Отговори
# 645
  • София
аз понеже смятам, че забележката е лично към мен искам да кажа следното: момичетата с положителни тестове се преместват в месечните групи, където пишат предимно бременни момичета и ако се изливат всички проблемни въпроси там е по-малко да получим разбиране и подкрепа, докато тук повечето са срещнали какви ли не проблеми и биха могли да дадат съвет.

# 646
Блонди_Ана всичко много хубаво както го казваш, ама форума не е утопия. Трудно ще стане описанито от теб, особено без съобразяване.

Блеки никак не дразниш, аз се кефя като пишат бременни момичета. Не се кефя когато няма мисъл за другите и винаги се намират “либерали”, които защото тях нещо не ги притеснява смятат, че никой няма право да изкаже недоволство.
Ами извинявайте, но последната забележка на Джули беше съвсем резонна, може би тя има по остър език, факт, че може по меко да се изказва. Обаче си има сякви хора, правят си квото им е кеф, еми ок, и аз не смятам, че трябва да прекланям глава. Щом за едните може, може и за другите.

# 647
Аз не мога да разбера в качеството си на какви някои хора са си повярвали и постоянно се размахват пръсти, кой какво бил писал, колко поста имал, кой как се изразявал, кой какви подробности написал. Безкрайно досадно. Преди време направиха една девойка луда, защото не била споделила първо в тая тема за теста си! Коментира се някои хора какво споделяли, пък кое чели, пък на кое отговаряли и на кое не. Това е безумие. Не е уютно в тази тема така.

Извинявам се ако съм обидила някого, директен човек съм просто

Последна редакция: чт, 15 авг 2019, 19:42 от BundleOfLove

# 648
shantall, аз лично не съм се сбъсквала с такива проблеми, да не дава Господ да ми се налага. Не съм имала и щастието да видя 2-те чертички- никога преди. Голяма част от момичетата в темата не са били бременни, предполагам те също не са много на ТИ с това, което ти се случва. Може би изчакване в твоя случай би било най-подходящо?

Бъндъл, и аз съм директна. Затова "размахах пръст". Аз съм ЗА правдата и ПРОТИВ небивалиците, и когато нещо ме дразни и напряга- казвам си го, прагът ми на непоносимост и непукизъм не е особено висок.

# 649
Аз лично нямам нищо против в тази групичка да споделят и момичета, които са с положителни тестове, не трябва да се дразним за това / всеки има своят път в живота/ така се зареждам положително

# 650
Ми Бъндъл, на мен пък не ми е уютно, когато със страници се обсъждат кръвотечения на бременни. Примерно. Кво праиме в такъв случай?
Значи виждам, че си от либерално мислещите, но разберете, не размахвам пръст, припомням, че ако всеки си прави каквото му е кеф има напрежение. Когато пишем нещо и си зададем въпроса, абе с този пост дали съм адекватна към останалите, темата ще е готина.
И Шантал, за да нв съм лицемер, видя, че лично аз ти обърнах внимание и дадох съвет. Ама честно, на страница имаше по 5 твои поста, от дни се говори основно за твоята ситуация. Разбирам те, трудно ти е. Обаче няма кой знае какво повече тук да тв посъветваме. Изписаха се 3 пъти едни и същи неща. Трябва ти лекар на теб да се види какъв е случаят. Ако постовете ти бяха на полвина по малко, въпреки че според мен не са за тук, всичко щеше да е точно.
Дори като изпитвам трудност аз пак се замислям за околните. Тревогите ни не ни дават някакъв карт бланш. Не знам защо толкова се дразнят всички, че някои хора имаме друго виждане от тяхното.
Ок, нека една страница се изписва от 2 бременни момичета, които си говорят за симптоми. За 10 човека това е ок, ама за 20 не е. Защо едните да може да пишат, а други да сме “лошите”?
А тия инсинуации, че сме направили Рокет луда, че не е тък споделила първо. Моля без ненужни извъртания на думи. Аз ясно казах, че за мен лично е неуважение с месеци да мрънкаш на момичета, които се косят с теб и те подкрепят, и после за хубавото да замълчиш. Лично мои принципи, вобще никой не съм правила луда.

# 651
Честит имен ден на всички именнички! Бъдете много здрави и всички до една горди и щастливи мами на едно, две, три, пет, или колкото си искате дечица!

shantall, много съжалявам, че развитието е такова...

Dragon Girl, силно се надявам лекарят да греши, а и, доколкото знам, 7 г.с. може още да е рано да се чуе сърчице.

Борнче, и аз като Джулс се сетих да има О от единия яйчник и ЗФ от другия, иначе не се сещам за друга логика, но може и да има, не сме лекари все пак, стига с тия учебници по биология... Иначе за ЗФ все за дуфастон чувам да се приема.

