На море в Гърция 2019 - V

• 50 945
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,
нашата почивка  наближава ,ще пътуваме през Маказа до Солун. По магистралата сме стигали само до Кавала ,и за там ,знам ,че няма крайпътни заведения ,доколкото си спомням. Въпросът ми е ,дали след Кавала-до Солун има такива,а също има ли бензиностанции /с газ/?
Заведения няма, тоалетни само на диодиите. Газ има около Аспровалта, но трябва да се слезе от магистралата.

# 571
Благодаря,така си и мислех.Hushed

# 572
Най-хубавият зехтин, който сме купували от Гърция е от Virginia Olive Oil & Olives, на Ситония, близо до Метаморфози.
Мед също купувам често.
Иначе, поздрави от Сани Клуб. 😍
Както и предишните 11 години, тук е прекрасно.
Някой по-назад се интересуваше от свободния плаж на Сани Ризорт. Видях, че има безплатен паркинг малко преди Сани Марина. Шезлонги и чадъри срещу консумация/най-вероятно/ на плажа в близост до къмпинга. Ако някой се интересува от повече подробности, съм насреща.

# 573
В Гърция меда не е "просто мед", а МЕД - истински, страхотен. Ако имате възможност да си купите от район, в който се произвежда, не се замисляйте изобщо. Един от най-вкусните сме купували от Никити, Ситония.

https://www.grekomania.ru/catalog/meli-nikiti

# 574
Здравейте, и нашата гръцка почивка приключи, но тези два -три дни ми се струпа толкова много рабати, че направо имам нужда от нова почивка.
Тази година решихме да се насочим към Патра. Аз пазех много мил и приятен спомен отпреди 20 години и много ми се искаше да се върна там. Естествено бях наясно, че е август и ще има хора, но определено не бях изобщо подготвена за толкова много хора. По малките улички е невъзможно да се разминеш, една не спираща върволица и в двете посоки, даже не усещаш прохлада от сянката. А плажа, не знам изобщо как беше побрал толкова много хора и на пясъка, и във водата, видя ми се истински ад. И си дадох сметка, че едно е да си в такава гмеж на 20 и друго на 40. Честно казано изобщо нямам спомен за толкова хора, дали тогава не съм им обръщала внимание, или просто са били по-малко не знам, иначе и тогава бях през август. Направо се зарадвах, че изборът ни на хотел не беше Парга. Разходихме се из венецианската крепост, насладихме се на гледките от високо, пихме фрапе и избягахме към нашето местенце....
Нашето местенце беше план Арила - фин пясък, като стъпваш все едно ходиш по коприна,кристална вода, вечер и леки вълни. Хареса ни много, е трябва да призная, че в свободната зона имаше доста изсъхнали листенца, които на пръв поглед приличат на люспи от слънчоглед. На чадърите се почиства и няма проблем. За който се интересува чадър с шезолонги е 6 евро. На плажа има сянка може би до към един след това слънцето грее право в теб. Учудих се, че масово се идва на плаж след 11.30, докъм 12.30 , когато ние си тръгвахме плажа се напълване. Вечер след шест отново беше празен и се наслаждаваш на морето, а по-късно и на залеза, за мен гледката беше уникална да гледаш как слънцето се скрива зад Корфу, а островът в този момент се очертава много ясно. Водата в тези моменти беше вече като чай и си тръгвахме от плажа, след като слънцето се е скрило зад хоризонта.
