Бременна съм, а той е с друга

• 17 064
  • 278
  •   1
Отговори
# 105
Ужасна ситуация...Моят съвет е  да останеш в дома където си сега, докато родиш и детето стане поне на 1 година! През това време обаче, пълен игнор към мъжа. Няма какво да очакваш от него като отношение, той си има друга жена. Не му обръщай внимание, гледай на него като на съквартирант. Използвай го максимално и по всякакъв начин, за да облекчиш ежедневието си сега и след раждането. Ще имаш нужда от това, а също е добре,че той все пак иска да помага по някакъв начин.
Знам,че е много трудно,знам. Най-доброто според мен е да си плетеш кошничката за самостоятелен живот, забрави че ще сте семейство.То се е видяло, че мъжа ти е поел по нов път, ако не е тази, ще си намери друга мадама, и само ще вреди както на теб, така и на детето си.

Гледай си бременността и здравето и всичко ще се нареди.

# 106
В тази ситуация не са само двама, та да мислите само за първата или втората гледна точка. Третият, нищо че не може да говори, също е страна. Твърде лесно давате съвети за лишване на дете от баща.

# 107
В интерес на истината аз не видях колебание у авторката относно упражняването на бащинските права на този...плъх (извинявам се, не се стърпях). По време на моя брак таткото отсъстваше активно от живота на нашите деца. Къде поради служебна ангажираност, къде от нежелание да наруши комфорта си. От както развода ни е факт обече, той стана истински баща. Както казваше една позната - не случих на мъж, но случих на бивш мъж.

# 108
  • София
Стига си преиначавала. Аз говоря кое е по- добре за детето. Ти говориш за мъжа. Не знам кой е отмъстителният. Много ти е важно да не го освободиш и да си "плати". И винаги го прокарваш като контрааргумент.

Зло, много ти е симпатичен таткото, явно, щом я съветваш да го освободи изцяло от всякакви грижи.

И защо е по- добре за детето да му пише баща неизвестен?
За да се изпълни с уважение към майка си, че не знае от кого е забременяла?
Или да изпадне във възторг, че знае, ама дори не си е направила труда да ги запознае, заета да отмъщава, че я е изоставил?

И да, всеки трябва да отговаря за действията си, затова твърдо съм против мъжете да бъдат оставяни да оплождат де що сварят без никакви последствия.

# 109
  • София
Ама не можеш да накараш някого да си "плати" така, както ти смяташ. Човек, имащ права и постъпил така, може много повече да нарани едно дете, отколкото ако го няма. Това е моето мнение. Няма да се убедим една друга Peace
Виждала съм много по- прецакани и травмирани хора, които уж имат баща боклук, отколкото такива без бащи.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 21:49 от The Catcher in the Rye

# 110
  • Варна
А защо приемате за даденост, че ако в акта пише баща неизвестен, това дете цял живот няма да знае кой е той или пък, че бащата няма да има връзка с детето си, ако не е припознато?

# 111
  • София
Този... ъъъ мъж, не заслужава да е баща. Ясно е обаче, че авторката си го иска за такъв, така че е излишно философстването дали да позволи детето да бъде припознато или не. Чудя се обаче за чий седи там, при положение, че не я бръснат за слива.

# 112
  • Варна
Щото още храни надежди.

# 113
Авторката къде си?  Може да се изкажеш по темата за припознаването, че много се изписа.

За мен тя стои от навика, и най вече заради надеждата, че той ще поеме финансовата отговорност. Не вярвам, че той от вчера е такъв боклук, и не вярвам, че тя от 10 години е сляпо влюбена.

# 114
  • София

Виждала съм много по- прецакани и травмирани хора без бащи, отколкото такива, които уж имат баща боклук.

Да, нали и аз тази теза защитавам- по- прецакани и травмирани са тия без бащи, отколкото с бащи, макар и боклуци........
Първите са оставени без избор- баща неизвестен, докато вторите имат избора да решат какво отношение да имат към бащите си.

# 115
  • София
Щото още храни надежди.
Да, това е ясно. Въпросът е защо храни тия надежди. Няма ли да й е кофти след време, ако тоя блудният се завърне. Как ще го приеме обратно, какво ще й е отношението спрямо него, ще му има ли доверие... Как изобщо се преглъща нещо подобно.

# 116
Жената е бременна и зарязана, сигурно е в шок. Вероятно си мисли, че заради детето трябва да седи и да търпи. Като всеки човек иска да има нормално семейство.

# 117
  • София
Оф, еми обърнала съм си изречението по невнимание.. Сори. Другото имам предвид. По- травмирани деца с кофти бащи, които ги натоварват и им правят номера, отколкото такива без баща.
Имах приятелче, което баща му не го пускаше да излиза извън страната и винаги му беше много криво, когато е имало екскурзии. Моят трябваше да пътува от друга страна, да заверявамв документи и ми беше много свито дали щи дойде (навреме).

# 118
The Catcher in the Rye, тук въпросът е той да припознае детето. Това не означава, че бащата ще му дава наклон в живота. Ясно е, че авторката няма да остане с него (надявам се). Аз не виждам и особен ентусиазъм у него за това дете (може и да бъркам) и надали ще му „трови” живота. По-добре е да знае кой е баща му, а не да обвинява майка си, че му е отнела това право. Детето само ще си изгради представа кой и доколко е родител.
Да не говорим, че бащата може и да осъди майката и да си търси правата.

# 119
  • София
Може да я осъди, ако тя обжалва припознаването.

Общи условия

Активация на акаунт