Отговори
# 705
И моя син имаше пъпна херния, но аз му слагах лепенките, педиатъра каза, че ако искам мога при него той да ги слага, но ми показа как и се справих и сама. Не помня колко време точно беше с лепенка около месец и с едната лепенка стоеше към 8-10 дни и правехме почивка 2 дена поне, но с последната станаха едни мехурчета, червено и спрях да му слагам, а и се беше поприбрало пъпчето. Казват, че може и без лепенки до годинката се израствало.. но зависи.

Аз искам да попитам за хубави памперси да ми препоръчате, но да са без гелове и тн. Че ужасно се подсича, особено като излизат зъби е страшно. Ползвали сме памперс, памперс премиум кеър, лидлските ама и от тях се подсича.
. Мамиа нямат гелове и подобни, аз съм много доволна - не са дебели, твърди. Simple Smile
И тях бяхме пробвали, но много пропускаха беше чисто мокър постоянно и ги хвърлих накрая, незнам защо така при нас иначе ги хвалят доста.

# 706
И моя син имаше пъпна херния, но аз му слагах лепенките, педиатъра каза, че ако искам мога при него той да ги слага, но ми показа как и се справих и сама. Не помня колко време точно беше с лепенка около месец и с едната лепенка стоеше към 8-10 дни и правехме почивка 2 дена поне, но с последната станаха едни мехурчета, червено и спрях да му слагам, а и се беше поприбрало пъпчето. Казват, че може и без лепенки до годинката се израствало.. но зависи.

Аз искам да попитам за хубави памперси да ми препоръчате, но да са без гелове и тн. Че ужасно се подсича, особено като излизат зъби е страшно. Ползвали сме памперс, памперс премиум кеър, лидлските ама и от тях се подсича.
. Мамиа нямат гелове и подобни, аз съм много доволна - не са дебели, твърди. Simple Smile
И тях бяхме пробвали, но много пропускаха беше чисто мокър постоянно и ги хвърлих накрая, незнам защо така при нас иначе ги хвалят доста.
. Пробвайте пелени за многократна употреба тогава-и за тях има положителни отзиви при деца с проблемни дупета Simple Smile

# 707
  • Пловдив
Naddiya, и ние сме с подобен проблем. Не се е подсичала засега, но се зачервяваше от много видове памперси и мокри кърпички, а се изхожда по нужда сравнително често и по много, съответно памперсите пропускат. С някои памперси беше толкова зле положението, че се наложи да отрежем бодито, за да не омажем абсолютно всичко ако го свалим през главата. 😰
Накратко, препоръчвам Pampers Pure Protection, с органичен памук и кърпички Pampera Aqua Pure, пак с орг.памук и 99% вода. В DM и Emag са като че ли най-евтини.

# 708
  • Германия
dm-ските памперси пробвахте ли?На мен ми харесват, дъщеря ми не се е подсичала от тях, за разлика от Памперс. Явно трябва да пробвате докато намерите вашите памперси

# 709
Не, не съм ги пробвала, трябва да взема, да пробвам и все някога ще нацелим, те нали нямат гел и тн.

# 710
Момичета, дайте мнения за тренировъчните гащи, тези, които помагат към приучаване на гърне. Всичко е индивидуално и все пак ми се иска да видя няколко отзива за тях. Нямам приятелки, които да са ги ползвали. От това, което разбирам е, че тези гащи не са Памперси, но не са и бельо. С тях няма да се намокрят дрехите, но детето ще изпита някакъв дискомфорт, тоест ще усети, че е мокро като това има за цел да го приучи да ходи на гърне/тоалетна. Така ли е? И има ли смисъл?

Иначе дъщеря ми е на 1г и 10 м, от вчера. Няма проблем да седи на гърне,тоест сяда доброволно. Но нищо не върши в него. Стиска се по 1 и 30м и дори виждам как коремчето й се е подуло, защото стиска.. На тоалетна чиния със седалка също сяда и там нищо. Сезонът вече е есен и не мога да я изкарам навън без памперс и да я оставя да се напикава и да я преобивам, мисля че ще настигне от тия упражнения, все пак не е лято. Съветват ме да изчакам на пролет, но аз сякаш искам да опитаме да махне памперса преди 2те години или преди зимата.
Постоянно се преструва, че ще пишка.Казва мамо "пиш" и сочи. Но нищо. Обръща го на игра, а най ме притеснява, че толкова стиска, че коремчето се подува, както споменах.
Та приемам съвети:=)

# 711
  • Благоевград
Накратко, препоръчвам Pampers Pure Protection, с органичен памук и кърпички Pampera Aqua Pure, пак с орг.памук и 99% вода. В DM и Emag са като че ли най-евтини.

Едно голямо "ЗА". Моята бебка от раждането е с тях (3 м.) и до сега нито не е подсичала, нито са пропускали. Крем я мажа само вечер след баня. За тези, които ги ползват излизат много изгодно поръчани от Англия. Аз ги поръчвам от една страница във фейсбук "Бебешки и детски стоки от Англия". Мокрите кърпи само ги нямат и ги купувам от Метро.

