⭐️Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги⭐️тема 21

• 15 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 690

Flowers TulipЦЕЦЕ* благодаря за инфото..с удоволствие чета всичко
което намираш и споделяш..страхотно е!!
Hands Clap Hands Ok Hand

Revolving Hearts

# 691
Софи, аз с голямо удоволствие търся информация и чета за неща, които нормално никога няма да ми хрумне да се поинтересувам. Неща, които едва ли някога ще ми потрябват в живота, но пък е интересно и любопитно.

Нобеловата Награда за литература през 2006-та година е присъдена на турският писател Орхан Памук, който в търсене на меланхоличната душа на родния си град откривал нови символи на сблъсъците и преплитанията на различни култури.

Та и ние като него тръгнали от сериала стигнахме до нови, поне за мен непознати неща.

И да ви припомня - мустака, усмивката и перчема на единия кандидат жених

# 692
Софи, аз с голямо удоволствие търся информация и чета за неща, които нормално никога няма да ми хрумне да се поинтересувам. Неща, които едва ли някога ще ми потрябват в живота, но пък е интересно и любопитно.
..Та и ние като него тръгнали от сериала стигнахме до нови, поне за мен непознати неща.

И да ви припомня - мустака, усмивката и перчема на единия кандидат жених

Flowers TulipСподелям мнението ти напълно..от самите сериали кой знае какво
не можеш да научиш но когато е Хит то не е случайно..и рекламата която правят на страната си е
повече от печеливша..ако не я посетиш като турист поне ще се разровиш да научиш нещо за нея,което иначе
няма да се сетиш никога..за турските сериали съм чела, че  фен*ския туризъм е  вдигнал печалбите на страната с над 30%..
Hands V

# 693

Здравейте, момичета!

Заредена с неповторими преживявания и положителни емоции влизам в темата, за да ви поздравя! И започвам първо с маминия хубавец и 3-ти фрагмент от "Шампион", а след това ще ви разказвам и показвам снимки от местата, които имах щастието да посетя.

# 694
А като сложих снимката на кандидата с мустака се сетих за Настрадин ходжа и писмото, което Фатих е помогнал на Нур да напише. Та в тази връзка:

Най-третираният персонаж в турската фолклорна традиция е Настрадин Ходжа. Надлъгванията му с българския мъдрец Хитър Петър са пословични. Обикновено победител в „двубоя“ между двамата сред турската общност е ходжата; при българите е обратното. Трябва да отбележим, че за разлика от „народния герой“ Хитър Петър, Настрадин Ходжа (1208-1284) е действителна историческа личност. Някои автори поставят под съмнение личността на турския мъдрец, като го приемат за обобщаващ фолклорен образ. Приема се, че Настрадин Ходжа е роден в селището Хорто, разположено близо до Сиврихисар. Дълги години е живял в Акшехир, където се намира неговата гробница, както и тази на дъщеря му Фатма.

Софи, права си и аз четох тази статистика
Емииии, добре си се завърнала. Виж с каква широка усмивка те чака

# 695
Flowers BouquetУауу..ЕМИ*   бонджорно..добре дошла у дома..
отпочинала и заредена с положителна енергия и емоции!!
Hands V Kiss

Joy Kissing Heart

# 696
 Емии , добре дошла у дома  Hug  Готови сме за разкази и снимки . Така искам и аз да се заредя с някое хубаво  място по света  Confused

Сладко капучино за  теб с лика на Чачо

Цитат
малкия шампион порастна пу че са сладки  Heart Eyes
нали мога да ползвам гифчетата  за другаде .

Последна редакция: пн, 09 сеп 2019, 00:47 от femmi2

# 697

Не съм свалила всички снимки, но с удоволствие ще ви пусна някои от тях.

Като страстен любител на кафето - започвам с едно от двете най-стари кафенета във Венеция - “Флориан” /1720г./- (първото в Италия, някои твърдят, че е първото в Европа). Намира се на площад “Сан Марко”. През целия ден има музика на живо, сервитьорите са облечени в бели фракове. Луксозно и скъпо кафене - най-евтиното кафе тук е 8 евро, а цената на виното започва от 200 евро. Не съм пила кафе точно тук, но вкусът на италианското кафе не може да се забрави, без значение къде си го поръчал - навсякъде го пиех с удоволствие.