Русалка, аз вече ти отговорих на въпроса в другата тема, но явно си от жените, които питат във всички възможни теми, докато не получат отговора, който искат да чуят/видят/ и отказват да приемат, че това, което им се казва е истината. Съгласна съм с момичетата, че 5-6 дни не са кой знае колко време, за да изчакаш. Аз няма да те питам как ще издържиш 9 месеца да чакаш да родиш, постави се на мястото на много от момичетата в тази тема, на които ни се налага месеци и години да чакаме, за да забременеем /четох, че на вас ви е първи месец опити/, моят пръв опит беше преди година и половина и имам още повече от половин година да чакам. Извинявам се, ако звуча прекалено грубо и нападателно, но понякога ми дотежава като видя такива въпроси в тази тема. Въпросът ти си беше точно за темата "Бременна ли съм - бързи въпроси и отговори" и смятам, че получи адекватен отговор там. Тук също си добре дошла, за да споделяш пътя си до реализирането на мечтата за бебе и пак ти пожелавам наистина да си забременяла и да си спокойна!

bat_mam, искрено се посмях на историята с реанимацията ти. Grinning

Мulаn, хубаво да си доизкараш веселите летни емоции, ние сме си тук и те чакаме да се завърнеш. Simple Smile

Sunshine9051, добре дошла отново, но все пак да си за кратко! Heart

Tulipa_, привет, радвам се, че отново се появи при нас! Simple Smile

Джулс, изтървала съм ти коментарите, но никъде да не си тръгнала, само в отчетни те пускам! Wink

# 652
Абе момичета, Тедито дали не се е завърнала, или вече съм станала параноичка? Laughing

Сън, знаеш, че те ловъ вери мач Blue Heart

# 653
Съгласна съм с, Ivied и с Джули.
Но другото е как така изведнеж влизат хора, който никога не са писали и ред за тях и влизат в конфликта .
От два дена се пише за кръточения,  ОК разбрахме пожелахме всички добро даже по два пъти. Сигурна съм че има някоя бременна която даже не може да изпише по един ред.

Темата е супер, благодаря пак на Меги, 😍😍
Доста момича ги няма, който са тук  отдавна и съм сигурна, че не се включват точно заради, тази ситуация.
Днес едно момиче (няма да казва имена всички ще се сетя) влезе каза за проблема си окуражихмея с най-добри пожелания и това беше.

Добре дошли отново на  ,Tulipa, Sunshine9051 , Mulan, Sunflower 92 ,
Рокет и тя беше тук?  И други има.
Харесвам директните хора.

# 654
  • Blondeville
Изобщо не е утопия, а просто такт. Никой не обича фалшвата захаросаност в отношенията, но и никой не обича някой непрекъснато да казва какво и как може да се пише.

Разберете, че темата е от много преди всички вас, и ще плодължи и много след като и вие сбъднете мечтите си.

Едно е да напомните тактично на случайно влезли “парашутисти”, че тази тема има различна цел, друго е да искате да “филтрирате” мнението и тона на някой друг. Да, трябва съобразяване, но двупосочно. И да, ще има и загуби, и те ще се споделят, ще има и страхове, и те ще споделят. Всеки, който участва в подобна група, трябва да е наясно, че ще има от двете, и ако прецени, че това го натоварва, просто не поема този риск. Недейте да се изпокарвате и да напускате групата “ритуално”, не си помагате сами на себе си така. И е напълно естествено да не си допадате всички, и е напълно естествено да има изцепки. Аз лично се напрегнах като страничен наблюдател, когато някои момичета след загуби им беше даден уклон да не вгорчават вкуса на темата, на други им се потърси сметка защо не са си показали положителния тест, а трети, след като споделиха, че са загубили родител неочаквано, някои дори не ги отразиха.

Абсолютно нищо не печелите с караници. Нека всеки сподели какво му тежи, без да му се казва “че темата е за друго”. Кажете “Виж, Х, не съм съгласна с теб” и това е.

И не е редно да казвате какво и как да споделя човек, който в момента не знае къде е от напрежение, и че може би преживява поредна загуба. Та не е ли тогава цялата тема лицемерна в радостта си, щом те наритва в ъгъла в мъката, или ти брои постовете, в които описваш проблема си? Разбирам, че не искате да се товарят бременните или бъдещите бременни, но това са рисковете на публична група. Аз лично и с двете бременности си поех риска, и така получих страшно много полезна информация. То е като новините - ако не искаш да чуваш кофти такива, не си пускаш емисията.

Последна редакция: чт, 15 авг 2019, 20:30 от blondie_anna

# 655
  • София
окей, разбрах ви. пожелавам скоро да видите двете черти! дано някога с някоя от вас се засечем по други теми. на бременните момичета успех! приятна вечер!

