АВГУСТинки 2019 - тема 12

• 19 432
  • 325
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте! И аз не съм се включвала отдавна. Честито на всички нови мами! Нека бебчета растат здрави и щастливи и да носят много радост на всички около тях. Heart
На 13.08. се роди и моята прекрасна дъщеричка Аделина, 3190 г, 49 см Heart Естествено раждане, индуцирано, 11 дни преди термин, което продължи доста, но забравих всичко, когато ми дадоха да я гушна. Пожелавам на всички бъдещи мами леко раждане и прекрасна среща с най-голямото щастие! Flowers BouquetFlowers Four Leaf CloverKissing Heart

# 76
Привет и от мен, мами и бъдещи мами ! И нашият ред настъпи и днес в 06:35 се роди нашата светлина в живота Светослав. Тежи 2,860 кг. И е висок 51 см. Терминът ми беше за 27.08.  

Аз съм от Благоевград, но раждах в София, в болница Токуда. Самото раждане го очаквах, но не точно днес. Очаквах го, защото и миналата седмица, и в понеделник бях на тонове и се засичаха контракции, въпреки че аз не ги усещах. Това, по което се водех, че наближава е, че коремът започна да ми спада осезаемо надолу, и започна много да ми тежи ниско долу докато ходя. Нощес в 00:30 отидох до тоалетна, върнах се в леглото и докато легнах усетих как се подмокрих леко, което за мен беше знак, че започнаха да ми изтичат водите лека полека. След 5 мин. Започнах да усещам по-осезаема болка в кръста и ниско долу в корема, след като засекох че за 10 мин. Имах 3 такива контракции с мъжът ми в 1:00 ч. Тръгнахме към София. В 2:15 някъде бяхме в болницата, контракциите ми бяха средно на 5 мин. и имах разкритие близо 6 см. Настаниха ме в родилната зала, бях без упойка по мое желание ( естествено не знаех каква болка ми предстои да изпитам ). Контракциите се засилваха, разкритието се увеличаваше, седях на топка, кляках, какво ли не, но с напъните ми беше доста трудно, защото колкото и да напъвах, сякаш имах тапа отдолу, която не позволява на бебето да излезе. Болките бяха най-силните физически болки, които съм усещала през живота си. Не е за всеки определено. Прекланям се пред нашите майки, как Геройски са раждали по 13 и повече часа. Усещането е хем че имаш запек и не можеш да акаш, хем че имаш и нещо долу, което е заседнало и напъва да излиза. Накрая д-р Илиев и неговият прекрасен екип ми съдействаха, той ми натисна корема, оказа се, че аз съм много стегната отдолу и се наложи да ме цепнат за 1 шеф и бебо се показа. Веднага ми го сложиха на корема, таткото сряза пъпната връв и от там такова облекчение получих, че не е истина. Плацентата си падна сама изключително лесно, зашиха ме, където ме цепнаха. На 2-рия час от раждането ме вдигнаха да се раздвижа и да пишкам, но с пишкането не се получи, стана чак към 10ч.  Дадоха ми да ям, после ме качиха в стаята и след около 4 часа ми докараха бебо. Взимат го само за смяна на памперс и къпане и такива неща, иначе ако искаш може да си седи при теб. Лекарите казаха, че за първо раждане всичко се е случило супер бързо и доста добре - пожелавам на всички неродили леко и безпроблемно раждане, а на родилите здрави и послушни бебчета.Heart
Честито на теб и всички нови мами! Heart
И аз родих при д-р Илиев. Страхотен лекар и човек! Много съм доволна от него и екипа му! Всички са много мили и отзивчиви :grinning

# 77

Честит  празник, момичета 🕊
Нека мир и любов да цари в домовете ни. Нека недоимъкът и болестите да са далеч, а здравето и късмета да са винаги с нас! Blush

Честити да са всички нови бебчета Heart

# 78
Здравейте момичета, честит празник и честито на новите мами 🕊 Предстои ми планово секцио и съм доста притеснена (очаквано) , моля тези от вас които са родили така и ест имат време и желание нека ми пишат да ми обяснят какво се случва в детайли преди по време и след операцията, ще съм много благодарна. Ще раждам в Щерев. На останалите, на които предстои да родят пожелавам успех 🤗