# 712
  • Плевен
Момичета какво мислите за противогрипните ваксини? Все си мислех, че не се слагат на деца камо ли на бебета, но не било така. Дали има смисъл от тях?

# 713
Момичета, дайте мнения за тренировъчните гащи, тези, които помагат към приучаване на гърне. Всичко е индивидуално и все пак ми се иска да видя няколко отзива за тях. Нямам приятелки, които да са ги ползвали. От това, което разбирам е, че тези гащи не са Памперси, но не са и бельо. С тях няма да се намокрят дрехите, но детето ще изпита някакъв дискомфорт, тоест ще усети, че е мокро като това има за цел да го приучи да ходи на гърне/тоалетна. Така ли е? И има ли смисъл?

Иначе дъщеря ми е на 1г и 10 м, от вчера. Няма проблем да седи на гърне,тоест сяда доброволно. Но нищо не върши в него. Стиска се по 1 и 30м и дори виждам как коремчето й се е подуло, защото стиска.. На тоалетна чиния със седалка също сяда и там нищо. Сезонът вече е есен и не мога да я изкарам навън без памперс и да я оставя да се напикава и да я преобивам, мисля че ще настигне от тия упражнения, все пак не е лято. Съветват ме да изчакам на пролет, но аз сякаш искам да опитаме да махне памперса преди 2те години или преди зимата.
Постоянно се преструва, че ще пишка.Казва мамо "пиш" и сочи. Но нищо. Обръща го на игра, а най ме притеснява, че толкова стиска, че коремчето се подува, както споменах.
Та приемам съвети:=)

Аз бях пробвала тренировъчните гащи и не ги препоръчвам. Запарват ужасно, тъй като са нещо като найлонови гащи. Цялото дупе на дъщеря ми се изпотяваше и след две обувания се отказах.

Най-добрият вариант е вкъщи да я оставяш по памучни гащички. В началото ще се напишква постоянно, но само така ще разбере, че е неприятно и трябва да го върши на гърнето. В момента времето е топло и позволява и навън да я изведеш без памперс. Аз правих това упражнения пролетно време, когато пак беше както сега - 15-20 градуса. Другият вариант е да изчакаш, но има вероятност с напредване на възрастта да се заинати и да стане по-трудно махането на памперса. Колкото по-дълго ползват памперс, толкова повече свикват с него и им е трудно да възприемат друг начин на изхождане. Успех!

# 714
И аз се включвам с по-особен въпрос...Мъжът ми от както се е родила малката, винаги съм казвала, че е втора мама.От първия ден сменя памперси , къпе, гушка, приспива...Когато сме у нас малката много играе с него, гушкат се и дори има неща, които иска да прави само с него , с мен не..да четат определена книжка, да гледат някоя песничка и т.н.Обаче, като излезем, не желае той да я носи,  не иска да ходи с него за ръка, ако се опитам да му я дам да я поноси защото ми е натежала, се дърпа и реве..? !На баща й му е много криво, защото с нищо не го е заслужил😐Как е положението при вас?Как си обяснявате такова поведение..?

# 715
Благодаря за мнението, Happy_mommy Flowers Hibiscus

Hamsti, не си го обяснявам. И при нас е същото положението. Мм има чести пътувания в чужбина. Иначе има фирма и работи от вкъщи,когато си е тук. Тоест прекарва с нас много време. Винаги се е грижел наравно с мен за дъщеря ни. И въпреки всичко излизаме навън и тя казва "мама гуш". Той предлага постоянно да я носи, тя не иска. Иска аз да я нося...Опитваме постоянно, това е.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 22:20 от Be_Special

# 716
  • Пловдив
Nana1989, много благодаря за групата. Grinning
Не знаех за нея, а излиза в пъти по-евтино.

# 717
Не е тайна, че всички деца предпочитат майка си пред който и да било. А, когато са навън това е непозната и страшна територия за тях и най-вероятно се чувстват най-спокойни в на мама ръцете. Така аз си го обяснявам. Предполагам и ако са кърмени децата връзката с майката е още по-голяма. Ще го израстат. За момента притеснително би било, ако и когато са само с бащата навън не искат и не търсят неговата близост и закрила. Но това можете да го опитате, той да излиза само с нея няколко пъти и ако има и ако няма проблем, детето ще свикне постепенно и с таткото.
Не мога да кажа от личен опит, защото при нас понякога е обратното. ММ не е полагал чак такива грижи, защото работеше като за 3-ма, докато не навърши годинка, но сега навън той я носи главно, на раменете си. Между другото, и това можете да го опитате, ако не сте досега. Децата много се кефят да ги носят така.

# 718
Възможно ли е бебето да повръща от биоамика? Няма такъв страничен ефект в листовката но от днес почнах да давам и малко повръща, а се е Оригнал

# 719
Моя повръщане от Биоамика, Инфакол, Лефакс и още едно, което не му помня името. И на трите не пише за странична реакция, но ей на

Общи условия

Активация на акаунт