Мястото ни за настаняване не беше най-добрия избор. Имаше висок рейтинг и аз го резервирах без много да му мисля. Малко преди пътуването се зачетох в отзивите и имаше негативни коментари, но даваха висока оценка, което ми се стори странно.реално имахме всичко необходимо, най-вече страхотна тераса с невероятна гледка, беше тихо и вечер чуваш само шума на вълните и песента на Щурците. Обаче за първи път попаднахме на нелюбезни и мързеливи гърци, мога да добавя и скръдзави, защото не бяха наели никой да чисти като тях ги мързи. Тази дейност си я извършвахме сами. Имахме проблем и с плащането, като се опитваха да ни убедят, че апаратът за картово плащане не им работи, след няколко по-остри разговора и предложение да платим по банков път, склониха. Не говорят английски, добре, че мъжът ми е добре с гръцкия, иначе не знам как щяхме да се оправим. За смяната на кърпи и чаршафи трябваше да им напомняме, а собственикът учудено ни питаше ама не са ли сменени. Но това са бели кахъри и не ни попречиха на прекрасната почивка. Но не препоръчвам това място - Арила Студиос, цената не отговаря на качеството. В допълнение ще кажа, че нямаха интернет, което за мен не беше проблем, но за детето голям и съответно на телевизора имаше само две програми, което допълни детската драма😀
Въпреки, че си бях направила подробен списък с плажове около Парга, посетихме само един - Каравостаси, който беше близо до нас. На мен лично там ми хареса повече, въпреки едрия и каменист пясък, обаче водата там беше прозрачна и имаше рибки, е вярно те решиха да ме нападнат и да ме опитат, но всъщност това беше част от забавлението. Обаче моите хора решиха не ни харесва - единия не изтъкна конкретна причина, но малката отсече искам да си правя пясъчен замък. На този плаж не се лиши от замък, но беше каменен. Там чадър и шезлонги, а имаше и тента, бяха срещу консумация от минимум три евро. И защото назад в темата стана дума за желанието за плащане на другите националности мога да ви кажа, че една група сърби се отказаха от тази опция и отидоха нанякъде....
И на тази почивка решихме да посетим и някои места от вътрешността - разходихме се до Арта и Янина. В Арта освен крепост, има и невероятна църква от 13 век, Археологически музей и още няколко църкви, но не ни стигна времето да ги разгледаме. Честно казано тя е малко отдалечена от Атила, но си заслужаваше, поне за мен. За Янина е писано и преди така, че няма да повтарям, само ще спомена, че и това е едно от местата, които съм посещавала преди много години и имах чувството, че нищо не се е променило.
Към морската почивка добавихме и една нощувка в Мецово, което много ни хареса и три в Лутраки Позар. С две ръце ви препоръчва Лутраки невероятно съчетание на природна красота и минерални води. Ти си в топлата вода, а до теб е леденостудени я водопад, ако имате време и желание ги посетете. Там ядохме специалитет Бабаласка и беше точно това глезотийки на баба малки пържени кюфтенца с пържени картофи. Ако някой го интересуват подробности съм готова да разказвам.
И накрая малко снимки.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 08:14 от gigi-gagi

# 575
Най-хубавият зехтин, който сме купували от Гърция е от Virginia Olive Oil & Olives, на Ситония, близо до Метаморфози.
Мед също купувам често.
Иначе, поздрави от Сани Клуб. 😍
Както и предишните 11 години, тук е прекрасно.
Някой по-назад се интересуваше от свободния плаж на Сани Ризорт. Видях, че има безплатен паркинг малко преди Сани Марина. Шезлонги и чадъри срещу консумация/най-вероятно/ на плажа в близост до къмпинга. Ако някой се интересува от повече подробности, съм насреща.

Каква е цената на зехтина?

# 576
По-скъп е от всички други зехтини, които сме купували.
Имаше няколко варианта на цени. Предполагам имат и сайт.
Жената, която ни обслужи ни каза, че доставят и с DHL.😍

# 577
  • София
Имам нужда от помощ.
Къде най-близо до Никити има приятно място, където можем да паркираме кемпера за една вечер? Единственото изискване е да е непосредствено до морето и да не е пренаселено, за да не ни изгонят.

И конкретно плажът Агиос Йоанис става ли за целта?

# 578
  • София

Нашето местенце беше план Атила - фин пясък, като стъпваш все едно ходиш по коприна,кристална вода, вечер и леки вълни. Хареса ни много, е трябва да призная, че в свободната зона имаше доста изсъхнали листенца, които на пръв поглед приличат на люспи от слънчоглед. На чадърите се почиства и няма проблем. За който се интересува чадър с шезолонги е 6 евро. На плажа има сянка може би до към един след това слънцето грее право в теб. Учудих се, че масово се идва на плаж след 11.30, докъм 12.30 , когато ние си тръгвахме плажа се напълване. Вечер след шест отново беше празен и се наслаждаваш на морето, а по-късно и на залеза, за мен гледката беше уникална да гледаш как слънцето се скрива зад Корфу, а островът в този момент се очертава много ясно. Водата в тези моменти беше вече като чай и си тръгвахме от плажа, след като слънцето се е скрило зад хоризонта.
Мястото ни за настаняване не беше най-добрия избор. Имаше висок рейтинг и аз го резервирах без много да му мисля. Малко преди пътуването се зачетох в отзивите и имаше негативни коментари, но даваха висока оценка, което ми се стори странно.реално имахме всичко необходимо, най-вече страхотна тераса с невероятна гледка, беше тихо и вечер чуваш само шума на вълните и песента на Щурците. Обаче за първи път попаднахме на нелюбезни и мързеливи гърци, мога да добавя и скръдзави, защото не бяха наели никой да чисти като тях ги мързи. Тази дейност си я извършвахме сами. Имахме проблем и с плащането, като се опитваха да ни убедят, че апаратът за картово плащане не им работи, след няколко по-остри разговора и предложение да платим по банков път, склониха. Не говорят английски, добре, че мъжът ми е добре с гръцкия, иначе не знам как щяхме да се оправим. За смяната на кърпи и чаршафи трябваше да им напомняме, а собственикът учудено ни питаше ама не са ли сменени. Но това са бели кахъри и не ни попречиха на прекрасната почивка. Но не препоръчвам това място - Атила Студиос, цената не отговаря на качеството. В допълнение ще кажа, че нямаха интернет, което за мен не беше проблем, но за детето голям и съответно на телевизора имаше само две програми, което допълни детската драма😀

Опитвам се да намеря на кой точно плаж около Парга се намират Атила студиос, но не намирам такива студиа.
Би ли дала линк към тях и плажа, който изглежда много добре.

# 579
  • русе
Ще ходим до Керамоти ,тук не откривам коментари,посещавали ли сте го ?

# 580
Ще ходим до Керамоти ,тук не откривам коментари,посещавали ли сте го ?
В момента сме в Керамоти

# 581

Опитвам се да намеря на кой точно плаж около Парга се намират Атила студиос, но не намирам такива студиа.
Би ли дала линк към тях и плажа, който изглежда много добре.
[/quote]

Съжалявам писах от таблета, а той много обича да ме поправя и понякога се получават много смешни моменти....
Признавам не си изчетох текста....
Става въпрос за плаж Арила и Арила Студиос, намират се под Пердика на около 20 км от Парга.

# 582
змия,

тегаво ми се струва около Никити посока Аг. Йоанис. Нощували сме на Елия, това е по пътя към Н. Мармарис, от главния път се отклонява малък път, който минава покрай плажа и там си намерихме място за пренощуване. Не препоръчвам, защото пътчето е тясно и почти никъде няма широк банкет острани за паркиране изцяло извън пътя. Нямам координати на спота, но ето тук се отклонява пътчето : 40.164520, 23.727112

Бих препоръчал морето от другата страна - Трани Амудия / Ормос Панагиас. В северния край на плажа, под останките на крепостта е спотът, 40.251493, 23.722223, но има и забранителна табела.

Ако случайно ви трябва вода, има по пътя за Вурвуру, 40.200455, 23.764717  

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 09:22 от !JOOP

# 583
Имам нужда от помощ.
Къде най-близо до Никити има приятно място, където можем да паркираме кемпера за една вечер? Единственото изискване е да е непосредствено до морето и да не е пренаселено, за да не ни изгонят.

И конкретно плажът Агиос Йоанис става ли за целта?

Ако не е късно, погледни от Псакудя посока Метаморфози, през цялото полупусто поле има черни пътища, абсолютно проходими и виждам тук-таме кемпер до морето.

# 584
  • Бургас
Здравейте, ние сме на Корфу. Може ли да ми препоръчате плаж на Корфу, който не е с пясък, а със ситни камъчета. До сега бяхме на Сидари и на Агиос Стефанос.

Общи условия

Активация на акаунт