# 79
Здравейте момичета, честит празник и честито на новите мами 🕊 Предстои ми планово секцио и съм доста притеснена (очаквано) , моля тези от вас които са родили така и ест имат време и желание нека ми пишат да ми обяснят какво се случва в детайли преди по време и след операцията, ще съм много благодарна. Ще раждам в Щерев. На останалите, на които предстои да родят пожелавам успех 🤗
Какво ти предстои?! Предстои ти една операция с щастлив край. Започваш с качване на маса,упойка каквато си предпочела и събуждане с гривничка на ръката, 1ят ден малко болки и запознанство с малкото слънчице,вторият ден вече трябва да си на крак и да се пробваш да я храниш и гледаш за няколко часа или ако се чувстваш добре и то е добре може да сте постоянно заедно. А когато сте заедно ще забравиш за себе си и болката,повярвай ми и ще очакваш с нетърпение ,както и аз сега ,да се прибереш у дома при уюта и обичта на близките. Желая ти по малко болки и аз лично бях с пълна упойка  и беше добре, защото щях да бъда психирана от коментарите на присъстващите в операционната ако станеше нещо,както и се е случило се е наложило да обдишват моето момиче. Минат ли 2 дни забравяш какво се е случило с операцията и благодариш на Бог, за здравето и ангелчето, което си имаш. Успех на всички не родили мами и на теб. Извинявам се за дългият пост момичета! Heart

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 09:59 от dimitrova.s

# 80
Здравейте, и аз отдавна не съм писала. Нашето бебе се прибра вкъщи след повече от 3 седмици престой в неонатологията и вече ни завъртя шайбата. Толкова е мъничка, а вече усеща как да ни подрежда и мен, и баща си. Котаракът пък го е страх и я заобикаля от 1 метър, но така е по-добре за сега.

Честита радост на всички нови мами - бъдете здрави и вие, и бебетата, и татковците, и другите в семейството, защото всички сме заедно Simple Smile

Бих искала да споделя с вас - не ми се получава кърменето и съм много нещастна. Бебето са го приучили на шише с дашна биба в болницата и тя сега не иска да суче. Слагам я на гърди, насочвам я, тя захапва, но в най-добрия случай цоква 5-6 пъти, после се уморява или изнервя. А заради нея се цедих всеки божи ден през 3 часа, за да не си изгубя кърмата. Сега съм на ръба на отчаянието, усещам и че кърмата ми почва да намалява заради тревогата. Продължавам да се цедя, но и ръцете не ми издържат (имам заболяване), а помпата не успява да цеди толкова ефикасно. Успокоявам се, че най-важното е малката сега да наддава и да е здрава, но ме яде това, че не мога да я кърмя. Запасите ми от кърма във фризера ще приключат другата седмица и най-вероятно ще премина към адаптираното мялко, което са й давали в болницата Sad

Но важното е да са живи и здрави малките фъстъчета.
Желая на всички весели мигове и енергия с любов за бебетата!

# 81
Моето секцио мина много леко. Бях с епидурален катетър, защото бях подготвена за нормално раждане. След като ме хвана упойката ми сложиха едно параванче, за да невиждам точно какво правят. Всички бяха много готини, говореха си, питаха ме и мен как съм и някакви общи неща, за да ме разсейват. Доктора пускаше майтапи и като цяло беше много спокойно. След не много извадиха детето, показаха ми го и почнаха да го чистят и мерят. Зашиха ме и ме откараха в реанимация. Не се усеща никаква болка, само дърпания. Като цяло протече всичко нормално и спокойно.

# 82
Frekoko,
Потърси, ако имаш възможност електрическа помпа, за да не се цедиш на ръка. Препоръчват много тази на Medela Swing Flex, но има и други марки.

# 83
Момичета, кога ще извеждате бебетата навън?
Каката я изведах чак след 40дни. Беше зима.
Беба вече е на 8 дни и времето е хубаво. Как мислите, кога е подходящо да започнем разходките?

# 84
Момичета, кога ще извеждате бебетата навън?
Каката я изведах чак след 40дни. Беше зима.
Беба вече е на 8 дни и времето е хубаво. Как мислите, кога е подходящо да започнем разходките?
Аз поне веднага бих го изкарала навън. Времето е прекрасно, няма по-хубаво от чистия въздух, не е зима. 🤗

# 85
Нас ни изписаха в събота, от вторник го извеждах за 15-20 минути първо на двора ,тъй като сме в къща. Вчера му беше първата разходка и изглеждаше много доволен,много хубаво си спа 2 часа навън. Щях и по-рано да го изкарам,но не се чувствах много добре след раждането, пък и при нас бяха страшни жеги още от сутринта и ме е страх да не го претопля.

# 86
  • София
Frekoko, най- добре извикай консултант по кърмене, аз самата ще го направя, защото искам да увелича количеството си кърма, а и да регулирам храненията на бебето. Имам няколко проверени контакта, включително и на доброволец, която не взима пари. Ако искаш, ми пиши на лично, за да ти ги изпратя.

Ester,  няма нужда да чакаш повече от 3-5 дни. Ние от 5ти ден след изписването всяка вечер(защото през деня е много топло) сме на разходка, заспива в количката още пред асансьора.

# 87
Днес, 8.30 ч., се роди Никола. 3410, 50 см.
Може да ме впишете на първата страница..

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 12:22 от steisi_79

# 88
  • Пловдив
Честити да са всички нови бебчета живи и здрави!
На 14.08.19  в 9:47 се роди и моето слънчице Георги (термин 01.09.19) 2640гр.  48 см. нормално раждане в 9ч.ме вкараха в зала и 9:47 малкото мишле се изплака!
Може да ме впишете на първа страница с данни за бебето.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 14:50 от vaili4

# 89
  • София
Честити бебчета! Отново избягвам да изброявам поименно, защото ще пропусна някой. Да са ви живи и здрави, и много щастливи!

Kremlin, нормално е да те е страх - но пък като мине всичко, чувстваш страхотно облекчение. Не съм раждала в Щерев, а в друга частна болница, така че може да има някаква разлика в детайлите, но се случва горе-долу следното. В деня преди секциото спираш да се храниш към 19 ч. и да приемаш течности към полунощ. Желателно е и каквото ядеш през деня да е по-леко. Към 22 ч. слагаш разхлабителна свещичка (някои болници си държат на клизмата). Пристигнах в болницата в 07:00 в деня на операцията. Правих компания на ММ за едно кафе за десетина минути, докато си предадат смяната в отделението. Премериха ми тоновете, много набързо се преоблякох в нощница и чехли, сложиха ми абокат и система. Нужно е да изтекат две банки, много бързо стана, даже последната си доизтече на път за операционната. Заведоха ме в операционната, там си поговорих с анестезиолога - имах проблем при предходното секцио, който лекарката ми предварително беше обсъдила с него и той имаше няколко уточняващи въпроса. Сложиха ми спиналната упойка - също много бързо, докато се уточнявахме какво боцване ще усетя и ще боли ли, вече бях с упойка. Сложиха ми катетър - не съм го почувствала, просто чух какво си говорят. Почнаха да ме питат усещам ли нещо, аз се впуснах в подробности къде усещам студено, къде гъделичкане, пошегувахме се с лекаря и по едно време чух, че реве бебе. Коментираха колко силно плаче, аз се зачудих и друго раждане ли има някъде наблизо - е, не се чудих дълго, защото ми донесоха моето бебе (в 8:37 се роди). Към 9:10 вече бях отново в стаята и можех да се обадя по телефона на близките си да съобщя новината. В края на деня ме раздвижиха, рано на следващата сутрин ми махнаха катетъра и ми донесоха бебето. Остана си при мен до изписването. Боли като те отпусне упойката от самото секцио - казвай си и си искай обезболяващи. При мен се наложи да пробваме комбинация от свещичка и течен аналгин, за да има ефект. Първото ставане от леглото е гадно, но моментът е по-скоро психологически - да си повярваш, че можеш да се изправиш и да направиш крачка-две. После става по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт