На море в Гърция 2019 - V

• 50 989
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
Да, и ние така, но понеже въпросът беше за Касандра, източния бряг. Там най-много са КаОйл. Впрочем зареждали сме от тази верига, не си спомням да е имало проблем. Все пак предпочитаме Еко или Бритиш петролиум.

# 511
  • София
В Гърция никога до момента не съм попадала на гадна нафта. Напротив, колата веднага разбира като и сипем гориво в Гърция. Зареждаме на всякакви бензиностанции, изобщо не гледам имена. Никога не сме имали проблем, и в най-забутаните места сме зареждали, и качеството не е било различно.

# 512
И ние не предпочитаме глобалните вериги, а напротив - гръцки брандове като Елин и Кристал. Зареждаме по-високия клас нафта. Но се е случвало и от "селските" бензиностанции за трактори, като няма друга наблизо.

# 513
  • София
Мисля,че на КаОйл или Етека (или нещо подобно) сме сипвали брутално гадна нафта. Все още нямахме собствен кемпер и бяхме наели. Тази машина нямаше никаква мощност и трещеше здраво. При следващото зареждане се оправи.

Но и на Шел сме попадали на лоша нафта.

Все пак предполагам, че с лека кола не се усеща толкова разликата в качеството на горивото.

# 514
Един сайт за калкулиране на разход за гориво и тол такси за Гърция:

https://vriskoapostasi.gr/en

Отбелязва се на картата стартова позиция, и крайна дестинация, вида гориво и разхода, и изчислява стойност на горивото и тол такси за зададения маршрут.
Ще го тествам другата седмица да видя правилно ли смята толовете, но на прима виста мисля, че горе-долу дава вярна представа.
Хубав сайт. Благодаря за споделеното.

# 515
Вчера по обяд движението към Гърция беше по стария път и нямаше грам задръстване. На границата чакахме 5 минути.

# 516
  • София
Вчера и ние пътувахме, нямаше слизане от магистралата. Около 20:00 минахме границата. Имаше 6-7 коли пред нас.
Тази сутрин е било ад, опашката според познати е започвала от края на магистралата.

# 517
Здравейте, знаете ли дали има ферибот от Амулиани до Уранополи? В нета намирам само до Трипти. Пък ни се иска да се разходим до Уранополи. Още малко остава до миниатюрната ни почивка на Амулиани Simple Smile

# 518
  • софия
От Трипити до Урануполи с кола е максимум 30 мин. Не знам да има фери или каквото и да е. Може да питате на пристанището на Амулиани, може да има някоя лодка.

# 519
Благодаря на всички! Много ми бяхте полезни.

# 520
  • No Line On The Horizon
Здравейте, ще почиваме в Неа Каликратия, но един човек от компанията ще пътува с автобус, за съжаление най-възрастният и не говори английски. Ще пристигне на автогара КТЕЛ Македония и трябва с автобус 45А да отиде до КТЕЛ Халкидики. До колкото се ориентирам този автобус се хваща от спирка 13011 T.S. K.T.E.L. и въпросът ми е, ако някой е правил такъв трансфер къде точно се намира спирката спрямо автогарата и откъде се купуват билети за градски транспорт в делничен ден?

# 521
Здравейте, знаете ли дали има ферибот от Амулиани до Уранополи? В нета намирам само до Трипти. Пък ни се иска да се разходим до Уранополи. Още малко остава до миниатюрната ни почивка на Амулиани Simple Smile

Няма ферибот от Уранополи, от Трипити е. Все пак задължително направете разходка и до Уранополи, от там можете да вземете корабче и да разгледате манастирите. Много е хубаво.
Ако имате въпроси за Амулиани - на линия съм Simple Smile Вчера се върнахме, изкарахме страхотно!

# 522
  • Luxemburg
Здравейте. Утре планираме да си вземем лодка от Трипити и да си намерим някой хубав плаж(ове), а след това някое типично готино гръцко ресторантче за обяд и също и за вечеря. Имате ли впечатления и бихте препоръчали (плаж и ресторант)? Пробвахме днес на Ставрос ресторант Агнанти и останахме страшно разочаровани. Всичките ястия бяха ужасни, само гръцката салата ставаше. А го посещаваме вече 6-7 години и не мога да повярвам колко е паднало качеството. Та ми се иска нещо препоръчано от тая година, а не да стрелям на посоки. Преди дни бях потресена от “хубавите” плажчета на Олимпиада и вече ме е страх да питам местните да ми препоръчат. Надявам се тук да открия нещо. Благодаря.

# 523

.......
Ако имате въпроси за Амулиани - на линия съм Simple Smile Вчера се върнахме, изкарахме страхотно!

Препоръчайте заведения за хапване, по-спокоен плаж (северозападните били такива, но са трудно достъпни с кола)? Правихте ли разходка с лодка - наета от вас или тип екскурзия около острова и до Магарешките острови?

# 524
За Амулиани-в понеделник се върнахме от там.За мен най-спокойния плаж е Магали Амос.Верно ,стига се по черен път и повече няма нищо.Но заливът е голям ,с 50 чадъра ,които се пълнеха към обяд ,следобяд.Но има мнооого място,а таверната към плажа-уникална.Освен ,че беше много вкусно -и сравнително евтино.-октопод-10 е.,миди-7 е.,бира -3 е.Има и борова гора ,колата под сянка ,морето -постепенно става дълбоко и само пясък.

Общи условия

Активация на акаунт