Първа кола

• 24 836
  • 334
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не ги сравняваме с Голф и Опел, сравняваме Волво с Ягуар и точно това казва и vesi1. И аз точно това питах, какви са плюсовете и минусите между тези двете. Познат на мъжа ми с въпросния ягуар каза, че не ни трябва, защото кара форд, а поддържа ягуар - т.е. все нещо има да прави и му излиза скъпо. Интересно ми е дали е по-скъпо спрямо волвото, защото ако е така, изборът ще е лесен. Ако няма кой знае какви разлики между двете, началната цена ще е определяща, защото както казах, става въпрос за първа кола.

Правилно се мъчи вашия познат да ви влее малко разум що се отнася до Ягуар. Това е бутиков за българските майстори и условия автомобил. Части само внос със съответното чакане иначе става олеле. Не е кола, която "търпи" повредите и върви, докато на собственика му дойде желанието за ремонт. Та по-добре, направо се насочете изцяло към Волвото, щом на дневен ред са само тези марки и модели.

# 241
Аз исках да кажа, че и двете са лош избор, но ако изборът е направен и въпросът е само за коя от двете, тогава волвото без съмнение.

# 242
  • sofia
Волво S40 и голф, произведени в близки години не са един клас автомобили. Разумно е да се сравняват модели от различни марки с аналогични технически характеристики.

# 243
Както казах, моята идея беше да я насоча към голфа, защото ще е и по-лесно за ремонт, и по-евтино. Затова се изказах и срещу двете опции.

# 244
Здравейте, търся съвети за първа кола, тъй като отсях какво ми харесва и какво не, но нямам понятие от поддръжка. Като за първа кола си търся нещо по следните критерии:
    1.бюджет до 12к (включително и такси, етс значи до около 10к за автомобила).
      2. Автоматик
      3. Кола, която предимно ще се използва за междуградско пътуване
      4.Със сигурност НЕ Ауди/БМВ/МБ
      5. Кола, която няма прекалено висок разход на извънградско - т.е. пас на големи джипчета и като цяло двигатели над 2- 2.5

Някой има ли предложения за такъв тип кола? Усилено оглеждам Рав4, но се притеснявам дали поддръжката й би била прекалено скъпа? Ако някой има примерен диапазон на поддръжка на РАВ4, ще бъде супер.

# 245
    # 246
    • София

Не се търси кола - СУВ се търси, но завоалирано Joy Предлагам да се търси бензинов Хюндай Тусон или КИА Спортидж. За малко по-голям обем - Хюндай Санта Фе. За още по-голям обем - КИА Соренто 3.5 V6.

П.П. Това от практична гледна точка. От имиджова...HugHugHug

# 247
    Не е задължително да е СУВ, просто от 0 опит и само ровичкане във форуми ми остана като впечатление, че РАВ4 е може би добър избор. 😁
     Някаква идея каква и поддръжката на Хюндай тусон и спортидж например на годишна база? Месечните разходи по гориво мога да преценя, но не и части и етс. 
    Шкодата изглежда окей, единствено се притеснявам от комби, тъй като базата ми изглежда толкова дълга, че със сигурност ще има Упси по време на паркиране.  Това във връзка, защото като се поразрових ми излизат предимно Октавия и Супърб комбита. Видях, че Октавия има вариант на седан. Както и Фабия изглежда добре. Личен опит с тях?

# 248
    Фабия е хубава количка, идеална за първа кола.  Но защо ти е автоматик, като няма да караш толкова градско? На дълъг път не се сменят скорости толкова често, а цената на автоматика + поправките, ако се скапе на стара кола, са си цифра.

# 249
    • Mediterraneo
    Никой не може да ти сметне поддръжка на кола на годишна база. Нито можеш да баеш да знаеш какви дефекти ще даде, нито в какво състояние ще я купиш, нито как ще я караш, за да се даде такава прогноза. Случвало се е всеки месец да влизам в сервиз, случвало се е и по 2-3 години нищо да не им става на колите( говоря за стари коли, купувани на старо).

# 250
    fearless,  Аз бих търсил максимално нова кола с някакви екстри, не особено голяма, по възможност със сервизна история и купувана от българия. С една дума- шкодичка. За извън града един дизел си е ок.
    А понеже си падам по италианските, бих взел една алфа джулиета/жулиета-  ще си караш с кеф и усмивка. Може и пунто ево или браво 2, за по- особен вкус- ланча делта 3.

# 251
    Виж това, не е от незнаен дилър, а от Еуратек.

https://www.mobile.bg/11592652408947633

# 252
    Виж това, не е от незнаен дилър, а от Еуратек.
    https://www.mobile.bg/11592652408947633

Точно нея загледах! Живот и здраве, идната седмица ще отида, за да я видя на място. Много благодаря за насоките!

# 253
    1. Италианска кола веднъж попадна в семейството ни- страшно много ядове брахме с нея. Повече няма да повторим.
    2. Автоматика си е автоматик. Имаме дизел с ръчна, и бензинова с автоматик. Едната Октавия другата Корса - доволни сме.
    3 от моделите ма скода - препоръчвам Октавия или суперб ... имам опит с фабия и рапид. Първото дава ядове, второто не ми харесва като изпълнение... но след Октавия, като се качиш на рапид е така

# 254
    То много ясно, че като слезеш от Октавия Рапид ще ти бъде евтинджос. Ана говорим за първа кола, как ли според теб млад шофьор ще паркира Суперб, че го препоръчваш?

Общи условия

Активация на акаунт