Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 33

• 52 727
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Фейри, не мисля, че ще направят проблем. Щом от самата клиника са съгласни материала да се носи на място. Hands V
За времето - аз подадох документи на 07.02, издадоха ни заповедта на 20.03 и я получих на 30.03.
Много бързо става. Hands V

Успех ! Flowers Four Leaf Clover

# 496
Фейри,аз подадох документи на 03.12.2019.На 09.12 вече имахме издадена заповед и на 28.12 си я получихме.Но като цяло процедурата от подаването на документи до получаването на заповедта е не повече от 2 месеца.Успех 🍀

# 497
Здравейте, при нас стана много бързо тази година - за около месец и половина вече беше при нас. Края на Февруари подадохме и началото на Април ( 5 / 6 ) беше при нас. А е била издадена на 23 Март.

# 498
Благодаря ви, момичета. Малко се притесних, че Цар може да не я приемат тази спермограма, въпреки че те резултатите са толкова лоши, че е ясно, че дори да беше дал материалът на място, пак някаше да става за забременяване със секс.
Подаваме така, пък ще видим Simple Smile.

# 499
Здравейте момичета, ще кандидатстване за 2 път по фонд. Този път най-вероятно ще сменим клиниката и по този повод какви документи се изискват за второ кандидатстване? До колкото разбрах ми искат старата заповед, но за съжаление аз нямам нейно копие..или поне не намирам. Може ли да ми кажете в такъв случай какво се иска освен епикризата и резултата от кръвните изследвания на първата процедура?

# 500
Pilence, на нас документите ни бяха подготвени от клиниката и освен етапната епикриза, резултатите от изследванията и становището от андролог (с мъжки фактор сме) имахме копие от първата заповед от фонда, декларация за резултата от първия опит, декларация за липса на промяна в обстоятелствата и декларация, че не са ни издавани нови лични документи.
Останалите документи бяха като при първия опит - заявление за финансово подпомагане, декларация, че сме съгласни с размера на отпусканата сума и декларация за съгласие за обработка на лични данни.
Относно старата заповед - аз си имах копие, но и от клиниката ни го бяха подготвили заедно с останалите документи.

# 501
Здравейте дами,
комисията за май е минала и информацията в сайта е обновена.
Успех на всички, които очакват заповед!

# 502
Привет,
Знаете ли дали може да се смени начина на стимулация в заповедта-т.е.издадена е за стимулирано инвитро,но доктора впоследствие решава да е на ец?
И ако може(не виждам логическа пречка) каква е процедурата по смяната на заповедта и колко време отнема?
Благодаря ви и късмет 🍀

# 503
Привет,
Знаете ли дали може да се смени начина на стимулация в заповедта-т.е.издадена е за стимулирано инвитро,но доктора впоследствие решава да е на ец?
И ако може(не виждам логическа пречка) каква е процедурата по смяната на заповедта и колко време отнема?
Благодаря ви и късмет 🍀
Доколкото знам се подават документи отново-заповедта която имате и молба.

# 504
Привет,
Благодаря ви и късмет 🍀
Аз смених болницата и докторът прецени, че трябва стимулиран цикъл вместо ЕЦ. Написа ми епикриза и внесох в ЦАР, на следващото заседание ми издадоха нова заповед. Виж само да не ти изтича срока на АМХ. Обади се в ЦАР или им пиши имейл. Отговарят.

# 505
Здравейте! Някой от вас възползвал ли се е от опцията за получаване на заповед с КЕП или ПИК? Интересува ме има ли някаква специфика след това? Т.е. в болницата, където ще я използвам да не ми направят проблем, че съм я получила така.

# 506
Здравейте бих искала да ви питам с колко се увеличава срока на ин витро процедуритв моята изтича на 28 май

# 507
  • София
Здравейте! Някой от вас възползвал ли се е от опцията за получаване на заповед с КЕП или ПИК? Интересува ме има ли някаква специфика след това? Т.е. в болницата, където ще я използвам да не ми направят проблем, че съм я получила така.
До сега 2 заповеди съм получила по този начин и не е имало никакъв проблем в клиниката.

# 508
Здравейте бих искала да ви питам с колко се увеличава срока на ин витро процедуритв моята изтича на 28 май
Моята заповедт е до 30 май. Тъй като имах опасение че няма да мога да я използвам,заради извънредното положение. Звънях във фонда и момичето ми каза,че молбите се удължават с 6 месеца. Попитах я нещо трябва ли да попълвам заявления.... тя каза не на тоя етап от минестерството на здравеопазването не са им казали да се попълват допълнителни документи,автоматично става удължаването на молбите,но все пак да следя на сайта на ЦАР ако въведат нещо такова да мога да реагирам. За мое щастие обаче си използвах молбата и замразихме ембрионите.

# 509
На мен от болница Надежда ми искаха и принт скрийн, от връчването (снимка на страницата) и изпринтена самата заповед. Иначе е супер удобно. Регистрацията в Системата за сигурно електронно връчване, с ПИК ми отне две минути.

Общи условия

Активация на акаунт