамента ви ... ???? Вие сигурна ли сте че ви мирише на цигари или вече почвате да си въобразявате?

# 32
И на мен ми е интересно какъв е тоя издръжлив дим, че чак до всяко кътче на апартамента влиза и смърди та се не трае. Съседите ни като си правят сбирка пред входа под нашата тераса и пушат, у нас нищо не се усеща.

# 33
  • София
Че и да се наслои в дрехите, мебелите и да излъчва ли излъчва години наред...
Направо, всички пушачи в затвора!

Знаете ли кое убива непушачите?
Злобата.

# 34
  • София
Кое, кое?
Дай делото, по което е постановено решението, както и чл. 55 от КРБ.

# 35
Чл. 55.
Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.

Ако живееш в София, не знам как си решила, че получаваш пресен въздух като си отвориш прозореца.

П.п Какво общо има цитирания член от Наредба за обществения ред на територията на столична община със съседката на raptor и безумните й оплаквания?

# 36
Има си хора, на които всичко им пречи и слухтят денонощно какво правят съседите. Само не знам защо такива хора не си купуват къщи, а се бутат в апартаменти и сгради с други хора?
Никой няма да спре да живее заради вашите проблеми с всичко и всеки.

# 37
Има си хора, на които всичко им пречи и слухтят денонощно какво правят съседите. Само не знам защо такива хора не си купуват къщи, а се бутат в апартаменти и сгради с други хора?

Струва ми се, че е от липса на внимание. А какво по- добро поле за изява на собствената лудост от жилищна сграда.

# 38
  • София
Да си пият редовно лекарствата и да си лекуват нервите.
Не да се карат с хората.

# 39
Струва ми се, че е от липса на внимание. А какво по- добро поле за изява на собствената лудост от жилищна сграда.
Да де, ама те явно не й обръщат внимание. Затова реши да пише тук да се посмеем дружно.

# 40
raptor, за вентилатори и други електроуреди, които издават шум според наредбата не трябва да се пускат в определени часове. Съседката си е в правото да търси съдействие от квартален и полиция, ако не се съобразите.

На мен ми е по-любопитно защо някой се набутва на място, на което правилата на го устройват. Като му пречат наредбите и законите, отива по гори и поляни, където може да прави каквото си иска. В сградите ясно е записано, че в определени часове не се пускат уреди, защо да се присмиваме на тези, които го спазват и да ръкопляскаме на нарушителите? Чак пък драми, че посред нощ няма да бучи с аспиратор и вентилатор. И без наредба би ме било срам да будя хората.

За дима обаче в общия случай няма забрана. Може да има прието индивидуално в някой вход, но по принцип не е включено в наредбата за София. И у нас влиза, понякога е доста наситено, ако ми пречи, затварям и пускам климатика. Не мога да приявявам претенции, че някой яде, пие или пуши на собствения си балкон.
На хората на 1 етаж им влиза и ако някой на улицата пречи, но това е положението, на открито е разрешено.

# 41
  • София
Човече, и у нас се чува, когато съседите се къпят, 4-5 сутринта. Понякога ме будят, друг път - не.
Как си представяш, че ще отида да им правя забележка??
Не е нормално това.

# 42
  • София

В случая с лудата ми съседка (50 годишна неомъжена без деца и с доста котки) проблема определено е недое... с извинение. Беше особено комично като реши да ме тормози с музика, горката не знаеше какви чудни албуми имам в колекцията си ...

# 43
Чл. 55.
Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда.

Ако живееш в София, не знам как си решила, че получаваш пресен въздух като си отвориш прозореца.

П.п Какво общо има цитирания член от Наредба за обществения ред на територията на столична община със съседката на raptor и безумните й оплаквания? 
Ами има си измервателни станции в София, които показват че замърсяването на въздуха в София е под допустимите стойности по индекс ППЧ10.
https://air.sofia.bg/

п.п ами прочети внимателно извадката от наредбата и помисли - ще ти дам един малък жокер, виждам че се затрудняваш "домашни дейности"

# 44
  • София
raptor, за вентилатори и други електроуреди, които издават шум според наредбата не трябва да се пускат в определени часове. Съседката си е в правото да търси съдействие от квартален и полиция, ако не се съобразите.
Е то абсорбатора няма и защо да работи след 22ч- неговото пречене е в нормалните часове когато се готви.
 Вентилатора в банята обаче си потегля при всяко светване на осветлението в нея. Така е и при съседа ми отдолу и нощем извън самата баня нищо не се чува. Съседката естествено може да си търси съдействие от кварталния и леко ме съмнява да го получи ... то тогава и аз ще потърся съдействие за доста неща за които човек въобще не си струва да се оплаква (пералнята отгоре в 23 въобще не ми пречи ама току виж започнала).

Общи условия

Активация на акаунт