Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - 5

• 48 898
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Нашата ортодонтка е д-р Баева. В Младост 1 са й двата кабинета. Тя има клиника с мъжа си, координатите може да ги намерите в нета, напишете й името. Страхотна е, супер оборотна, първият път ми дадоха час за след два месеца. Пълно е с деца при нея, всичките ми познати са там, а ми я препоръча съфорумка. Специализирала е в Германия. Хубавото е, че не е от тия, които ще те излъжат и натоварят финансово. Е, не е евтино, защото все пак тези услуги са скъпи, но всичко зависи от конкретния случай.
Дъщеря ми е с много хубави зъби и добре подредени, но проблемът беше в отворената захапка. При нея нямаше нужда да се чакат да паднат млечните зъби.

# 76
Дами, докато сме на дентална тема, имате ли препоръка за добър детски зъболекар в София? Дребната има специфичен проблем и ми се иска да се консултирам и с някой препоръчан.

# 77
.......... първият път ми дадоха час за след два месеца. .............
                На нас не ни се наложи да чакаме ,защото отидохме с препоръка. Yum
                 За зъболекар детски трудно ще кажа ,защото ние ходехме при една позната много добра и работи с деца предимно,но ...от години сме при ортодонта и когато се налага нещо той го прави.

# 78
  • София
Нашата ортодонтка си е и зъболекар. Мъжът й също се занимава с деца. Голяма реклама й направих, но си заслужава.

# 79
  • софия
Дами, докато сме на дентална тема, имате ли препоръка за добър детски зъболекар в София? Дребната има специфичен проблем и ми се иска да се консултирам и с някой препоръчан.

Д-р Моника Барбова, кабинетът й е в Красно село, до клиника Малинов.

# 80
Д-р Моника Барбова, кабинетът й е в Красно село, до клиника Малинов.
                       Това е нашата зъболекарка,която се занимаваше с малката преди ортодонта и за която писах без да спомена адреса и името и.Познавам я от много години ,да кажа още от студентка.Препоръчвам я и аз ще извадя торбата с хвалбите,заслужава си. Hands Thumbsup

# 81
  • вече Пловдив
Колко много сте изписали!
Връщам се да чета...

# 82
  • Пловдив
Когато бях дете единици носеха скоби. Или тогава е била тотална некомпетентност или сега е повече бизнес маскиран като медицинска грижа. Докато не смени всички зъби с постоянни не смятам да правя нищо. Има само един проблемен зъб, но може да се намести сам. Моя позната на 46 години реши да си доподреди зъбите с брекети. Резултатът беше ефективен и окончателен. Наместване при все още неприключила смяна на зъбите и предстоящо порастване на челюста?! Какво се случва след това? Нова корекция? До кога така?

# 83
Много благодаря за препоръките, ще запиша час при д-р Барбова за консултация Flowers Hibiscus

И да ви питам нещо странично - как стоят нещата с момчетата при вас? Мисля, че дъщеря ми (12 г.) за първи път е влюбена. Младежът е готин и са много сладки заедно, но тя е още по-разсеяна и по-емоционална, а мислех, че няма накъде...

# 84
Зависи от проблема, който трябва да се коригира. Голямата ми дъщеря носи шини от много малка, тъй като имаше тенденция за обратна захапка. Тези дни ортодонтката й коментира, че сме взели мерки навреме, иначе прогнозата хич нямаше да е добра. На малката пък не могат да й излязат постоянните зъби, толкова малко място имат.

# 85
Когато бях дете единици носеха скоби. Или тогава е била тотална некомпетентност или сега е повече бизнес маскиран като медицинска грижа. Докато не смени всички зъби с постоянни не смятам да правя нищо. Има само един проблемен зъб, но може да се намести сам. Моя позната на 46 години реши да си доподреди зъбите с брекети. Резултатът беше ефективен и окончателен. Наместване при все още неприключила смяна на зъбите и предстоящо порастване на челюста?! Какво се случва след това? Нова корекция? До кога така?
И аз това се чудя. Всяко второ дете е по ортодонти и се лекува с години.
Но все пак явно има и некомерсиални специалисти, защото моята дъщеря я водих при ортодонт, който каза, че засега няма нужда от нищо и на всичкото отгоре не ни взе пари за прегледа.

# 86
  • Пловдив
Въпросният зъб на дъщеря ми изникна почти две години след като падна. Всъщност тя сама си ги вади само да усети, че се клати. След първата година я заведох на специалист, който ни прати на снимка. Зъбът си беше там. И когато челюста порастна изникна и вече почти се намести. За захапката вероятно е необходимо, но да тормозя детето непрекъснато с тези ръбати неща в устата......няма начин. Да не говорим, че брекети и скоби не бих сложила. Има други методи.....вече.

# 87
  • София
Аз съм леко маниачка на тема зъби и е абсурдно да неглижирам подобни проблеми. Както казах всеки случай е индивидуален. При дъщеря ми видимо захапката беше зле и когато една зъболекарка ме посъветва възможно най-бързо да намерим ортодонт, така и направих. Оказа се, че сме я завели навреме. Беше на 8 г.
dazel, любопитно ми стана какви са новите методи, които заместват мъченията от брекетите и шините?

# 88

По-скоро тотална некомпетентност е било и липса на здравна култура . Всеки 3-ти над 35 годишна възраст като се усмихне и  ми става лошо.Хората сега обръщат много по-голямо внимание на зъбите си и отрано решават проблемите на децата, за да не се налага на 30-40г. да слагат брекети.

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 01:16 от АЕГ 2017

# 89
  • София
Аз за голямата питам всеки път, като я водя на зъболекар. Няма нужда от корекции.
Малкият обаче кога ще смени тия грозни счупени зъби, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт