Кюретаж и забременяване след това - тема 81

• 23 541
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, на тези от вас които ви е правен кюретаж с пълна упойка, имахте ли оплаквания след това от упойката? Притеснявам се защото това е първия път в който ми слагат пълна упойка..

# 76
3 пъти съм била под пълна упойка, като само едната е била по време на кюретаж(т.е. кратка). Другите 2 са по време на по-дълги и сложни манипулации, като само след първата имах просто трудно събуждане, което даже не помня - майка ми така ми каза.
След пълното събуждане не съм имала никакви неразположения.

# 77
  • София
Момичета, на тези от вас които ви е правен кюретаж с пълна упойка, имахте ли оплаквания след това от упойката? Притеснявам се защото това е първия път в който ми слагат пълна упойка..
Няма причина да имаш оплаквания след като си излезнал от анестезия, особено дни след това. Пък и говорим зя манипулация която продължава 5 мин.

# 78
Непосредствено след упойката имах сухота в гърлото и трудно дишах все едно носа ми беше запушен, но за няколко часа всичко отшумя. Била съм и др път под пълна анестезия, за по - дълга и сложна операция тогава наистина беше кофти излизането от упойка тресеше ме, месец и нещо имах болки в гърба от пренасянето от операционната маса на носилка, но след кюретажите не съм имала други оплаквания свързани с упойките.

Искам да попитам някой има ли впечатления за др. Светла Блажева от МЦ КИРМ Плевен, тъй като, ако не успеем да се запишем при доц. Конова, тя е другата имуноложка, която ми предлагат, но след като я проверих в интернет съм малко предубедена. Благодаря

# 79
Аз излязох леко от упойката, на 10тата минута се разхождах, явно няма място за притеснение Simple Smile

# 80
Виждам че много сте писали в темата, но ще дочитам после, че ми е много трудно по телефона тези дни.
Съжалвам за новите попълнения. Дано всичко се възстанови по-бързо!
Аз чакам цикъл около 13ти август, сметнато спряма положителния тест за О, който имах. Днес обаче сутринта по бельото имах бежаво-кафяво зацапване и малко се напрегнах. На някой случвало ли се е това? Разбира се, ще отида на Док, но няма как стане в следващата сдмица и сега мине малко спек.

# 81
Рокет, виж ми календара. Кръвотеченията ми бяха с прескачане, но проблеми нямах. Може да е като при мен, но най-добре си иди на преглед скоро. На мен ми казаха, че всичко е нормално и така си беше. На 7ми януари беше кюретажа, с последвали дни на кървене, когато си поиска.

# 82
  • София
Виждам че много сте писали в темата, но ще дочитам после, че ми е много трудно по телефона тези дни.
Аз чакам цикъл около 13ти август, сметнато спряма положителния тест за О, който имах. Днес обаче сутринта по бельото имах бежаво-кафяво зацапване и малко се напрегнах. На някой случвало ли се е това? Разбира се, ще отида на Док, но няма как стане в следващата сдмица и сега мине малко спек.

Днес е 11, не е толкова далече от 13. Не мисля, че имаш проблем.

# 83
Нандин, мен повече ме притеснява, че е кафеникаво. Може и хормоните нещо да са се ошашкали, знам ли.
Само се моля да не е задържан фоликул, че нямам сили и с това да се занимавам сега.

# 84
.         Аз лично нямах никакви оплаквания от упойката.Преспаха ме,събудих се имах леки болки долу ниско в корема,което е нормално и после всичко си беше наред.Няколко пъти съм предписвана по различни причини,до сега слава на Бога не съм имала проблеми.

# 85

И при мен беше същото,абсолютно същото и аз така се шешнах и беше кафеникаво като при теб.Никога преди това не ми се е случвало да имам такова зацапване дни преди цикъла,но си ми дойде и всичко е ок.През следващия цикъл нямах,не знам на какво се дължеше тогава.Може да е някакво доизчистване,просто някаква реакция на организма.Спокойно.Ако няма нищо друго тревожно или не се получи някакво сериозно кървене след това освен чакания цикъл,не се тревожи.

# 86
  • София
Тина Heart
Четох, плаках , пак четох ....
Ужасно много съжалявам за загубата ви Cry  Дано с времето болката ти поутихне ...
Аз също съм с две късни загуби - в 20 и 22 седмица и въпреки, че знам как се чувстваш , не ми идват думи с които да ти дам сила и кураж... В момента ти е толкова прясно още ...
Но, не се отчайвай , след всяка буря изгрява слънце . Моето изгря след двете загуби, а тогава си мислех, че не ми е писано да имам второ детенце  Sad  
Тогава много ми помогнаха момичетата от тази тема , говорих и с психолог .
А относно проятелките - знаете ли моята най- добра приятелка какво ми каза ???
“ Е, спокойно де, ако не можеш , аз ще ти го износя “ ????!!!   Тя има две безпроблемни и леки бременностти .
Оттогава ( вече 2,5 г .)  скъсах от раз всякакви отношения с нея .
Много , много те прегръщам , макар и виртуално Hug

# 87
Бамболинка,коментарите на "най-добрите приятелки" наистина  болят много,но казаното от твоята направо ме втрещи...
Аз за щастие или нещастие имам само една истинска приятелка,с която живеем на 400 км една от друга,като сестри сме и си споделяме всичко.Тя забременя много трудно след 5 години опити някъде,загуби едно дете и след това с доста мъки износи сегашното,което е жив и здрав юнак вече почти на 2 години.Постоянно ми изпраша техни снимки колко са щастливи,как той  расте ,търси ме всеки божи ден,понякога много ме натъжава тяхното щастие,а когато не и пиша за два три дни,тя чак ми се сърди защо не го правя.Обичам ги безкрайно и двамата ,наскоро им изпращах колет и изпратих разни неща за малкия,сърцето ме болеше ,защото исках да купувам вече бебешки дрешки на моето си детенце.
Когато На мен се случи   да забременея ,първите и думи бяха "Леле,ама как така бързо стана и толкова лесно,направо не мога да повярвам.Искаш бебе и хоп вече го имаш,завиждам ти направо?" Чудех се радва ли се за мен,какво става.
Знам,че е с мен и ме разбира и след загубата,но понякога наистина колкото и да са ни близки приятелките получаваме коментари,които не можем да осъзнаем,дали от шока,дали от това,че просто не са се изразили както трябва и от това ни боли.
Важното е да знаем,че в такива моменти се вижда кои истински държи на нас,кой го е грижа за нас и кой трябва да отсеем от кръга си.Понякогя загубата на приятел боли толкова много,но е за добро.

# 88
Момичета, на вас след кюретажа изписаха ли ви противозачатъчни? На мен ми изписаха ципрофлоксацин- антибиотик за 5 дни и Жанги - противозачатъчни за 21 дни.

# 89
  • София
Само антибиотик пих

Общи условия

Активация на акаунт