# 656
Аз също искам да изкажа мнение, но ще се въздържа, защото няма да е приятно, а е лично мнение, което на никого няма да е от полза.
Мисля, Джулката да пуска новата тема и всичко да остане в тази - хубаво и лошо. Нека затворим страницата и погледнем в новата с нови очи.
Надявам се Джулката да донесе късмет на всички ни, най-вече на себе си. 💜

# 657
Честит празник и честит имен ден на всички именнички! Чувала съм, че Света Богородица е покровителка на жените, които нямат рожби и се опитват да забременеят, на бременните жени и на майките,така че тези от вас, които са вярващи, не забравяйте да я почетете.
Относно спора и този път няма да взема отношение, не защото нямам мнение, а защото съм била на мястото и на двете страни и съм наясно, както на отчаянието обзело Шантал, така и на оттегчението на момичетата, които дълго очакват двете чертички. Момичета, нужно е търпение, разбиране и такт. Това се отнася и за двете страни.
Ръся ви в розово и ви пожелавам отсега нататък всички положителни тестове да са истински и да са до пухкав финал!

Последна редакция: чт, 15 авг 2019, 20:57 от Sissy

# 658
Изобщо не е утопия, а просто такт. Никой не обича фалшвата захаросаност в отношенията, но и никой не обича някой непрекъснато да казва какво и как може да се пише.

Разберете, че темата е от много преди всички вас, и ще плодължи и много след като и вие сбъднете мечтите си.

Едно е да напомните тактично на случайно влезли “парашутисти”, че тази тема има различна цел, друго е да искате да “филтрирате” мнението и тона на някой друг. Да, трябва съобразяване, но двупосочно. И да, ще има и загуби, и те ще се споделят, ще има и страхове, и те ще споделят. Всеки, който участва в подобна група, трябва да е наясно, че ще има от двете, и ако прецени, че това го натоварва, просто не поема този риск. Недейте да се изпокарвате и да напускате групата “ритуално”, не си помагате сами на себе си така. И е напълно естествено да не си допадате всички, и е напълно естествено да има изцепки. Аз лично се напрегнах като страничен наблюдател, когато някои момичета след загуби им беше даден уклон да не вгорчават вкуса на темата, на други им се потърси сметка защо не са си показали положителния тест, а трети, след като споделиха, че са загубили родител неочаквано, някои дори не ги отразиха.

Абсолютно нищо не печелите с караници. Нека всеки сподели какво му тежи, без да му се казва “че темата е за друго”. Кажете “Виж, Х, не съм съгласна с теб” и това е.

И не е редно да казвате какво и как да споделя човек, който в момента не знае къде е от напрежение, и че може би преживява поредна загуба. Та не е ли тогава цялата тема лицемерна в радостта си, щом те наритва в ъгъла в мъката, или ти брои постовете, в които описваш проблема си? Разбирам, че не искате да се товарят бременните или бъдещите бременни, но това са рисковете на публична група. Аз лично и с двете бременности си поех риска, и така получих страшно много полезна информация. То е като новините - ако не искаш да чуваш кофти такива, не си пускаш емисията.
Заповядай да пишеш по често при нас, за да зададеш добрия тон. Такт е имало от моя страна винаги, въпросът е другата страна като няма очи да го види. Тогава ставам директна. Ти също в момента казваш на някакви други хора, какво не е ок да правят. При това хора, с които не си общувала дори. А честно аз не те познавам и дори да има резон в думите ти, за мен лично не тежат. Не си част от общността тук в момента. 2016 си е за 2016. Представи се коя си, споделяй с нас добро и лошо и тогава на мен лично ми давай наклони. Мерси за съветите, иначе, добре че е обществен форума. 

# 659
  • Blondeville
Аз пиша, ако мога да дам съвет. Няма как да пиша наравно с вас, защото съм на друга вълна, която вас не ви вълнува в момента, и не би била на място в темата. Ако срещна въпрос за спиране на прогестерон - казвам, че знам, че се спира плавно и това е (пример). Ако срещна друг подобен и мога да се включа, драсвам, като винаги уточнявам, че съм от “едно време”. При положение, че 90% от нещата, които пишете, са свързани с опити за бебе, аз няма как да се включа.

Включвам се само да ви напомня, че темата не е ничия собственост - това е тема 357 - много преди вас е започната, много след вас ще продължи. Тоест не сте я създали вие, за да държите правата над нея. Ако желаете ваша си тема, на тези от вас, които си допадате като изказ, стил, темперамент и се харесвате, създайте си я тук, или във фейса. Просто аз като страничен наблюдател и бивш участник забелязвам двоен аршин и назидателност, които преди време не са били в такива размери. Нито искам да ви дразня, нито да ви назидавам - просто напомням, че темата е отпреди вас, че това е публичен форум, и че е редно да сте едно и в лошото и в хубавото, но не само тези, които си се кефите една на друга и си общувате и извън темата. Това е! Нито ще се засегна, като пишете, че съм никоя да давам мнение, нито нищо. Това, което имам да кажа съм го написала, съзнавайки какво ще отнеса като критика. Но просто ми е по-важно да го кажа, егото ми може да понесе и критика и неодобрение. Изобщо не искам да създавам или да влизам в спор - искам да ви помогна да видите нещата отстрани, и да напомня, че темата е по-стара от всички, пишещи в момента, нека имаме уважението към създателите ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт