Клуб "Полицейска съпруга" - 7 тема

• 92 539
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
А кога дават инфо за зимния период?ММ няма служебен комп.и не винаги може да следи в системата инфото за почивките
quote author=delia link=topic=1133450.msg45085427#msg45085427 date=1658672596]
Не мога да отговоря за времето за кандидатстване за зимния сезон. МВР не практикува да дава две помещения на едно семейство. Слагат фотьойли, дивани. Има апартамент до нас, но не знам колко спални има. Когато извадят списъка с помещенията за съответното ОДМВР изберете смяна, в която се предлага помещение с нужния ви брой легла. И последно - цената за семейни и намиращи се във фактическо съжителство е една и съща. Видях заповедта в сайта, страницата на "Почивно дело". Как се доказва фактическо съжителство да кажат другите, ние сме в брак и носим акта за граждански брак и на децата актовете за раждане. Копия, разбира се. Нищо, че аз съм тире на фамилията, а момчетата носят бащино и фамилно име на правоимащия.
Бюрокрация, кво да правиш?!
[/quote]

# 631
Пред Тилия има хубава детска площадка.

# 632
Не мога да отговоря за времето за кандидатстване за зимния сезон. МВР не практикува да дава две помещения на едно семейство. Слагат фотьойли, дивани. Има апартамент до нас, но не знам колко спални има. Когато извадят списъка с помещенията за съответното ОДМВР изберете смяна, в която се предлага помещение с нужния ви брой легла. И последно - цената за семейни и намиращи се във фактическо съжителство е една и съща. Видях заповедта в сайта, страницата на "Почивно дело". Как се доказва фактическо съжителство да кажат другите, ние сме в брак и носим акта за граждански брак и на децата актовете за раждане. Копия, разбира се. Нищо, че аз съм тире на фамилията, а момчетата носят бащино и фамилно име на правоимащия.
Бюрокрация, кво да правиш?!

Трябва да сте на един и същ постоянен адрес по лична карта или да носите удостоверение за настоящ адрес, защото при нас например той съвпада, а по лични карти сме на различни.

# 633
Предстои ни почивка в Тилия, никога не сме били там. Плажът, който в близо до станцията става ли, има ли шезлонги и чадъри и знаете ли на каква цена? А и още нещо, дали предлагат хавлии в базата или по-добре да си взема

# 634
  • София
Предстои ни почивка в Тилия, никога не сме били там. Плажът, който в близо до станцията става ли, има ли шезлонги и чадъри и знаете ли на каква цена? А и още нещо, дали предлагат хавлии в базата или по-добре да си взема
Не съм била там, но стандартът е да има малка (за ръце) и голяма (за къпане) кърпа. Ако под "хавлия" имаш предвид халат - не зная, но по-скоро не.

Нямам сгъваем матрак и се чудя какво да сторя...моят матрак ще заеме целия багажник.
Може вместо матрак да се ползват няколко нагънати олекотени завивки, а може да разполагат с някакви одеяла. Ако в стаята няма, помолете чистачките да ви дадат, едва ли ще ви откажат за бебе.

# 635
Докладвам от Боровец. Станцията много ни харесва, всичко е чистичко и ново, персоналът е много любезен. Пристигнахме късно в сряда вечерта, персоналът вече щеше да си тръгва, но ни приготвиха и сервираха вечеря. В стаите е толкова топло, че днес спряхме парното. Цените в барчето са народни: кафе - 20 ст., 3 в 1 - 26 ст, мин. вода 1,5 л - 92 ст., две големи ракии с две фанти - около 5 лв. В стаите има телевизор, хладилник, фотьойл, два гардероба. Стаите не са големи, но има всичко необходимо. Станцията е на хубаво място. Има фитнес, сауна и парна баня.

Здравейте, а подходящо ли е за деца? Имаме две деца на 3 и на 6 годинки и се чудим дали за тях ще е подходящо там?

# 636
  • Някъде по Дунава
Подобни цени , каквито delia описва, бяха и цените на Долна баня.

# 637
Боровец или Велинград в коя от базите е по-подходящо за семейство с две малки деца на 3 и на 6 години за през лятото? Не сме ходили досега, но поради често боледуване на едното, искаме малко да ги закараме на по-чист въздух.

# 638
Плажът който е точно под станцията е малък,свободна зона и няма чадъри и шезлонги(поне преди 3 години беше така 😊)
Хавлий и кърпи има в стайте..базата е хубава за цената която плащаме.Храната също става,има и кафе в блок 2 което предлага напитки на народни цени!😊
Ние сме били няколко пъти там и сме много доволни от базата.

# 639
  • Г. О.
А някой от вас настанявал ли се е преди 14ч? Примерно, ако стаята е била освободена по-рано или хората са си отишли преди крайния срок на почивката. Ще пътуваме рано и предполагам преди обяд ще сме там, но тъй като сме с бебе, би било чудесно, ако можем да се настаним. Май ще звънна предишния ден да питам.

# 640
  • Някъде по Дунава
Миналата година ни настаниха в Долна баня към 12.30, но по - рано едва ли ще ви настанят.
Относно коя база е по - подходяща за деца, според мен е Боровец, без да съм била там. Все пак е в самата планина, сред гора, а във Велинград е в града и дворчето е съвсем малко.

# 641
Боровец или Велинград в коя от базите е по-подходящо за семейство с две малки деца на 3 и на 6 години за през лятото? Не сме ходили досега, но поради често боледуване на едното, искаме малко да ги закараме на по-чист въздух.
На Велинград не сме били на базата. Мога да кажа за Боровец и Долна баня, пък вие си преценете.
Боровец - курорт, има някакъв здравен пункт, ама не видях да работи, аптека не видях за вече 5дни пребиваване тук. Базата е до гората, от предната страна има съвсем малка детска площадка, която следобяд е напечена от слънцето. Има някакъв въжен град като атракцион за деца, може би е подходящ за 6годишното. Не виждам детски площадки из курорта. Много опции за разходки в района, дори за возене с лифт (кабинка или седалки). Има магазинчета за детски играчки, хранителни стоки, няма сладкарница, баничарница. Няма обществен басейн, не знам дали могат да се ползват басейните на хотелите щом не си гост. Паркингът е пред станцията за 5-6 коли, останалите паркират където намерят.
Долна баня - всъщност базата е в с. Св.Спас на 5-6км от Долна баня. Бивша вилна зона с десетина постоянно живущи там. Няма нищо. Базата е разположена в огромен затворен парк с алеи, параклис, стара овощна градина, пейки, беседки. На портала - бариера и охрана. Басейнът и фитнесът са затворени за ремонт, има стрийт фитнес и лост. Има паркинг голям. В Долна баня има всичко нужно, вкл. два хотела с басейни с мин. вода и достъп на външни хора срещу заплащане.
И на двете места има семейства с малки деца. Вие си преценете кое ви е важно спрямо вашите деца.
Ако мога да бъда полезна с друго инфо, питайте.
А, сега се сетих, че в Долна баня най-много ме дразнеше топлата вода -идваше бавно, трудно, не беше достатъчно гореща и свършваше бързо. На Боровец топлата вода идва веднага, много гореща е и не свършва. И  TV е с повече канали.

# 642
  • София
На Боровец има аптека по алеята със заведенията, в някой от хотелите. На Долна баня условията не бяха кой знае какви дори преди 10 години, не зная правен ли е ремонт. Докато Къпина е ремонтиран съвсем наскоро.
Ако хотелските басейни не пускат външни, със сигурност пускат в хотел Олимп на МО, той е горе на баира над хотел Самоков, може да се отиде с кола. Басейнът е  10 лв. възрастен и 5 лв. дете, вътрешен голям - 25 м, най-плитката част е 1,40

# 643
На Велинград базата има ли басейн?

# 644
На Велинград базата има ли басейн?

Няма басейн, мъжът ми со беше взел ваучери пт грабо за хотел Елбрус, може да се ползват и в други хотели срещу заплащане, доколкото знам

Общи условия

Активация на акаунт