Скрит текст:
“Сан Марко” се намира в центъра на Венеция и е нейният главен площад, наричан още “официалния салон на Европа”. В продължение на стотици години пиацата е център на политическия, религиозен и обществен живот на града. В началото на XII в. на днешното място на площада се е намирало поле с трева. В настоящия вид е оформен по случай срещата на папа Александър III с император Барбароса. На този площад са разположени и най-важните сгради във Венеция, които са диктували ритъма в ежедневието на венецианците – Дворецът на дожите, катедралата "Сан Марко", Камбанарията, часовника и сградите на Новите и Старите прокурации. Две от най-старите кафенета във Венеция се намират тук – “Флориан” /1720 г./ и “Куадри”/любимо място на лорд Байрон/. Площадът, подобно на катедралата, носи името на светеца-покровител на града.
(тази информация е от нета, а от мен са снимките)
(малките улички на Венеция - пъстри и красиви- най-тясната е 70 см, а най широката 2 метра)

И нещо от сета на "Шампион" Sign Clapper

# 698
Еми, прекрасно е. До тук всичко е като от приказка. А информацията е интересна.
Продължавай да чертаеш маршрута за медения месец. Знам, че ще избереш най- романтичния

# 699
Flowers BouquetЕМИ* прочетох за вкуса на италианското кафе и
 имам питане - вкуса на лазанята, пиците и спагетите
различен ли е от приготвените в България от
италиански майстори, както се рекламират..
Yum

Цитат

Heart EyesСтрахотни снимки..
истинското присъствие трябва да е уникално романтично..!!
Hug

# 700

Софи, аз съм живяла 2 месеца в Италия и италианските пици на мен не ми харесаха, в България пиците са ми по-вкусни, а вкуса на лазанята е много близък до това, което ние си поръчваме и правим. Италианската паста и у нас е много вкусна, но в Италия има изобилие от разновидности. Освен пастата с доматен сос, морски дарове и пармезан, аз съм опитвала и паста с боб, със зеле и всички видове зеленчуци - не бях очарована. Въпрос на вкус. Сега наблегнах на малките хапки (чикети), сладоледа и сладкишите.

Скрит текст:
Защо венецианците не минават между колоните на Сан Марко?
http://www.nasamnatam.com/statia/Zashto_veneciancite_ne_minavat_ … n_Marko-3357.html

Дворецът на дожите и затворът - двете сгради са свързани с моста на въздишките (но това не са въздишките на влюбените, а на осъдените, които за последен път са поглеждали Венеция и морето, минавайки по този мост, за да бъдат хвърлени в затвора)
Съжалявам, че не мога да ви пусна и моста, но аз така съм се разпростряла върху него, че не успях да се изрежа. Joy

Цеце,  а нашите влюбени гълъбчета след Венеция ще ги заведем до Верона, Падуа, а може да прескочим и до Любляна.

Феми,  нали знаеш, че можеш да ползваш всички гифчета и колажи, които правя. И не спирай да мечтаеш - мечтите се сбъдват и ти ще посетиш всички любими места.

# 701
Purple Heart Purple Heart

Hearts

Hearts .."казах ли ти ,че те обичам.".*Flowers Rose

09.09.019** Misc Performing Arts

# 702
Здравейте! Спорен ден!

За да опознаеш един човек,
не ти трябва време, а ситуация.

Тери Пратчет

# 703

Здравейте, момичета!

"Да говорим за проблемите си е най-голямата ни пристрастеност. Разрушете навика – говорете за радостите си!''
Рита Скиано

Красива и успешна нова седмица,
изпълнена с много обич и сбъднати мечти!

# 704
„Трудно е да обичаш жена и да не правиш нищо.“
Лев Толстой

Общи условия

Активация на акаунт