Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 165
  • Мнения: 433
Задължително обирам често пяната при варенето на сладкото , бурканите трябва да са измити и подсушени добре ,пълня горещо сладкото и заварявам ,като обръщам бурканите надолу с капачката и покривам с вода над капачката.

# 166
  • Мнения: 3 924
Една от най-популярните хитрини, която знам от моите баби, с които правехме конфитюри, като бях дете, е, за да се разбере дали конфитюрът е готов, се взема една суха чиния (в светъл цвят), сипва се малко количество конфитюр и с лъжичка се прави пътечка през него. Ако пътечката запази формата си, значи конфитюрът е готов.

# 167
  • Мнения: 1 085
Не ползвам консерванти, просто наливам готовото сладко докато е вряло и затварям веднага и обръщам наобратно.

# 168
  • Мнения: 158
За да се запазят цели плодовете ( смокини, сини сливи, тиква и др.) в сладкото - престояват във варов р-р няколко часа и тогава започва варенето им.

# 169
  • Мнения: 43
Оставям плодовете да престоят със захарта, варя на слаб огън и обирам пяната.

# 170
  • Мнения: X
Измивам и почиствам плодовете и ги оставям едно денонощие със захарта, варя на следващия ден на бавен огън, като махам пяната, до сгъстяване. Сладкото се пълни топло, в буркани.

# 171
  • Мнения: 121
Оставям посипани плодовете за една нощ и после ги варя на бавен огън.

# 172
  • Мнения: 1 980
Оставям плодовете покрити със захар Захира за една нощ в хладилника. След завиране го оставям да поври малко на бавен огън. Изключвам котлона и изчаквам да се охлади. После пак охлаждам, загрявам и така няколко пъти до готовност.

# 173
  • Elhovo
  • Мнения: 293
Винаги го варя на много слаб огън , премахвам добре образувалата се пяна и накрая на варенето-1 малка лъжичка лимонтузу слагам.

# 174
  • Мнения: 7 725
Мои хитрини за варене на сладко нямам, спазвам стриктно рецептите от тефтерите на баба и нейните готварски книги, винаги използвам здрави, добре узрели плодове и хубава захар, през последните години желиращата на Захира и voila винаги отличен резултат.

# 175
  • Мнения: 8 250
Приготвям конфитюр и сладко във фурната и не се налага да вися постоянно на котлона и да бъркам.

# 176
  • Мнения: 1 758
Ползвам качествени плодове, качествена захар, като гледам да не прекалявам с количеството, плодовете също съдържат захар, а така придават и индивидуален вкус на сладкото. Изписвам го още горещо в бурканчето и от топлината те се запечатват перфектно.

# 177
  • Мнения: 840


Изтеглени са късметлиите, които печелят кошница с продукти ЗАХИРА! Това са:

Flowers Strawberry  Mitonela
Flowers Cherries  K.A.G.
Flowers Tangerine  Syn

Честито!

Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 25 август 2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "ЗАХИРА" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон за връзка).

Благодарим на всички потребители за участието!

Общи условия

Активация на акаунт